Šis reitingas sudaromas sumuojant inspektorių, nacionalinio instruktoriaus bei Lietuvos krepšinio lygos (LKL) direktorato vertinimus.

Kaip ir pastaruosius keletą metų, geriausiu teisėju pripažintas Gytis Vilius. 34-erių kaunietis ne tik išlaikė aukščiausias pozicijas Lietuvoje, tačiau ir antrus metus iš eilės teisėjavo Eurolygos finale. Antrąją bei trečiąją pozicijas išlaikė Tomas Jasevičius ir Jurgis Laurinavičius.

Šiųmečiame dešimtuke yra ir naujų veidų – Lietuvoje teisėjauti pradėjęs, tačiau jau daugiau nei dešimtmetį darbavęsis Švedijoje Saulius Račys, reitinge užėmė ketvirtąją poziciją.

Savo vietą dešimtuke prarado Vilius Mačiulaitis – jis šiemet reitinguotas 11-oje pozicijoje. Į dešimtuką iš penai užimtos 11-osios pozicijos prasibrovė Andžej Urbanovič.

Geriausiųjų dešimtuke yra net 4 Eurolygos teisėjai (G. Vilius, J. Laurinavičius, S. Račys ir Artūras Šukys) bei 6 FIBA Tarptautinės kategorijos teisėjai (T. Jasevičius, Gvidas Gedvilas, Gintaras Vitkauskas, Juozas Barkauskas, Gintaras Mačiulis ir A. Urbanovič).

Lietuvos krepšinio teisėjų dešimtukas:

1. Gytis Vilius (Kaunas)
2. Tomas Jasevičius (Vilnius)
3. Jurgis Laurinavičius (Kaunas)
4. Saulius Račys (Stokholmas)
5. Artūras Šukys (Kaunas)
6. Gvidas Gedvilas (Vilnius)
7. Gintaras Vitkauskas (Vilnius)
8. Juozas Barkauskas (Kaunas)
9. Gintaras Mačiulis (Vilnius)
10. Andžej Urbanovič (Vilnius)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją