Pagrindinė įvardijama tokio sprendimo priežastis – nuolatiniai Serbijos krepšinio sirgalių keliami incidentai, kurie neseniai pasibaigusį Adrijos lygos (ABA) finalą tarp „Partizan“ ir „Belgrado Crvena Zvezda“ komandų pavertę tikru pragaru ir žaidėjams, ir treneriams, ir teisėjams.

ABA finalo seriją 3-2 laimėjo ir kelialapį į Eurolygą iškovojo „Crvena Zvezda“, tačiau permainingus krepšininkų mūšius ne kartą pertraukė į aikštę objektus mėtę ir patys į ją veržęsi fanai, dėl kurių rungtynes ne sykį teko stabdyti arba užbaigti už uždarų durų.

Savo pranešime „Partizan“ pažymi, kad nebenori dalyvauti „chuliganų renginiuose, kuriuose patyčios ir agresija užgožia ir griauna krepšinio žavesį bei kelia pavojų sportininkams ir treneriams.“

Maža to, savo pranešime „Partizan“ pasiuntė ir žinutę Eurolygai – užsiminė apie tai, kad Serbija šiame elitiniame turnyre turėtų turėti dvi komandas, o ne vieną, kuria šiuo atveju vėl tampa vietą per ABA varžybas iškovojusi „Crvena Zvezda“.

„Belgrado komandos Eurolygoje dalyvauja dvidešimt metų ir per visą šią istoriją nebuvo nė vieno tokio tipo incidento, kokie nutiko per Adrijos lygos finalus. Tai rodo, kad mes galime spręsti su sirgaliais susijusias problemas ir tikrai su tuo susitvarkysime. Juk Belgradas yra krepšinio sostinė“, – rašo „Partizan“.

Tiesa, Željko Obradovičiaus treniruojamai „Partizan“ komandai durys į 2022-2023 m. Eurolygos sezoną dar gali atsiverti, jei klubas gaus vieną iš trijų vardinių kvietimų, likusių diskvalifikavus Rusijos atstovus. Paskutinį kartą „Partizan“ Eurolygoje varžėsi 2014 metais.

Serbijos krepšinio lygoje komandoms dar liko sužaisti pusfinalio ir finalo etapus. „Partizan“ komanda pusfinalyje turėjo susikauti su Belgrado „Meridian“, o „Crvena Zvezda“ – su Belgrado „Mega Basket“.

Teoriškai tai reikštų, kad turnyro finale ir vėl greičiausiai žaistų santykius tarpusavyje jau pakankamai prisiaiškinusios „Partizan“ ir „Crvena Zvezda“ komandos, o susipriešinę jų sirgaliai ir vėl keltų chaosą.

Kaip ir Lietuvoje, Serbijos čempionato laimėtojai kelialapio į Eurolygą ar Europos taurę negauna, kelialapiai į šiuos turnyrus dalijami pagal kitokius principus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją