Bosnių krepšinio asociacija trečiadienio rytą paskelbė sulaukusi V. Bosničiaus advokato žinios, kuriame reikalaujama nutraukti vis dar galiojančią sutartį su 46-erių krepšinio specialistu.

Tuo metu pats V. Bosničius patvirtino, kad ryšius su asociacija nori nutraukti dėl „išsiskyrusių požiūrių diskutuojant esminiais klausimais“.

Viešame laiške asociacijos generalinis sekretorius Ameras Čolanas pripažino, kad organizacija treneriui yra skolinga pinigų už pirmąjį 2022-ųjų ketvirtį, tačiau, anot jo, toks V. Bosničiaus žingsnis jam buvo „netikėtas.“

„Pripažįstu, kad mus tokia žinia nustebino. Tiesa, kad treneriui kol kas nėra sumokėta už darbą 2022-aisiais, tačiau už visas jo paslaugas iki 2021-ųjų gruodžio 31-osios buvo visiškai atsiskaityta. Ir ne tik su juo, atsiskaityta su visais darbuotojais. Treneris žinojo, kad gali nutikti tokia situacija, nes mes išgyvename ne pačius geriausius laikus ir kartais turime atidėti išmokas, todėl toks jo žingsnis mane šokiravo“, – teigė A. Čolanas.

Visgi tai nebuvo paskutinė A. Čolaną galėjusi šokiruoti žinia.

Kiek vėliau trečiadienį apie savo pasitraukimą iš asociacijos informavo ir prezidento pareigas joje ėjusi ryškiausia šalies krepšinio žvaigždė – 36-erių Mirza Teletovičius. Pasak buvusio NBA žaidėjo, jis „negali ilgiau dirbti organizacijoje, kurioje nėra laikomasi pažadų ir susitarimų.“

V. Bosničius rinktinę treniravo nuo 2018-ųjų ir išvedė komandą į 2022-ųjų Europos krepšinio čempionatą, kurioje ji žais vienoje grupėje kartu su Lietuvos, Vokietijos, Prancūzijos, Slovėnijos ir Vengrijos nacionalinėmis ekipomis.

Su pertrauka nuo 2018-ųjų federacijoje dirbo ir M. Teletovičius.

Primename, kad bosniai su lietuviais šiemet žaidė dvejas 2023-ųjų pasaulio čempionato atrankos varžybų grupės rungtynes.

Tą pačią dieną, kai Rusija pradėjo karą Ukrainoje, lietuviai bosnius dramatiškai palaužė išvykoje, o vėliau, kurį laiką Lietuvos delegaciją pavedžioję už nosies dėl neva pavojingos kelionės į Vilnių, „Avia Solutions Group“ arenoje bosniai buvo sutriuškinti 77:56.

Europos krepšinio čempionatas prasidės rugsėjo 1-ąją.

Pats V. Bosničius kadaise trumpai yra žaidęs Lietuvoje, tuometinėje Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją