Svečiai iš Aukštaitijos sostinės spardėsi ir pirmavo didžiąją dalį rungtynių, tačiau nuo likimo nepabėgo.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalas baigėsi antradienį Vilniaus „Ryto“ pergale 79:76 ir galutiniu triumfu 4-1.

Siauresnė rotacija įsuko „Lietkabelį“ į uždarą ratą, iš kurio ištrūkti panevėžiečiai nebesugebėjo.

„Nenoriu teisintis, nes visos komandos turi problemų. Bet paskutinius kelis mėnesius sveikų žaidėjų turėdavome taip mažai, kad negalėjome nė normaliai treniruotis. Teko tiesiog bandyti kažkaip išgyventi kiekvieną dvikovą. Akivaizdu, kad tai atsiliepė ir finale.

Skaudi pabaiga, visi galvojome, kad galime laimėti čempionatą. Bent jau nepasidavėme, kovojome net ir varžovų tvirtovėje atsilikdami serijoje 1-3. Be abejo, galėjome sužaisti protingiau, tai galioja ir man pačiam. Tas pats pasakytina ir apie praėjusias rungtynes Panevėžyje. Ką padarysi, už tai sumokėjome labai didelę kainą“, – atsiduso N. Čanakas.

46-erių specialistas antradienį dar nenorėjo spekuliuoti, ar mačas Vilniuje jam buvo paskutinis laikant „Lietkabelio“ vairą savose rankose – anot trenerio, dabar tam netinkamas momentas.

Vis dėlto paprastai nedaugžodžiaujantis strategas apie Panevėžio ekipą atsiliepė pačiais gražiausiais žodžiais.

„Mąstant racionaliai, sakyčiau, kad sezonas buvo tikrai geras, nors ir nepasiekėme aukščiausių tikslų. Žaidėme dviejuose finaluose, Europos taurės turnyre laimėjome devynerias rungtynes. Didžiuojuosi savo žaidėjais, jie – tikri kariai. Esu laimingas, kad galėjau su jais dirbti.

Šis sezonas – geriausia, kas man yra nutikę krepšinyje: tiek žaidžiant, tiek treniruojant. Kalbu ne apie rezultatus: esu laimėjęs trofėjų su Belgrado „Partizan“, su Berlyno ALBA. Bet ši komanda buvo tikrai išskirtinė ir nuostabi, geriausia mano gyvenime. Ne šiaip sau sirgaliai sugrįžo į Panevėžio areną – tuo galime didžiuotis“, – kalbėjo N. Čanakas.

„Lietkabelis“ LKL finale kovėsi antrą kartą istorijoje – 2017 metais mėginimas užsimauti aukso žiedus taip pat nebuvo sėkmingas.

Antri panevėžiečiai liko ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyre, kurio finalą pralaimėjo Kauno „Žalgiriui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)