Penktosiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynėse vilniečiai namuose perkirpo Panevėžio „Lietkabelį“ 79:76 ir laimėjo seriją 4-1.

Nors kuomet pusfinalyje nukirto galvą titulo neišlaikiusiam Kauno „Žalgiriui“, būtent aukštaičiai atrodė sutelkę daugiausiai galių.

Būtent tai ištrūkęs iš pergalės šėlsmo komandos rūbinėje žurnalistams pirmiausiai ir priminė G. Žibėnas.

„Ilgai to laukėme ir tikrai nusipelnėme. Daug kas mus nurašė, buvome nekenčiamiausia komanda, bet skaičiai nemeluoja. Tiek pagal pergalių ir pralaimėjimų balansą, tiek pagal puolimo ir gynybos rodiklius kontroliavome visą sezoną ir buvome geriausi.

Nors visi kalbėjo priešingai, aš sakyčiau, kad mes buvome ir labiau užsigrūdinę tarptautiniame fronte. Taip, „Lietkabelis“ Europos taurės turnyre sužaidė daugiau rungtynių, bet mums Čempionų lygoje kiekvienas mačas turėjo žymiai didesnę svarbą. Ir apskritai mūsų žaidėjai šiek tiek daugiau finalų matę.

Pernai pusfinalyje „Lietkabelį“ irgi nugalėjome panašiomis aplinkybėmis, nors daug kas mus laidojo. Truputį keista, kodėl taip, bet galiausiai laimėjome pelnytai ir garbingu stiliumi“, – kalbėjo „Ryto“ strategas.

Už trofėjų jis pirmiausia dėkojo klubo senbuviams, taip pat ir kitiems žaidėjams – tiek vietiniams, tiek legionieriams.

„Aišku sezono metu buvo įvairių pokalbių viduje, nėra namų be dūmų. Bet mes išsisprendėme problemas su savo kapitonu ir patyrusiais žaidėjais, ypač džiugu, kad ir užsieniečiai neliko nuošalyje, padėjo suformuoti tikrą komandą“, – sakė 38-erių specialistas.

Nepamiršo G. Žibėnas ir savo asistentų. Kitaip ir negalėjo – spaudos konferencijai įsibėgėjus šie su pergalės cigarais dantyse trumpam įsiveržė į salę.


Apie savo artimiausius bendražygius jis užsiminė ir vėliau kalbėdamas apie ateitį – dabartinė G. Žibėno sutartis baigia galioti, tiesa, „Rytas“ turės galimybę pratęsti ją dar sezonui.

„Ne man spręsti, ar liksiu komandoje, ir ne šiandien turbūt tai reikia daryti. Bet daug priklausys nuo mano asistentų, nes be jų būtų šis sezonas nebūtų taip pasibaigęs. Visas štabas padarė didžiulį darbą, atvedė ten, kur ir turi būti ši komanda“, – dėstė G. Žibėnas.

Leistis į kalbas apie laukiančius komplektacijos darbus jis nenorėjo – mintimis specialistas jau buvo prie Baltojo tilto, kur komanda netrukus iškeliavo švęsti titulo su savo sirgaliais.

„Sezono metu norėjome būti kuklūs, alkani, o dabar turime būti ištroškę, nes jau esame čempionai. Didžiulis „ačiū“ mūsų fanams, ką jie šiandien padarė lemiamu momentu, kaip tiesiog nunešė komandą link taurės... Tai – geriausiai organizuota fanų grupė Lietuvoje. Nors žinau, kad daug žmonių su tuo ginčysis, bet taip jau įprasta – apie „Rytą“ kalbėti blogai. Mus tai tik stumia į priekį.

Žinome, kad neturime milijonų fanų, bet švęsime su tais, kurie visą sezoną buvo su mumis. Gaila, kad ne visi sutilpo, bet mes jau mėginome žaisti pirmas finalo rungtynes ASG arenoje, ir ji tuomet buvo pustuštė, atėjo 6 tūkst. žiūrovų. Niekas negalėjo garantuoti, kad taip pat nebūtų ir dabar, o čia buvo visai kitas jausmas“, – diskusijas dėl „Ryto“ sprendimo finalą užbaigti keturgubai mažesnėje „Jeep“ arenoje prisiminė G. Žibėnas.

Jis pats Lietuvos čempionu tapo pirmą sykį, prieš tai buvo laimėjęs Estijos ir Indonezijos nacionalines pirmenybes.

Savo ruožtu, „Rytas“ LKL nugalėjo šeštą kartą istorijoje – ir pirmąsyk nuo 2010-ųjų. Kai sostinėje pastarąjį kartą liejosi čempioniškas šampanas, G. Žibėnas dar gyveno gimtajame Kaune ir „Ryto“ pergale pernelyg nesidžiaugė, bet dabar teigia „nesigailintis visų žilų plaukų“, atsiradusių pakeliui link titulo.

Poilsiui treneris skirs kiek daugiau nei savaitę, o nuo birželio 16 d. pradės pasirengimą pasaulio čempionato atrankos varžyboms su Lietuvos rinktine.

Primename, kad pirmas LKL finalo rungtynes Vilniuje 77:68 laimėjo „Lietkabelis“, o vėliau tris kartus paeiliui stipresnis buvo „Rytas“ – 88:66 (Panevėžyje), 85:63 (Vilniuje) ir 78:77 (Panevėžyje).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)