Lietuvos krepšinio lyga („Betsafe-LKL“) praėjusią savaitę skyrė 500 eurų baudą „Lietkabelio“ klubui dėl vyriausiojo trenerio Nenado Čanako emocijų.

„Keliaudamas link rūbinės, Panevėžio komandos strategas kliudo „Ryto“ ekipos vyr. trenerį Giedrių Žibėną, taip pažeisdamas LKL nuostatų 9.2.1. punktą, kuris sako, jog „LKL dalyviams LKL rungtynių metu draudžiama naudoti agresyvius veiksmus, veiksmus, pavojingus kito LKL dalyvio sveikatai, draudžiama grasinti, įžeidinėti, smurtauti kitų LKL dalyvių (žaidėjų, trenerių, komandų atstovų, sekretoriato teisėjų, LKL darbuotojų, žiūrovų ir kitų asmenų) atžvilgiu“, – rašoma lygos pranešime.

„Lietkabelio“ sirgaliai nusprendė, kad nori surinkti 500 eurų ir taip kompensuoti baudą, kurią užtraukė N.Čanako emocijos. Iniciatyva buvo sėkminga, kadangi reikiama suma sąskaitoje buvo per mažiau nei 24 valandas.

„Po LKL paskelbtos baudos, sirgaliai pradėjo diskutuoti, kaip galėtų išreikšti palaikymą klubui, o šioje situacijoje, labiausiai Čanakui. Buvo pajuokauta, kad gal aistruoliai gali surinkti pinigus baudai ir ją sumokėti.

Paskelbus informaciją, kad sirgaliai vienijasi, per mažiau nei parą sąskaitoje atsirado pinigai, skirti baudai. Prie iniciatyvos prisidėjo ne tik ištikimiausi „Cardinal Red Legion“ nariai, bet ir eiliniai „Lietkabelio“ sirgaliai.

Taip ir atsirado tikėjimas ne tik komandos noru laimėti visas rungtynes, bet pamatėme, kad ir aistruoliai nori laimėti kuo daugiau su komanda ir ypač su Čanaku priešakyje“, – „kklietkabelis.lt“ svetainei pasakojo „Cardinal Red Legion“ vadovas Martynas Frankas.

„Rytas“ 21-ą kartą kovoja LKL finale, tačiau čempionu titulu paskutinį kartą džiaugėsi prieš 12 metų.

„Lietkabelis“ antrą kartą LKL istorijoje žaidžia finale, jame kovojo 2017 metais.

Serijos tvarkaraštis:

Gegužės 26 d. Vilnius, „Rytas“ – „Lietkabelis“ 68:77

Ggeužės 29 d. Panevėžys, „Lietkabelis“ – „Rytas“ 66:88

Birželio 1 d. Vilnius, „Rytas“ – „Lietkabelis“ 85:63

Birželio 4 d. Panevėžys, „Lietkabelis“ – „Rytas“ 77:78

Birželio 7 d. Vilnius, „Rytas“ – „Lietkabelis“

Birželio 9 d. Panevėžys, „Lietkabelis“ – „Rytas“ (jei reikės)

Birželio 12 d. Vilnius, „Rytas“ – „Lietkabelis“ (jei reikės)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją