Kertiniais momentais kamuolys atsidurdavo Speedy Smitho rankose, kurio taškų dėka „Rytas“ sunkiausiu metu laikėsi arti „Lietkabelio“.

O paskutinę minutę svečius iš sostinės Panevėžyje gelbėjo Luko Ulecko tritaškis, o pergalingu tapo Arno Butkevičiaus dėjimas – 78:77, po kurio per likusias 12 sek. „Lietkabelis“ nesugebėjo rasti atsakymo lemiamoje atakoje.

Rezultatyviausiai komandoje žaidusio Speedy Smitho sąskaitoje – ne tik 18 taškų, bet ir 5 atkovoti kamuoliai bei 8 rezultatyvūs perdavimai.

„Neįtikėtina atmosfera, kurią visų pirma sukūrė mūsų sirgaliai. Čia jaučiausi, kaip namuose. Mūsų fanus girdėjau net per švilpukus. Džiaugiuosi mūsų žaidėjais. Lukas Uleckas pelnė svarbų tritaškį.

Pats padariau kertinę klaidą, kuri galėjo mums kainuoti rungtynes, tačiau kiti vaikinai gelbėjo – Margiris, kapitonas Arnas.

Kai yra sunkūs momentai rungtynėse, visi yra pajėgūs duoti naudos ekipai. Štai todėl mes ir laimėjome, nes išlikome vieningi“, – teigė S. Smithas.

Speedy Smith

Pasak gynėjo, po pertraukos komanda tiesiog nepataikė kelių metimų, varžovai perėmė iniciatyvą bei pelnė svarbius taškus.

„Bandėme remtis gynyba, tačiau varžovai pradėjo pataikyti. Ketvirtajame kėlinyje sau tarėme: „Taip žaidžia čempionai, kurie susitelkia ir išgyvena sudėtingus momentus“.

Turime neįtikėtiną kapitoną Arną, kuris vienas geriausių komandos draugų, kurį kada nors esu turėjęs. Jis demonstravo tikras lyderio savybes dvikovos pabaigoje“, – apie A. Butkevičių ir lemtingą ketvirtą kėlinį kalbėjo S. Smithas.

Jis gyrė maloniai nustebinusį Ivaną Buvą, kuris šeštadienį vakare atvyko kartu su komanda, tačiau taip ir nepakilo nuo atsarginių suolo praleisdamas trečiąsias finalo rungtynes.

„Jis buvo garsiausias žmogus ant atsarginių suolo. Labai emocionalus, sulaukėme daug pozityvios energijos iš jo. Tai yra lygos MVP ir praleido paskutines dvi akistatas. Bet tai, kaip Buva palaikė komandą, mane privertė jaustis nuostabiai.

Žmogus, kuris toks talentingas bei motyvuotas visą mačą. Rūbinėje po rungtynių nedaug trūko, kad turėtume jį raminti“, – atskleidė S. Smithas.

Nors finalo serijos metu netrūksta emocijų greta parketo, gynėjas teigė, jog komanda buvo pasiryžusi savo žaidimu nutildyti priešininkų stovyklą.

„Rytas“ yra šeima. Jeigu užkliudysite mano trenerį, užkliudysite mano komandą. Aš užstosiu saviškius bet kokioje situacijoje. Vienintelis būdas tą padaryti – tą įrodyti ant parketo. Su komandos draugais tą ir padarėme.

Tai labai emocinga pergalė, bet mes įrodėme, kad norime žaisti krepšinį“, – tvirtino S. Smithas.

„Rytui“ iki čempionų titulo liko tik vienas žingsnis, pats „Ryto“ legionierius neabejoja – laukia dar sunkesnė dvikova nei Panevėžyje.

„Žinau, jog neliko „Jeep“ arenoje bilietų. Laukia sudėtinga kova, tačiau tiek aš, tiek komanda žaidžiame dėl tokios galimybės. Laukia jaudinanti akistata. Žinome, kad bus labai sunku, nes jie nenorės užbaigti sezono. Kito kelio nėra – privalome eiti ir pabandyti iškovoti čempionų titulą“, – kalbėjo S. Smithas.

„Rytas“ 21-ą kartą kovoja LKL finale, tačiau čempionu titulu paskutinį kartą džiaugėsi prieš 12 metų.

„Lietkabelis“ antrą kartą LKL istorijoje žaidžia finale, jame kovojo 2017 metais.

Serijos tvarkaraštis:

Gegužės 26 d. Vilnius, „Rytas“ – „Lietkabelis“ 68:77

Ggeužės 29 d. Panevėžys, „Lietkabelis“ – „Rytas“ 66:88

Birželio 1 d. Vilnius, „Rytas“ – „Lietkabelis“ 85:63

Birželio 4 d. Panevėžys, „Lietkabelis“ – „Rytas“ 77:78

Birželio 7 d. Vilnius, „Rytas“ – „Lietkabelis“

Birželio 9 d. Panevėžys, „Lietkabelis“ – „Rytas“ (jei reikės)

Birželio 12 d. Vilnius, „Rytas“ – „Lietkabelis“ (jei reikės)

Mažajame „Betsafe-LKL“ finale traumų išretinti „Šiauliai“ nesugebėjo duoti rimtesnį atkirtį čempionų titulo netekusiam Kauno „Žalgiriui“. Kazio Maksvyčio auklėtiniai penktadienį Šiauliuose triumfavo 89:76 (23:26, 21:14, 23:15, 22:21), laimėjo seriją iki 4 pergalių 4-0 ir pirmąkart istorijoje pasidabino lygos bronzos medaliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją