Kamilė Nacickaitė, Gabrielė Šulskė, Martyna Petrėnaitė ir Monika Grigalauskytė Europos čempionato atrankoje penktadienį B grupėje šventė dvi pergales – 22:5 įveikė Švediją ir 18:11 nugalėjo Šveicariją.

Ketvirtfinalyje lietuvės susitiko su Ukrainos krepšininkėmis. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis 20:20, tad komandoms teko žaisti pratęsimą. Jau pačioje pirmoje atakoje K. Nacickaitė švystelėjo tolimą metimą – ir išplėšė pergalę Lietuvos rinktinei 22:20.

Deja, daug jėgų pareikalavęs mačas tapo Lietuvos krepšininkių gulbės giesme. Pusfinalyje lietuvės 14:18 nusileido Olandijos rinktinei, o paskutinėse rungtynėse dėl trečiojo kelialapio į Europos čempionatą 8:13 turėjo pripažinti Portugalijos pranašumą. Į Europos čempionatą pateko trys geriausios atrankos komandos.

Tiesa, Lietuvos krepšininkės dar turi teorines galimybes startuoti Europos čempionate. Tel Avive iškovojusios 3 pergales ir patyrusios 2 pralaimėjimus, bei vidutiniškai rinkusios po 16,8 taško lietuvės dabar gali tik viltis, kad kitame atrankos turnyre ketvirtą vietą užėmusi komanda turės prastesnius rodiklius. Tokiu atveju Lietuvos rinktinė visgi gautų bilietą į Europos pirmenybes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)