Ši dvikova buvo išskirtinė ir tuo, kad tai buvo paskutinės „Žalgirio“ kapitono 37-erių metų Pauliaus Jankūno rungtynės karjeroje.

Jis po šio sezono kabina sportbačius ant vinies. Puolėjas su sezono pertrauka „Žalgirio marškinėlius vilkėjo nuo 2003-iųjų.

543-iose savo rungtynėse LKL P. Jankūnas per 16 min. pelnė 9 taškus, atkovojo 5 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir surinko 12 naudingumo balų.

Po rungtynių P. Jankūnas savo marškinėlius įteikė A. Sireikai – treneriui, kuris krepšininką pakvietė žaisti į Kauno „Žalgirį“ 2003 metais.

„Ką tik baigėsi rungtynės, baigėsi sezonas, baigėsi karjera. Minčių daug nėra. Emocijų daugiau. Jos visos viduje, kaip ir visos karjeros metu. Moku jas valdyti, tai ir valdau. Kažkada pratrūksiu ir aš. Su mielu noru neturėčiau šio bronzinio medalio kolekcijoje, bet gyvenimas toks, kartais nežinai, kur nuves.

Be galo sunkus sezonas, daug geros patirties, kuri praves man. Viskas buvo gerai, žiūrime į priekį. Noriu padėkoti savo šeimai, tėvams, sesei už visus tuos metus, kur mane palaikė. Visiems fanams dėkoju, jaučiau asmeniškai jų palaikymą ir „Žalgiryje“, ir rinktinėje. Jaučiau ,kad mane myli, smagu buvo žaisti dėl jų. Tikiuosi, kad kažką gero padariau“, – kalbėjo po savo paskutinių rungtynių P. Jankūnas.

Šiauliai“: Donatas Sabeckis 23, Isaiahas Armwoodas 11, Issufas Sanonas ir Arminas Urbutis po 10, Martynas Varnas 7, Giedrius Staniulis ir Nemanja Bezbradica po 6.

Žalgiris“: Marekas Blaževičius 17 (12 atk.k.), Artūras Milaknis 15, Tyleris Cavanaugh 12, Paulius Jankūnas 9, Janis Strelniekas 8, Joshua Nebo 7, Karolis Lukošiūnas, Nielsas Giffey ir Mantas Kalnietis po 5, Edgaras Ulanovas 4, Lukas Lekavičius 2.

„Gana sunku buvo tiek fiziškai, tiek emociškai. Džiaugiuosi, kad turėjome gerų emocijų mažajame finale tiek su pergale, tiek su Pauliaus Jankūno išleidimu“, – trumpame interviu po dvikovos sakė „Žalgirio“ strategas K. Maksvytis.

Rungtynių eiga

4 iš eilės Donato Sabeckio taškai tapo svarbia dalimi „Šiaulių“ spurto 9:0, po kurio aikštės šeimininkai pirmavo 12:4, o Kazys Maksvytis buvo priverstas imti minutės pertraukėlę.

Vos tik žalgiriečiai imdavo lipti varžovams ant kulnų, šie tuoj pat surasdavo tinkamą atsaką. 5 iš 8 tritaškių per 10 minučių pataikę aikštės šeimininkai laimėjo pirmą kėlinį 26:23.

Antrąjį kėlinį daug agresyviau gintis pradėjusi Kauno komanda surengė spurtą 0:12 ir netrukus jau diktavo savo sąlygas aikštėje – 26:33.

A. Sireikos auklėtiniai galiausiai išsijudino ir prieš didžiąją pertrauką sustabdė tolstančius žalgiriečius – 40:44.

Po didžiosios pertraukos šiauliečių klaidos leido „Žalgiriui“ surengti spurtą 0:7 ir v įgyti dviženklę persvarą (40:51).

Aikštės šeimininkai baltos vėliavos nekėlė ir vis mėgino vytis varžovus, tačiau K. Maksvyčio auklėtiniai arčiau nei per 6 taškus „Šiaulių“ neprisileido. Po trijų kėlinių šiauliečiai atsiliko 12 taškų – 55:67.

„Žalgiris“ paskutiniame ketvirtyje padidino skirtumą iki 16 taškų (59:75). „Žalgiris“ paskutiniame ketvirtyje padidino skirtumą iki 16 taškų (59:75). Iki dvikovos pabaigos aikštės šeimininkams atkurti intrigos nepavyko, o savo persvarą dar padidinęs „Žalgiris“ triumfavo 89:76.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją