Čia turėtų vykti birželio 7 d. laukiančios penktosios serijos rungtynės. Jei prireiks, birželio 12 d. vilniečiai namų rungtynes taip pat žais „Jeep“ arenoje.

Primename, kad pirmą finalo dvikovą „Rytas“ žaidė gretimoje ASG arenoje. Nors keturgubai didesnėse jos tribūnose susirinko 6 tūkst. žiūrovų, šeimininkai pralaimėjo 68:77.

Trečiadienį serija grįžo jau į „Jeep“ areną, kurioje Giedriaus Žibėno auklėtiniai ir treniruojasi. Užpildytos buvo ne tik visos 2,5 tūkst. vietų, bet į tribūnas susigrūdo dar ir daugiau nei šimtas papildomų krepšinio gerbėjų.


LKL socialinio tinklo paskyroje žinutę apie aktyviausiems konfliktų dalyviams skirtas baudas pakomentavo Policijos departamento komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis.

„Manau, po vakarykščio mačo akivaizdu, kad tokioje treniruočių salėje, esant tiek žiūrovų, negali vykti tokio lygio rungtynės. Neįmanoma užtikrinti dalyvių ir žiūrovų saugumo, trūksta ventiliacijos, žiūrovai per arti žaidėjų ir taip tukdoma krepšininkams.

Tikiuosi, LKL tai įvertins ir kitais metais tokioje salėje neleis organizuoti lemiamų kovų“, – rašė policijos atstovas.

Vis dėlto „Ryto“ ekipos žaidėjai ir treneriai pageidavo namų mačus žaisti būtent „Jeep“ arenoje.

LKL prezidentas Remigijus Milašius leido suprasti, jog toks klubo sprendimas jo nesužavėjo, tačiau lyga neturi jokių svertų bandant finalą grąžinti į areną, kurioje lemiamas kovas galėtų stebėti bent tris kartus daugiau sirgalių nei „Ryto“ treniruočių salėje.

„Aš kitaip galvoju (dėl finalo arenos), bet, deja, lyga negali įpareigoti klubo, kur jam žaisti. Finalai ar reguliarus sezonas, LKL reglamentas yra vienodas. Minimalūs arenos reikalavimai – 1200 vietų, tad ir Pasvalyje ar Palangoje galima žaisti finalus.

Sprendimą priima pats klubas, ar jis nori turėti daugiau žiūrovų, ar žaisti mažesnėje erdvėje.

Kalbant apie „Jeep“ salę, ji atitinka kriterijus, tiek priešgaisrinės, tiek visus kitus saugos reikalavimus.

Klubas nepažeidžia jokių dalykų. Tik „Rytas“ turi susitvarkyti su apsauga. Galbūt trečiose rungtynėse jos buvo pakankamai, tačiau netinkamai atliko savo užduotis“, – teigė R. Milašius, komentuodamas „Ryto“ sprendimą finalo seriją tęsti „Jeep“ arenoje.

Anot jo, lyga neturėtų svertų pakeisti klubo sprendimo, net jei jis nuspręstų finalą perkelti į sostinės „Žemynos“ progimnazijos salę, turinčią 1300 vietų ir pasižyminčią puikia akustika.

„Pagal lygos nuostatus, negaliu priversti klubo rinktis vienos ar kitos arenos. Čia klubo prerogatyva ir jis priima sprendimus“, – kalbėjo R. Milašius.

Tačiau lygos vadovas turi minčių keisti LKL nuostatus, jog finalas vyktų erdvesnėse arenose.

„Ši idėja egzistuoja, galimi tie dalykai, bet šį sprendimą turi priimti klubų valdyba. Arenas, galinčias talpinti daugiau nei 3000 žiūrovų, turime penkias.

Bus didelė diskusija tuo klausimu, tačiau dabar užbaikime finalus“, – teigė R. Milašius.

Lygos vadovas atskleidė, jog penktadienį laukia susitikimas su „Ryto“ arenos atstovais – ketina aptarti saugumo arenoje klausimus.

Remigijus Milašius

Primename, kad finalo serijoje iki keturių pergalių „Rytas“ išsiveržė į priekį 2-1, ketvirtas mačas šeštadienį vyks Panevėžyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)