„Aš noriu žaisti ir žaisiu už Lietuvą“, – susitikimo metu su Kaziu Maksvyčiu savo namuose Orlande (JAV) kalbėjo Ignas Brazdeikis.

Lietuvoje gimusio, tačiau Kanadoje užaugusio ir šios šalies pilietybę turinčio žaidėjo dokumentų tvarkymas užtruko beveik dvejus metus. Kadangi Brazdeikis atstovavo Kanadai 2015 metų U16 Amerikos čempionate ir 2016 metų U17 planetos pirmenybėse, jo perregistravimui buvo reikalingas ne tik pilietybės atkūrimas, bet ir FIBA vadovybės pritarimas.

Oficialus FIBA patvirtinimas, kad krepšininkas gali atstovauti Lietuvai, Lietuvos krepšinio federaciją (LKF) pasiekė šią savaitę.

LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas šiuo klausimu su FIBA vadovais intensyviai bendravo FIBA Europos padalinio generalinės asamblėjos, vykusios prieš dvi savaites Vilniuje, metu.

„Norime pasidalinti svarbia naujiena tiek Lietuvos krepšinio federacijai, tiek visai Lietuvos krepšinio bendruomenei. Džiaugiamės gavę galutinį FIBA patvirtinimą ir leidimą Ignui Brazdeikiui atstovauti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei ir Lietuvai.

Tikime, kad Ignas įneš labai reikalingo talento“, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. „Ignas jau turi bilietus į Lietuvą, prie rinktinės prisijungs nuo stovyklos pradžios, o pirmosios jo rungtynės Lietuvoje bus birželio 26 dieną Šiauliuose.“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė į treniruočių stovyklą rinksis birželio 16 dieną. Pirmojo pasiruošimo Europos čempionatui lango metu lietuviai sužais dvi draugiškas ir dvi oficialias rungtynes. Birželio 22 d. (Rygoje) ir 26 d. (Šiauliuose) lietuviai susitiks su latviais.

Liepos 1 d. Bulgarijoje vyks FIBA Pasaulio taurės atrankos varžybų rungtynės, o liepos 4 d. Klaipėdoje lietuviai priims čekus. Po šių rungtynių krepšininkams bus suteikta poilsio, o į antrąją treniruočių stovyklą komanda vėl susirinks liepos 25 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją