Čia turėtų vykti birželio 7 d. laukiančios penktosios serijos rungtynės. Jei prireiks, birželio 12 d. vilniečiai namų rungtynes taip pat žais „Jeep“ arenoje.

Primename, kad pirmą finalo dvikovą „Rytas“ žaidė gretimoje ASG arenoje. Nors keturgubai didesnėse jos tribūnose susirinko 6 tūkst. žiūrovų, šeimininkai pralaimėjo 68:77.

Trečiadienį serija grįžo jau į „Jeep“ areną, kurioje Giedriaus Žibėno auklėtiniai ir treniruojasi.

Užpildytos buvo ne tik visos 2,5 tūkst. vietų, bet į tribūnas susigrūdo dar ir daugiau nei šimtas papildomų krepšinio gerbėjų.

„Rytas“ laimėjo 85:63, tačiau mačo metu kilo ne vienas incidentas: iš aikštės išvarytas Panevėžio „Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas pastūmė Giedrių Žibėną, o paskui pats buvo užsipultas vieno „Ryto“ savininkų Dariaus Gudelio, tuo metu „Lietkabelio“ aukštaūgis Gabrielius Maldūnas vos neįšoko į tribūną ginti su vietos aistruoliais susikivirčijusio savo tėvo.

„Prie mūsų suolo atėjo fanai, pradėjo kviesti, kaip supratau, pasimušti, vis trynėsi. Bandžiau nekreipti dėmesio. Vėliau vienas fanų nestipriai, bet truputį stumtelėjo mano tėvuką. Tada dar labiau sukilo visos emocijos, nesinori, kad mūsų komandos sirgalius stumdytų, tuo labiau šeimos narius.

Tikiuosi, „Jeep“ arenoje penktosios rungtynės nevyks, nes ten baisus jovalas. Kitu atveju, nežinau, turi daugiausiai 1000 žiūrovų įleisti, jog būtų užtikrinta apsauga“, – Delfi teigė G. Maldūnas.

LKL socialinio tinklo paskyroje žinutę apie aktyviausiems konfliktų dalyviams skirtas baudas pakomentavo Policijos departamento komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis.

„Manau, po vakarykščio mačo akivaizdu, kad tokioje treniruočių salėje, esant tiek žiūrovų, negali vykti tokio lygio rungtynės. Neįmanoma užtikrinti dalyvių ir žiūrovų saugumo, trūksta ventiliacijos, žiūrovai per arti žaidėjų ir taip tukdoma krepšininkams. Tikiuosi, LKL tai įvertins ir kitais metais tokioje salėje neleis organizuoti lemiamų kovų“, – rašė policijos atstovas.


Vis dėlto „Ryto“ ekipos žaidėjai ir treneriai pageidavo namų mačus žaisti būtent „Jeep“ arenoje.

„Atmosfera šiandien buvo fantastiška, girdėjome kiekvieną vilnietį, panaudojome jų duotą energiją. Mes norime ir toliau žaisti čia, šioje arenoje, nori visa komanda. Suprantame vilniečius, visi norintys čia netelpa, bet būtent čia yra mūsų namai“, – samprotavo G. Žibėnas.

D. Gudelis Delfi teigė, kad nors ASG arenoje ir gali susirinkti daugiau žiūrovų, iš bilietų pardavimo klubas bet kokiu atveju uždirba panašiai.

„Pirmas rungtynes stebėjo 6 tūkst. žiūrovų, gauta 40 tūkst. eurų pajamų ir realiai pusę sumos atidavėme arenai. Klubui liko apie 20 tūkst. eurų.

Dabar bilietai buvo nuo 20 eurų, pardavėme jų už 21 tūkst. eurų, visi pinigai lieka klubui. Tad iš esmės nėra didelio skirtumo“, – kalbėjo D. Gudelis.

Su Delfi vėliau susisiekęs ASG arenos direktorius Andrius Žiauberis teigė, jog D. Gudelio nurodyti skaičiai nėra teisingi.

„Gerbiame su partneriais, Vilniaus „Ryto“ klubu, pasirašytą sutartį, kurioje yra punktas dėl konfidencialumo. Dėl šios priežasties viešai kalbėti apie konkrečias sumas nenorime ir negalime.

Nepaisant to, galime patvirtinti, kad D. Gudelio įvardintos sumos nėra tikslios, nes „Avia Solutions Group“ arena įvardintų sumų iš „Ryto“ klubo negavo“, – teigė arenos vadovas.

Primename, kad finalo serijoje iki keturių pergalių „Rytas“ išsiveržė į priekį 2-1, ketvirtas mačas šeštadienį vyks Panevėžyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)