Antro kėlinio pabaigoje audringai pretenzijas reiškęs „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas vieną po kitos užsidirbo dvi technines pražangas ir buvo pasiųstas į rūbinę, o išeidamas pečiu kliudė „Ryto“ vedlį Giedrių Žibėną.

Tuomet serbą agresyviai užsipuolė „Ryto“ bendraturtis Darius Gudelis, net nusiėmęs akinius.

Apgailestauju, jog tos emocijos užvirė, bet aš turėjau gintis ir pastovėti už savus.
Darius Gudelis

Savitvardą praradę vyrai mojo vienas kitam prieiti arčiau, bet tarp jų įsiterpė „Ryto“ sporto direktorius Donatas Zavackas, apraminęs aistras. Apsaugos darbuotojų tuo metu greta nebuvo.


„Juk matėte tą epizodą, kai N. Čanakas pastūmė Žibėną ir atsisukęs į mūsų suolą rankomis mojavo. Paplojo? Nemačiau to, nes į mane jis nugara buvo pasisukęs.

Kai jis išeidinėjo iš arenos, angliškai jo paklausiau, ar normalu taip elgtis su mūsų treneriu? Pasakiau, jog tai nepagarba“, – karštą epizodą komentavo „Ryto“ akcininkas D. Gudelis.

Anot jo, tuomet serbas atsakė savo gimtąja kalba.

„Paleido įvairius serbiškus keiksmodžius, apie motinas ir panašiai. Tada ir aš netylėjau, pasakiau keletą žodžių. Dabar prisiminus, nėra kuo labai didžiuotis. Apgailestauju, jog tos emocijos užvirė, bet aš turėjau gintis ir pastovėti už savus“, – portalui Delfi kalbėjo D. Gudelis.

„Dabar ramiai žiūrint, ar tikrai N. Čanako elgesys buvo spontaniškas? Juk „Lietkabelis“ atsilikinėjo 26-iais taškais.

Kartais strategai pasiima dvi technines, jog komandą supurtytų ir pakeistų rungtynių eigą, pakeistų žaidėjų emocijas. Ar tai nebuvo būtent toks noras, sąmoningas veiksmas?“, – svarstė vienas klubo bendraturčių.

Darius Gudelis

Šiuo metu kol kas nėra žinoma, kur penktąsias finalo rungtynes žais „Rytas“, ar krepšinio rungtynių metu 9000 žiūrovų talpinančioje „Avia Solution Group“ (ASG), ar įprastoje vos 2500 vietų turinčioje „Jeep“ arenoje.

Pirmas rungtynes ASG arenoje stebėjo virš 6000 krepšinio aistruolių. Jei „Rytas“ dar kartą laimės Panevėžyje, 5-asis mūšis Vilniuje gali būti auksinis sostinės klubui. Tikėtina, kad tokiu atveju sirgaliai galėtų užpildyti visas ASG tribūnas, o klubas gauti kur kas solidesnes pajamas iš parduotų bilietų.

„Aš taip taip turiu pastebėjimų dėl finansų. Pirmas rungtynes ASG stebėjo 6000 žiūrovų, gauta 40 tūkst. pajamų ir realiai pusę sumos atidavėme arenai. Klubui liko apie 20 tūkst. eurų.

Dabar trečiadienio rungtynėse bilietai buvo nuo 20 eurų, suprekiavome už 21-ą tūkst. eurų, visi pinigai lieka klubui. Tad iš esmės nėra didelio skirtumo.

Žiūrint iš sportinių argumentų, reikia įsiklausyti į trenerių, žaidėjų nuomonę. Bet sprendimas dar nėra priimtas“, – kalbėjo D. Gudelis.

Anot jo, ASG nuomos sąlygos tokios, jog kuo daugiau parduota bilietų, tuo didesnis arenos nuomos mokestis. Be to, yra papildomų mokesčių už apsaugą, vaizdo kubą, VIP ložes.

„Rungtynėse su „Žalgiriu“ sausį pasiektas visų laikų pajamų rekordas iš vienerių rungtynių, gavome apie 80 tūkst. eurų. ASG turėjome sumokėti daugiau nei pusę“, – tvirtino D. Gudelis.

D. Gudelis šiuo metu nesuka galvos, kur „Rytas“ žais savo tarptautines rungtynes, kai ASG arenoje šeimininkaus naujasis Gedimino Žiemelio klubas.

„Dabar negalvojame apie tai, yra finalas, pabaigsime, tada planuosime toliau. Einame savo keliu, darome savo darbus“, – pokalbį užbaigė D. Gudelis.

Arenos vadovas Andrius Žiauberis negalėjo patvirtinti „Ryto“ bendraturčio teiginių apie pajamas ir išlaidas rengiant rungtynes ASG arenoje, tačiau teigė, jog „sumos netikslios“.

„Gerbiame su partneriais, Vilniaus „Ryto“ klubu, pasirašytą sutartį, kurioje yra punktas dėl konfidencialumo. Dėl šios priežasties viešai kalbėti apie konkrečias sumas nenorime ir negalime.

Nepaisant to, galime patvirtinti, kad D. Gudelio įvardintos sumos nėra tikslios, nes „Avia Solutions Group“ arena įvardintų sumų iš „Ryto“ klubo negavo“, – teigė arenos vadovas.

Šeimininkams trečiadienį vis dar trūko Ivano Buvos, „Lietkabelio“ gretose jau rungtyniavo Kasparas Berzinis.

Mačas vyko pilnutėlėje „Jeep“ arenoje, kurioje susigrūdo 2,6 tūkst. žiūrovų.

Primename, kad prieš tai LKL finale komandos apsikeitė pergalėmis išvykose: „Lietkabelis“ Vilniuje laimėjo 77:68, „Rytas“ pateikė atsakymą Panevėžyje 88:66.

Kitas mačas laukia šeštadienį Aukštaitijos sostinėje.

Tuo metu serijoje dėl LKL bronzos medalių titulą prarasiantis Kauno „Žalgiris“ pirmauja prieš „Šiaulius“ 3-0 ir užbaigti sezoną galės penktadienį Šiauliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)