Kad ir kokia ankšta būtų „Jeep“ arena, vis dėlto ji – ne trijų plytelių pločio šaligatvis.

Bet saugiai joje prasilenkti Nenadas Čanakas ir Giedrius Žibėnas nesugebėjo.

Betrūko, kad pečiu kolegą pastūmęs „Lietkabelio“ serbas atsisukęs dar pareikalautų cigaretės.

To N. Čanakas nepadarė, užtat po kelių žingsnių jį sustabdė agresyviai nusiteikęs „Ryto“ bendraturtis Darius Gudelis – įsikarščiavę vyrai rankų mostais kvietė vienas kitą prieiti arčiau.

Maždaug tiek ir galima pasakyti apie rėksmingo pokalbio, labiau būdingo aludės prieangiui, turinį: mat vienas jo dalyvis vėliau aiškino nesupratęs serbiškai, o kitas – lietuviškai.

Perkaitusias aistras suturėti padėjo „Ryto“ sporto direktorius Donatas Zavackas ir greta sėdėjusi komandos gydytojo žmona. Taip pat – ir šaltesnius nervus už trenerius bei vadovus išsaugoję žaidėjai.

Tiesa, ginti tautiečio skubėjo „Lietkabelio“ legionieriai Džordže Gagičius ir Nikola Radičevičius, bet juos beregint sulaikė „Ryto“ krepšininkai – aikštėje tarp skirtingų stovyklų atstovų didesnės nesantaikos nekilo.

„Žaidėjai patys vieni kitus skyrė, stengėsi nuraminti. Niekas nenori masinių muštynių, visi tai supranta. Nežinau, kas turi įvykti, kad iki to prieitume“, – po mačo sakė vilniečių kapitonas Arnas Butkevičius.

Jis pats antro kėlinio pabaigoje, kuomet „Jeep“ arenoje pakvipo paraku, užsidirbo techninę pražangą.

Būtent nuo A. Butkevičiaus prasiveržimo ir prasidėjo N. Čanaką iš rungtynių eliminavusių įvykių grandinė.

Braudamasis link krepšio „Ryto“ puolėjas alkūne kliudė Dovydo Giedraičio veidą ir prakirto smakrą. Bet teisėjai nei fiksavo pražangą, nei sustabdė žaidimą – kol „Lietkabelio“ gynėjas gulėjo ant parketo, į abi aikštės puses spėjo nusiristi po ataką.

„Viskas prasidėjo nuo to, kad netyčia pataikiau Dovydui į smakrą. Žaidybinis epizodas, teisėjai jo nepamatė. O po 5 sek. jau pats gavau į kaktą nuo Vytenio Lipkevičiaus, kuriam išmušiau kamuolį iš rankų.

Mačiau, kad treneris Čanakas smarkiai reaguoja į tą epizodą, ir norėjau jam tiesiog pasakyti, jog teisėjai nepastebėjo panašių epizodų abiejose aikštės pusėse. Bet treneris buvo šiek tiek emocingas, ir tie mano žodžiai nieko nepakeitė. O paskui jie, kaip supratau, buvo įvertinti kaip provokacija“, – prisiminė A. Butkevičius.

Delfi paklaustas, ar „Lietkabelio“ ir „Ryto“ trenerių konfliktas brendo ilgesnį laiką, 29-erių krepšininkas teigė tokių ženklų nepastebėjęs.

„Man atrodo, kad viskas pratrūko momentaliai. Prieš tai nebuvo matyti, kad tarp mūsų komandų kauptųsi kažkokia įtampa, būtų kažkoks susipriešinimas.

Tiesiog epizodas po epizodo viskas susideda. Manau, emocijos finale normalu – iki tam tikro lygio jos tik puošia krepšinį“, – svarstė Lietuvos vicečempionų kapitonas.

Paklaustas, ar stumtelėtas G. Žibėnas neperdėjo vos nenugriuvęs ant greta stovėjusių auklėtinių rankų, A. Butkevičius prunkštelėjo.

„Pamačiau vaizdo įrašą po rungtynių – sureagavo kaip sureagavo“, – šypsojosi 7 taškus, 6 atkovotus ir 3 perimtus kamuolius bei 5 rezultatyvius perdavimus trečiadienį surinkęs klubo senbuvis.

Tuo metu svečiams antrą susitikimo dalį teko verstis be N. Čanako, iš kurio komandos vairą perėmė asistentas Laimonas Eglinskas.

Tiesa, per didžiąją pertrauką rūbinėje panevėžiečiai dar išklausė vyriausiojo trenerio nurodymų.

„Treneris akcentavo energijos trūkumą. Negaliu sakyti, kad mes nenorime, juk abiem klubams tai – istorinis šansas. Noro tikrai netrūksta, bet ar kūnai, ar galvos kol kas neveikia.

Tos emocijos išties sprogo, bet ne dėl teisėjų mes atsilikome 20 taškų skirtumu. Rezervų yra daug: Gediminas Orelikas kol kas sunkiai randa savo žaidimą, aš taip pat nežaidžiu taip, kaip turėčiau. Ir daug kitų – kai dvejas rungtynes iš eilės finale gauname tokiais skirtumais, pasitempti turime visi. Reikia nuo pradžių nustatyti geresnį toną, patiems „laužti“ rungtynes, o ne įsivelti į „Ryto“ žaidimą“, – nesėkmę 63:85 komentavo „Lietkabelio“ įžaidėjas Kristupas Žemaitis.

Jis pripažįsta, jog sausakimšoje „Jeep“ salėje varžovams žaisti yra sunkiau nei gretimoje ASG arenoje, kurioje „Lietkabelis“ atidarė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo seriją kol kas vienintele savo pergale, po kurios sekė du pralaimėjimai.

„Mažesnė arena, viskas labiau suspausta, daugiau triukšmo. „Rytas“ čia ko gero jaučiasi geriau“, – konstatavo K. Žemaitis.

„Emocingos rungtynės, patiko, kaip jas pradėjome – panašiai kaip ir prieš tai Panevėžyje, – konkurento nuomonę patvirtino A. Butkevičius. – Buvome energingi, bet kartu išlaikėme šaltą protą, išnaudojome savo progas, komandiškai gynėmės ir pririnkome taškų greitame puolime bei gerai skirstydami kamuolį.

Dvi pergalės – gerai, bet jų reikia daugiau. Darbas dar toli gražu nepadarytas.“

Kitas serijos iki keturių pergalių mačas laukia šeštadienį Aukštaitijos sostinėje.

Tuo metu serijoje dėl LKL bronzos medalių titulą prarasiantis Kauno „Žalgiris“ pirmauja prieš „Šiaulius“ 3-0 ir užbaigti sezoną galės penktadienį Šiauliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)