N. Čanako emocijų proveržis antro kėlinio pabaigoje, po kurio serbas buvo išvarytas iš mačo, nustebino G. Žibėną.

„Ne mano darbas kalbėti apie varžovų trenerius. Būtinai paspausiu jam ranką kitose rungtynėse. Paprastai jis – vienas ramiausių trenerių LKL, bet finalas yra finalas“, – siurrealistinius vaizdus „Jeep“ arenoje komentavo 38-erių treneris.

Nors kariauti žodžiais jis tikino nesiruošiantis, vis dėlto N. Čanako elgesys ir komentarai neliko be atsako.

„Lietkabelio“ strategas po mačo turbūt ne šiaip sau paminėjo žodį „flopper“, anglų kalba reiškiantį nuo menkiausio kontakto ant parketo krentantį žaidėją.

„Aš nesu aktorius, nevaidinu, esu koks esu“, – sakė N. Čanakas.

Į ką taikė varžovas G. Žibėnas, regis, pajuto.

„Pasakykite, kas būtų, jeigu treneris taip pro teisėją praeitų? Nuo kada taip gali elgtis treneris? Išvis per daug apie trenerius kalbame. Nenorime į tai veltis, norime laimėti garbingai. Varžovai reaguoja keistai, bet tikrai nenoriu jų veiksmų komentuoti. Norime laimėti garbingai, o pralaimėję nedarome dramų“, – dėstė vilniečių treneris, patikinęs, kad fizinį kontaktą su priešininkų strategu patyrė pirmą kartą karjeroje.

Jis taip pat teigė nesupratęs, ką „Lietkabelis“ norėjo pasakyti paskutinę rungtynių minutę – kuomet bet kokia intriga jau seniai buvo išgaravusi – paprašyta minutės pertraukėle.

„Pasikartosiu, mes žaidžiame garbingai ir tai tęsime iki sezono pabaigos“, – sakė G. Žibėnas.

Jis pats rungtynių metu buvo supykęs dėl epizodo, kuomet Kasparas Berzinis ranka kliudė Evaldo Kairio veidą. Primename, kad rudenį tas pats „Lietkabelio“ latvis sulaužė skruostikaulį Tanneriui Leissneriui – nors tuomet teisėjai niekaip nenubaudė vidurio puolėjo, amerikietis iki šiol žaidžia devėdamas apsauginę veido kaukę.

„Kiek gali tęstis Berzinio alkūnės? Nuo to viskas prasidėjo. Anksčiau jau netekome vieno žaidėjo, bet tai tęsiasi toliau. Klausiau teisėjų, ar jie žino, kodėl Tanneris žaidžia su apsauga – pasirodo, žino, bet tai tęsiasi“, – nepatenkintas buvo G. Žibėnas.

Bet Delfi paprašius pakomentuoti teisėjų sprendimus, kuomet nebuvo nei fiksuota Arno Butkevičiaus pražanga puolime prieš Dovydą Giedraitį, nei sustabdytas žaidimas šiam parkritus ant parketo, G. Žibėnas arbitrus jau užstojo.

„O ką jūs siūlote, į greitą ataką nubėgusiam Gyčiui Radzevičiui išspirti kamuolį į užribį kaip futbole? Taisyklių plonybių nežinau, jei arbitrai žaidimo nestabdė, vadinasi, nereikėjo. Pasakysiu tiek: kai grįžti iš kitų šalių ir palygini teisėjus, saviškiais tikrai negali skųstis“, – vertino „Ryto“ strategas.

Mačas vyko pilnutėlėje „Jeep“ arenoje, kurioje susigrūdo 2,6 tūkst. žiūrovų.

Pasak G. Žibėno, visa komanda būtent joje ir norėtų tęsti seriją, nors už sienos – keturgubai didesnė ASG arena, kurioje prasidėjo LKL finalas.

Paklaustas, ar tokį ažiotažą keliančias rungtynes saugu žaisti salėje, iš kurios išprašytas varžovų treneris net negali pakeliui į rūbinę net negali prasilenkti nesusidūręs su tiesioginiu oponentu bei vos nesusimušęs su vienu šeimininkų klubo savininkų Dariumi Gudeliu, G. Žibėnas traukė pečiais.

„Nežinau, ar man šis klausimas, mes visada žaidėjams sakome, kad nesiveltų į perdėtas emocijas, kur jų visiškai nereikia. Mes norime ir toliau žaisti čia, šioje arenoje, nori visa komanda. Suprantame vilniečius, visi norintys čia netelpa, bet būtent čia yra mūsų namai.

Atmosfera šiandien buvo fantastiška, girdėjome kiekvieną vilnietį, panaudojome jų duotą energiją. Bet atkrintamosiose varžybose atmintis turi būti trumpa, privalome tuojau pat pamiršti šį mačą ir ruoštis kitam“, – samprotavo specialistas.

Anot jo, trečiadienį antras rungtynes iš eilės praleidusį Ivaną Buvą kamuoja virusas, dėl kurio jis atskirtas nuo komandos. Kada pagrindinis ekipos vidurio puolėjas grįš į rikiuotę, G. Žibėnas pasakyti negali.

Dėl tos pačios priežasties dvikovai Vilniuje registruotas nebuvo ir Arnas Adomavičius.

Trečiajai finalo akistatai teisėjavo Tomas Jasevičius, Saulius Račys ir Artūras Šukys.

Primename, kad prieš tai LKL finale komandos apsikeitė pergalėmis išvykose: „Lietkabelis“ Vilniuje laimėjo 77:68, „Rytas“ pateikė atsakymą Panevėžyje 88:66.

Kitas mačas laukia šeštadienį Aukštaitijos sostinėje.

Tuo metu serijoje dėl LKL bronzos medalių titulą prarasiantis Kauno „Žalgiris“ pirmauja prieš „Šiaulius“ 3-0 ir užbaigti sezoną galės penktadienį Šiauliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)