Vilniečiai trečiadienį 85:63 pranoko svečius iš Aukštaitijos, baigusius mačą be išvaryto stratego Nenado Čanako ir finalo serijoje iki keturių pergalių jau atsiliekančius 1-2.

„Jei taip tęsime, šansų neturėsime. Mums aiškiai trūksta energijos, intensyvumo, kokybės, bet kitame mače bandysime pasistengti labiau, kad ir kaip sunku tai atrodo“, – apie rungtynes trumpai burbtelėjo N. Čanakas.

Bet šįkart visiškai pakako ir tiek, kadangi visiems įdomiausia buvo nevaldomos serbo emocijos, dėl kurių jis buvo pašalintas iš susitikimo.

N. Čanako įniršį sukėlė teisėjai, nesustabdę žaidimo, kuomet Arnas Butkevičius antro kėlinio pabaigoje žaidybiniame epizode alkūne kliudė Dovydo Giedraičio smakrą.

Nukentėjęs „Lietkabelio“ gynėjas parkrito ant parketo, to nepastebėję jo komandos draugai nuskubėjo į greitą ataką, bet prarado kamuolį – tuomet pirmyn pasileido jau „Ryto“ žaidėjai. O D. Giedraitis visą šį laiką tebegulėjo susiėmęs už veido.

Audringai pretenzijas reiškęs N. Čanakas vieną po kitos užsidirbo dvi technines pražangas ir buvo pasiųstas į rūbinę, o išeidamas pečiu pastūmė G. Žibėną. Tuomet serbą agresyviai užsipuolė „Ryto“ bendraturtis Darius Gudelis, net nusiėmęs akinius.

Savitvardą praradę vyrai mojo vienas kitam prieiti arčiau, bet tarp jų įsiterpė „Ryto“ sporto direktorius Donatas Zavackas, apraminęs aistras. Apsaugos darbuotojų tuo metu greta nebuvo.

Iš pradžių N. Čanakas nenorėjo komentuoti žaibiškai už Lietuvos ribų išplitusio epizodo ir siūlė patiems pasižiūrėti bei įvertinti jo įrašą.

Vis dėlto spaudos konferencijoje sulaukęs klausimų lavinos, 46-erių specialistas suprato taip lengvai neišsisuksiąs.

„Nesididžiuoju savo poelgiais, bet toks jau aš esu iš tikrųjų. Nesu aktorius, nevaidinu, rodau tai, ką jaučiu. Teisėjai negalėjo nefiksuoti pražangos prieš D. Giedraitį, į tai ir sureagavau. O paskui nuėjau į rūbinę“, – sakė N. Čanakas.

Pakeliui buvo ir G. Žibėnas, bet serbas tikino kolegos nestūmęs.

„Aš jo nepastūmiau, tiesiog ėjau pro šalį. Ar matėte, kad aš jį stūmiau? Taip? Neturiu ką pasakyti. Bet kartoju, aš nesididžiuoju savo elgesiu“, – nenoromis kalbėjo „Lietkabelio“ strategas.

Paklaustas, ar jaučia pagarbą G. Žibėnui, jis atsakyti atsisakė. O dar kartą pasiteiravus, ar dėl ko nors kaltina tiesioginį oponentą, prabilo po ilgokos pauzės.

„Ne, nekaltinu, jo komanda laimėjo. Tiesiog esu toks, koks esu. Kaip sakiau, savimi nesididžiuoju, bet nenorėkite, kad būdamas 46-erių metų amžiaus staiga pasikeisčiau. Turiu savo nuomonę, bet ją pasilaikysiu sau“, – daugiau leistis į kalbas nebepageidavo N. Čanakas.

Jis pridūrė nesupratęs vėliau sekusio karšto ginčo su D. Gudeliu, kadangi „nemokąs lietuviškai“, ir negirdėjęs iš tribūnų pasigirdusių skanduočių „f*ck you, Serbia“.

Galiausiai N. Čanakas taip pat nevertė kaltės dėl nesėkmės arbitrams.

„Varžovai žaidė daug geriau už mus, dėl to ir pralaimėjome – ne dėl teisėjų. Nors jų darbu, suprantama, nebuvau patenkintas“, – teigė „Lietkabelio“ treneris.

Trečiajai finalo akistatai teisėjavo Tomas Jasevičius, Saulius Račys ir Artūras Šukys.

Šeimininkams trečiadienį vis dar trūko Ivano Buvos, „Lietkabelio“ gretose jau rungtyniavo Kasparas Berzinis.

Mačas vyko pilnutėlėje „Jeep“ arenoje, kurioje susigrūdo 2,6 tūkst. žiūrovų.

Primename, kad prieš tai LKL finale komandos apsikeitė pergalėmis išvykose: „Lietkabelis“ Vilniuje laimėjo 77:68, „Rytas“ pateikė atsakymą Panevėžyje 88:66.

Kitas mačas laukia šeštadienį Aukštaitijos sostinėje.

Tuo metu serijoje dėl LKL bronzos medalių titulą prarasiantis Kauno „Žalgiris“ pirmauja prieš „Šiaulius“ 3-0 ir užbaigti sezoną galės penktadienį Šiauliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)