Prieš tai jau daręs reveransus publikai „Žalgirio“ arenoje paskutiniame Eurolygos mače karjeroje, pirmadienį P. Jankūnas tarė galutinį „sudie“.

Nebent Antanas Sireika tęsėtų savo grasinimus.

Bet net ir „Šiaulių“ strategas jais svaidėsi jau tik juokais, bandydamas išdžiovinti akių kampučiuose brinkstančias ašaras.

Paskutinį kartą nulipęs nuo parketo Nemuno saloje, akis šluostėsi ir P. Jankūnas.

„Žalgiris“ 85:70 nugalėjo „Šiaulius“, ir tai reiškia, jog užbaigti seriją dėl Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos buvę čempionai turėtų Saulės mieste, kuris paskutinis gyvai regės žaidžiantį P. Jankūną.

O atsisveikindamas su Kaunu pastarasis prakaitą laistė 19 min. ir surinko po 4 taškus, atkovotus kamuolius bei rezultatyvius perdavimus.

38-ą gimtadienį prieš mėnesį minėjęs puolėjas „Žalgiryje“ rungtyniavo nuo 2003-iųjų, neskaitant vieno sezono Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) klube.

Per tą laiką aukštaūgis laimėjo rekordinius 15 LKL aukso žiedų ir yra ketvirtas lygos istorijoje pagal rezultatyvumą, trečias – pagal pataikytus dvitaškius, antras – pagal atkovotus kamuolius ir išprovokuotas pražangas bei neginčijamas lyderis sukauptų naudingumo balų kategorijoje.

Pagerbiant kapitoną, visi „Žalgirio“ žaidėjai pirmadienį rungtyniavo vilkėdami marškinėlius su jo pavarde.

Bet į P. Jankūno atsisveikinimą vėlavo „Žalgirio“ organizuoto palaikymo būrys – įprastai triukšmingiausioje arenos tribūnoje stoviniavo tik kelios mokyklinio amžiaus merginos, prie kurių buvo prisijungęs ir komandos talismanas „Žalgirinis“.

Aktyviausių ekipos gerbėjų grupuotė „Green White Boys“ po pirmųjų serijos rungtynių Kaune socialiniame tinkle pranešė „stabdanti komandos palaikymą“. Konfliktą tarp aistruolių ir kai kurių žaidėjų sukėlė GWB atstovų po pralaimėto pusfinalio paviešintas vaizdo įrašas, kuriame „Žalgirio“ legionierius Tai Websteris buvo nufilmuotas leidžiantis laiką viename Kauno barų.

Vis dėlto prieš paskutinį kėlinį sirgaliai prisistatė į savo vietą ir likusį laiką skandavo P. Jankūnui skirtą repertuarą.
Po rungtynių „Žalgirio“ kapitonas atskleidė savaitgalį susitikęs su GWB lyderiais ir mėginęs užglaistyti kivirčą, kurį pats vadina nesusipratimu. Tačiau dvikovos metu ir P. Jankūnas nežinojo, ar fanai pasirodys.

„Laukiau jų, bet nebuvau tikras. Prieš tai buvome susitikę pokalbiui, kuriame išsiaiškinome susidariusią padėtį. Manau, tai buvo vien tik komunikacijos problema, nes abi pusės nori tų pačių dalykų. Tikiu, kad daugiau tokių nutikimų nebus.

Kas būtent įžeidė fanus? Manau, nereikia to viešinti – čia paprasti buitiniai dalykai, savitarpio nesupratimas, kylantis dėl per mažo bendravimo. Nuo šiol jo tikrai bus daugiau“, – pažadėjo P. Jankūnas.

Jis pats tuo ir turės pasirūpinti – nors pirmadienį vis dar neįvardijo pareigų, kurias užims „Žalgiryje“ nuo ateinančios vasaros, P. Jankūnas patikino skirsiantis daug dėmesio sirgaliams.

Panašu, kad jo teks ir komandos komplektacijai. Delfi paklaustas, ar P. Jankūnas jau dalyvauja pasitarimuose dėl potencialių naujokų, „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis teigė, jog prie paieškų ilgametis kapitonas prisijungs iškart po sezono pabaigos.

„Kol kas apie tai dar nesikalbame, bet Paulius minėjo, kad norėtų dalyvauti šitame reikale ir pridėti savo ranką. Tad baigus seriją su „Šiauliais“ susėsime ir kalbėsimės“, – sakė specialistas.

Ir pats P. Jankūnas neslepia neplanuojantis ilgų atostogų – pakaks ir kelių savaičių.

Pasiteiravus, kokių protingiausių patarimų apie profesionalo karjeros pabaigą iki šiol yra prisiklausęs, veteranas pabrėžė būtinybę neužsisėdėti ant sofos.

„Ne vienas man sakė, kad labai svarbu nenustoti sportuoti, nes tai būtų negerai sveikatai. Man apskritai kaip tik norisi kuo greičiau įsijungti į naują veiklą“, – kalbėjo nr. 13.

Iš pasibaigiančio gyvenimo etapo kaunietis labiausiai pasiilgs rūbinės juokelių ir rungtynių adrenalino.

Nors šiame sezone pastaruosius gerokai atskiedė nuolatiniai nusivylimai, P. Jankūnas teigia neapmaudaujantis dėl to, jog karjeros nebaigė prieš metus.

„Daug kas manęs to klausia, bet aš nesigailiu. Ne visos istorijos turi gražią pabaigą, reikia su tuo susitaikyti. Svarbiausia, kad net tokioje prastoje situacijoje išlikome žmonėmis, profesionalais, nesusipykome. Tiesiog iš aukščiau turbūt taip buvo suplanuota“, – samprotavo žalgirietis.

Tuo metu buvęs jo treneris tame pačiame Kauno klube ir šalies rinktinėje A. Sireika akivaizdžiai graudinosi prisiminęs, kaip išleido į aikštę 19-metį puolėją jo debiutiniame mače su Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) 2003-iaisiais.

„Prisimenu, kaip tada priėjo Željko Obradovičius ir klausė manęs, kas čia per vaikas. Aj, sakau, jaunas toks. Paulius visada buvo vaikas rimta vyriška povyza. Bet laikas – negailestingas, bėga į nieką nežiūrėdamas. Mintyse matau Paulių dar visai jauną, o iš tiesų – jau paskutinės rungtynės. Liūdna, graudu.

Ir savo žaidėjams sakau: nepagalvojate, kad gal tai – paskutinis jūsų mačas. Reikia branginti laiką, nes jis niekada negrįžta atgal. Linkiu visiems taip žaisti, kad iš aikštės būtų išlydimi kaip Paulius“, – dėstė „Šiaulių“ strategas, prieš pirmadienio dvikovos pabaigą pagerbęs buvusį auklėtinį papildoma minutės pertraukėle.

Įdomu, jog P. Jankūno debiutą Kauno sporto halėje stebėjo ir paskutinis jo treneris – K. Maksvytis prisiminė tąkart buvęs tribūnose.

„Žalgirio“ vairininkas pasidžiaugė, jog klubo simbolio atsisveikinimo neužtemdė sirgalių nuoskaudos.

„Tai buvo geras emocijų pliūpsnis, ne vienam drėko ašaros. Noriu padėkoti mūsų fanams, kurie nerodė vaikiškų ambicijų. Mano žiniomis, tas konfliktas nebuvo toks rimtas, kad dėl jo būtų verta praleisti paskutines Pauliaus rungtynes.

Nedažnai pasitaiko, kad vietiniai žaidėjai, užaugę gimtojo miesto klube, jame praleistų visą karjerą. Džiaugiuosi, kad buvau nedidele to proceso dalimi. Smagu bus ir toliau dirbti šalia vienos iš „Žalgirio“ legendų, kuri turi autoritetą tiek aikštėje, tiek už jos ribų, yra pavyzdys ir jaunimui, ir vyresniems žaidėjams“, – į priekį dirstelėjo K. Maksvytis.

P. Jankūno išlydėtuves Kaune stebėjo 2 tūkst. žiūrovų.

„Žalgiris“ pirmadienį rungtyniavo be T. Websterio ir Joffrey Lauvergne‘o, pajutusio kaklo skausmus.

Tuo metu „Šiauliams“ trūko traumuotų Jono Elmore‘o, Pauliaus Danusevičiaus ir Eimanto Stankevičiaus, A. Sireika mačui registravo vos dešimt krepšininkų, o ant parketo išleido aštuonis.

Ketvirta ir galbūt paskutinė serijos akistata laukia penktadienį Šiauliuose.

Tuo metu didžiajame LKL finale – lygybė: Vilniaus „Rytas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“ apsikeitė pergalėmis varžovų arenose. Trečiosios rungtynės vyks trečiadienį sostinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją