Kitos rungtynės vyks trečiadienį Vilniuje.

Vilniaus „Rytas“ reabilitavosi po nesėkmės pirmose tarpusavio rungtynėse, kai sostinėje pralaimėjo 68:77. Sekmadienį po truputį didindami savo spaudimą ir persvarą vilniečiai ketvirto kėlinio viduryje jau pirmavo 22 taškais (73:51). Nugalėtojo klausimas buvo išspręstas anksčiau laiko.

Labiausiai panevėžiečiams koją kišo prasta gynyba, o „Ryto“ krepšininkai įspūdingai pataikė iš toli – taiklūs buvo 15 iš 24 tritaškių (62 proc.).

„Lietkabeliui“ vis dar nepadėjo alkūnės uždegimą besigydantis Kasparas Bėrzinis, o „Rytas“ vertėsi be karščiuojančio Ivano Buvos. Mačo eigoje „Lietkabelis“ dar prarado Dovydą Giedraitį, kuris šlubčiodamas paliko aikštę.

Lukas Uleckas svariai prisidėjo prie pergalės – pataikė 6 iš 7 tolimų metimų. Taip jis kartojo savo karjeros rekordą, o iš viso surinko 24 taškus. 30 naudingumo balų – taip pat L. Ulecko karjeros rekordas „Betsafe-LKL“.

Lietkabelis“: Gabrielius Maldūnas 14, Nikola Radičevičius 12, Dovydas Giedraitis 10, Džordže Gagičius 6, Vytenis Lipkevičius 5 (10 atk.k.), Gediminas Orelikas ir Panagiotis Kalaitzakis po 4, Karolis Giedraitis, Tadas Vaičiūnas ir Kristupas Žemaitis po 3, Grantas Vasiliauskas 2.

Rytas: Lukas Uleckas 24 (6/7 tritaškiai, 30 naud.b.), Arnas Butkevičius 17, Margiris Normantas 14, Gytis Radzevičius 10, Vaidas Kariniauskas 9, Tanneris Leissneris 8, Evaldas Kairys ir Kennethas Smithas po 1.

Rungtynių eiga

Du Margirio Normanto tritaškiai padėjo „Rytui“ sėkmingiau pradėti rungtynes (2:8), tačiau „Lietkabelis“ netrukus išlygino rezultatą (8:8).

Net 5 tritaškius iš 7 pataikę vilniečiai laikė iniciatyvą savo rankose, tačiau kovingai nusiteikę ir vietos sirgalių karštai palaikomi aikštės šeimininkai lipo varžovams ant kulnų (19:23). Po pirmo kėlinio panevėžiečiai atsiliko 23:25.

Antrajame kėlinyje Panevėžio komanda ir toliau nesugebėjo užkamšyti skylių gynyboje, o svečiai tęsė taiklių tritaškių seriją. Po Arno Butkevičiaus taiklaus tolimo šūvio „Rytas“ mėgino pabėgti 27:33. „Rytas“ sugebėjo padidinti savo persvarą 36:44 ir privertė N. Čanaką imti minutės pertraukėlę.

Įpusėjus rungtynėms panevėžiečiai atsiliko 41:48. Pirmoje dvikovos dalyje vilniečiai tritaškius metė įspūdingu 72 proc. taiklumu (8 iš 11).

Po didžiosios pertraukos „Ryto“ krepšininkai pirmą kartą padidino skirtumą iki dviženklio (41:51). Pakrikę N. Čanako auklėtinių veiksmai leido ir toliau didinti vilniečiams savo persvarą (43:58). Po trijų kėlinių Vilniaus komanda išsaugojo solidų pranašumą (49:65).

„Rytas“ mėgino užgesinti net mintį apie galimą „Lietkabelio“ šturmą – po dviejų taiklių Luko Ulecko tritaškių ir Arno Butkevičiaus dėjimo iš viršaus skirtumas tapo triuškinantis – 22 taškai (51:73). Rungtynių nugalėtojas paaiškėjo anksčiau laiko, abi komandos mintimis pabaigoje jau nusikėlė į trečiąsias serijos rungtynes, kurios vyks trečiadienį Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją