„Aš nesu traumuotas ir rengiuosi atstovauti nacionalinei ekipai“, – savo tarpsezonio planus brėžė L. Dončičius, ketinantis prisijungti prie Slovėnijos rinktinės nuo birželio 15-ą dieną startuojančios treniruočių stovyklos.

Jis ketina padėti savo šalies rinktinei per FIBA pasaulio čempionato atrankos langą. Po 4 rungtynių slovėnai C grupėje yra iškovoję dvi pergales ir patyrę du pralaimėjimus. Birželio 30-ą dieną Slovėnija žais su Kroatija, o liepos 3-ąją išvykoje susigrums su Švedija. Norint patekti į kitą etapą, reikia užsitikrinti vietą tarp pirmųjų trijų C grupės komandų.

Po to bus nedidelis atokvėpis ir Slovėnija visą dėmesį skirs pasirengimui 2022 metų „Eurobasket“ turnyrui.

B grupėje Kelne slovėnai žais su Lietuva, Vengrija, Bosnija ir Hercegovina, Vokietija ir Šveicarija. Po grupės kovų rugsėjo 1-7 dienomis į kitą etapą prasibrovusios rinktinės tęs pasirodymą Berlyne, kur atkrintamosiose varžybose rugsėjo 10-18 dienomis paaiškės šių metų čempionai.

„Mavericks“ taip pat turės savų užduočių, kaip per vasarą pastiprinti komandą, o prie sprendimų tiesiogiai galės prisidėti tiek vyriausiasis treneris Jasonas Kiddas, tiek pats Luka Dončičius.

Dalaso komanda šį sezoną atkrintamosiose varžybose įveikė Jutos „Jazz“ ir Finikso „Suns“, o Vakarų konferencijos finalo serijoje 1-4 nusileido „Golden State Warriors“ krepšininkams.

L. Dončičius šį sezoną vidutiniškai per rungtynes pelnė 29 taškus, atkovojo 9,3 kamuolio, atliko 8,3 rezultatyvaus perdavimo, perėmė 1,3 kamuolio ir blokavo 0,6 metimo.

Priminsime, kad Lietuvos rinktinė turi su slovėnais nesuvestų sąskaitų. Olimpinio atrankos turnyro Kaune finale Slovėnija nugalėjo Lietuvos rinktinę ir pirmą kartą nuo Nepriklausomybės atgavimo paliko pastarąją be olimpinių žaidynių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją