Šiaulių „Šiauliai-7bet“ šeštadienį savo aikštėje sugebėjo panaikinti pavojingą deficitą ir tik po pratęsimo nusileido Kauno „Žalgiriui“ – 85:90 (17:26, 18:17, 27:17, 18:20, 5:10). Serijos iki keturių pergalių rezultatas tapo 2:0 žalgiriečių naudai.

„Gerai, kad iškovojome pergalę, visko galėjo būti. Rungtynių metu per lengvai iššvaistėme persvarą, pabaigoje irgi lyg buvome priekyje, galėjome lengviau viską užbaigti. Dažniausiai taip atsitinka, kad pradėjome laikyti kamuolį, „Šiauliai“ išlygino rezultatą“, – dalinosi mintimis K. Maksvytis.

Paklaustas apie sprendimą leisti į aikštę Mareką Blaževičių, kuris buvo registruotas vietoje Regimanto Minioto, treneris teigė, jog nenori žlugdyti jauno žaidėjo: „Jei pastebėjote, mūsų aukštaūgiai nežaidžia stabiliai. Mareko išėjimas davė mums energijos, tokia ir buvo mintis. Dėl traumuoto Tai Websterio – jis mėgino sportuoti, bet pajuto skausmus. Tikimės, kad jau kitoje dvikovoje bus.“

Kauno „Žalgirio“ gerbėjų grupuotė „Green White Boys“ socialiniame tinkle pranešė „stabdanti pagrindinės komandos palaikymą“. Kaip į tai sureagavo K. Maksvytis?

„Negerai. Kai komanda sugriūna, visi blogi dalykai prasideda vieni metu. Fanai ir komanda turėtų būti išvien kartu. Sprendimas tolesnis? Susitaikyti, jei niekas neperžengė ribų“, – sakė jis.

Toks pralaimėjimas – du puolime atkovoti Joffrey Lauvergne'o kamuoliai. Nekalbu apie tai, kad prametėme tiek daug baudų metimų.
Antanas Sireika

Savo ruožtu „Šiaulių“ vedlys Antanas Sireika apgailestavo, kad buvo tiek atiduota jėgų, tačiau pergalė išslydo iš rankų.

„Džiaugiuosi, kad ne tiek daug tuščiažodžiauju kaip žmogus ir treneris. Sakiau, kad Šiauliuose bus kita kova. Apmaudu, kad nelaimėjome, bet ta kova išties buvo kitokia. Nėra ko lyginti su rungtynėmis Kaune. Žmonės dėkoja, matė atkaklią kovą. Gaila pralaimėti“, – kalbėjo strategas.

Kas padėjo grįžti į rungtynes po didžiosios pertraukos?

„Daug aktyvesnė, agresyvesnė gynyba, kur nepatingėjo prišokti po du ar tris žaidėjus. Juodas ir aktyvus darbas padėjo, žaidėme mažesne sudėtimi, judriau. Toks pralaimėjimas – du puolime atkovoti Joffrey Lauvergne'o kamuoliai. Nekalbu apie tai, kad prametėme tiek daug baudų metimų“, – mintimis dalinosi jis.

Martynas Varnas turėjo galimybę surengti rezultatyvią ataką tiksint paskutinėms pagrindinio laiko sekundėms, tačiau suklydo ir prarado kamuolį.

„Nieko nenoriu komentuoti. M. Varnas nespėjo įvertinti situacijos, įbėgo į krūvą žmonių. Mums čia matėsi, kad tas laisvas ar anas. Visąlaik sakau, kad kaltas tas, kuris duoda perdavimą, o ne tas, kuris nesusiorientavęs daro kitą veiksmą. Laiko nedaug buvo, įtampa. Jis pats pripažino, kad gal reikėjo sustoti. Pagarba vyrams – nebuvo tų jėgų, nebuvo užsisėdėjusių žmonių ant suoliuko. Visus leidome, visi dirbo aikštelėje“, – kalbėjo A. Sireika.

Trečiosios mažojo finalo serijos rungtynės vyks pirmadienį Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją