Kauno „Žalgirį“ pusfinalyje nokautavęs „Lietkabelis“ iškart parodė, jog tuo nepasitenkins.

Aukštaitijos sostinės atstovai ketvirtadienį LKL finalo seriją atidarė pergale 77:68 varžovų arenoje.

„Rytui“ nepadėjo nė maždaug 6 tūkst. sirgalių, nei tokių klubo praeities legendų kaip Arvydas Macijauskas, Ramūnas Šiškauskas ar Rimas Kurtinaitis užnugaris tribūnose.

Tiesa, pirmomis minutėmis pastarosios galėjo džiūgauti – vilniečiai pradėjo susitikimą spurtu 12:0.

Svečių vairininkas Nenadas Čanakas po mačo pripažino, jog pirmas kėlinys jo komandai buvo „baisus“, bet dėl to nekaltino nei netikėtai į starto penketą įtraukto atsarginio Karolio Giedraičio, nei retą progą pasireikšti gavusio Granto Vasiliausko.

„Mums reikia ieškoti rezervų, išnaudoti viską, ką turime. Serija su „Žalgiriu“ buvo sunki, ne vienas žaidžia kentėdamas skausmą, todėl privalome tai daryti. Iš pradžių buvome labai sutrikę, bet padėjo komandos dvasia – nenuleidome rankų, nepradėjome erzeliuoti. Manau, nusipelnėme šios pergalės“, – komentavo N. Čanakas.

Serbas negalėjo pasakyti, kada į rikiuotę grįš alkūnės uždegimo sustabdytas atsarginis vidurio puolėjas Kasparas Berzinis.

Traumos pasekmes dar jaučia ir ekipos kapitonas Vytenis Lipkevičius. Bet pastarasis sako nusiteikęs gydytis vasarą ir už N. Čanako paminėtą komandos ramybę bei kovingumą pirmiausia ir dėkoja pačiam specialistui.

„Treneris dar sezono pradžioje mus tikino, kad būsime finale – tada mes turbūt net mažiau tikėjome už jį. Jis – tikra komandos galva, iš tokių žaidėjų kaip mes sugeba išspausti maksimumą“, – N. Čanaką liaupsino puolėjas.

Tuo metu „Ryto“ gretose šaltakraujiškumo labiausiai stokojo Ivanas Buva. Reguliariajame sezone naudingiausiu žaidėju visoje lygoje buvęs vidurio puolėjas vėl pralaimėjo asmeninę dvikovą Džordže Gagičiui ir tenkinosi 9 taškais bei vos 2 atkovotais kamuoliais.

Išvestas iš pusiausvyros nesėkmingų epizodų kroatas žaidė tik 15 min. bei visą lemiamą kėlinį stebėjo nuo atsarginių suolo.

„Ne pirmas kartas, Ivanas – emocingas žaidėjas, kitas rungtynes sužais žymiai geriau“, – tikėjimą pagrindiniu komandos priekinės linijos krepšininku demonstravo treneris Giedrius Žibėnas.

I. Buva į aikštę nebegrįžo po minutės pertraukėlės, kurią praleido nuėjęs į šoną nuo likusių komandos draugų ir net nebandė apsimesti klausantis, kokius nurodymus dalina G. Žibėnas. Tiesa, pastarasis teigė į tai nekreipiantis dėmesio.

„Jokio kriminalo, tiesiog tuo metu Ivanas buvo pakeistas – prie derinių lentos buvo tie, kas turėjo eiti žaisti“, – sakė „Ryto“ strategas.

Kol I. Buva kariavo su vidiniais demonais, Dž. Gagičius sumetė 15 taškų ir rezultatyvumu nusileido tik vienu daugiau pelniusiam Panagiočiui Kalaitzakiui.

G. Žibėnas tikino, jog „Lietkabelio“ aukštaūgio likusioje serijoje laukia sunkesnis gyvenimas.

„Esame pajėgūs sustabdyti bet kurį varžovų žaidėją. Turime dvi sistemas, kaip gintis prieš jį, ir nė viena iš jų komandai nėra nauja. Paprasčiausiai turime geriau išpildyti sumanymus“, – kalbėjo specialistas. – Turime greitai pamiršti šias rungtynes. Pradėjome žaisti individualiai, įklimpome į „Lietkabeliui“ palankų krepšinį, praradome discipliną gynyboje ir per daug dvejojome puolime. Reikia padaryti išvadas ir žaisti paprasčiau. O metimai, kuriuos prametėme, dar įkris.

Tik laikas parodys, kiek kainuos ši nesėkmė. Bet mes važiuojame į Panevėžį pergalės ir susigrąžinti namų aikštės pranašumą“, – užbaigė G. Žibėnas.

„Nėra smagu pradėti finalą pralaimėjimu, ir dar namuose. Galbūt neišlaikėme koncentracijos, pradėjome žaisti po vieną, padarėme daug klaidų ir neįmetėme daug patogių metimų. Bet čia tik vienos rungtynės – niekas dar neprarasta“, – antrino 17 naudingumo balų užsitarnavęs puolėjas Gytis Radzevičius.

„Rytas“ 21-ą kartą kovoja LKL finale, tačiau titulu paskutinį sykį džiaugėsi dar prieš 12 metų. „Lietkabelis“ per žingsnį nuo čempionų žiedų atsidūrė antrą kartą.

Antrosios serijos iki keturių pergalių rungtynės sekmadienį vyks Panevėžyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją