Skylės ties perimetru svečių gynyboje leido titulą netrukus prarasiantiems kauniečiams atakuoti iš toli geriausiai šiame sezone.

Šeimininkai pataikė net 17 iš 28 tritaškių (61 proc.), o tai taip pat vedė į komandos rezultatyvių perdavimų sezono rekordą (29).

Po 4 tikslius tolimus metimus paleido Artūras Milaknis bei Janis Strelniekas, prie jų rezultatyviausių sąraše prisijungė ir Tyleris Cavanaugh (visi – po 14 taškų).

„Šiaulių“ vedlys buvo dvigubo dublio vos nesurinkęs Giedrius Staniulis (17 taškų, 9 atkovoti kamuoliai).

„Žalgiris“ susitikimui neregistravo gynėjo Tai Websterio, kuris po paskutinio pralaimėjimo pusfinalyje buvo užfiksuotas leidžiantis laiką viename Kauno barų ir sukėlė sirgalių pasipiktinimą. Tiesa, pranešama, kad legionierių iš Naujosios Zelandijos stabdo ir kojos trauma.

„Šiaulių“ gretose nebuvo ranką susižeidusio puolimo lyderio Jono Elmore‘o, gynėjo Pauliaus Danusevičiaus, aukštaūgio Nemanjos Bezbradicos.

Rungtynes Nemuno saloje stebėjo vos 1,3 tūkst. žiūrovų, neužpildžiusių nė dešimtadalio vietų tribūnose.

„Žalgiris“: Janis Strelniekas, Tyleris Cavanaugh (7 atk. kam.) ir Artūras Milaknis – po 14, Lukas Lekavičius 9 (7 rez. perd.), Edgaras Ulanovas ir Joffrey Lauvergne’as – po 8.

„Šiauliai“: Giedrius Staniulis 17 (9 atk. kam.), Issufas Sanonas 14, Eimantas Stankevičius 11, Martynas Varnas ir Isaiah Armwoodas – po 10.

Iki šiol „Žalgiris“ po nepriklausomybės atkūrimo šalies pirmenybių finale žaidė 30 kartų iš eilės, neskaičiuojant pandemijos anksčiau laiko nutraukto 2019-2020 metų sezono.

Kauniečiai čempionais tapo 26 sykius, laimėjo 11 pastarųjų titulų paeiliui.

Niekada finale nesikovę „Šiauliai“ bronzos medaliais puošėsi devynerius metus, o iš viso serijoje dėl trečios vietos dalyvauja 14-ą kartą. Tiesa, pastarąjį sykį šiauliečiai tai darė dar 2012 metais, kai nusileido tuomečiam Prienų „Rūdupiui“.

Antrosios serijos rungtynės šeštadienį vyks Šiauliuose.

Pusfinalyje Kazio Maksvyčio auklėtinius 3-1 eliminavo Panevėžio „Lietkabelis“, o Antano Sireikos kariauna analogišku rezultatu neatsilaikė prieš reguliariojo sezono nugalėtoją Vilniaus „Rytą“.

LKL finalas, kuriame taip pat bus kovojama iki keturių pergalių, startuoja ketvirtadienį Vilniuje.

Rungtynių eiga

Dvikova prasidėjo Janio Strelnieko tritaškiu, bet Martynas Varnas ir Isaiah Armwoodas išvedė į priekį „Šiaulius“.

Tylerio Cavanaugh ir Edgaro Ulanovo tritaškiai vėl grąžino pranašumą šeimininkams, bet „Šiauliai“ į kiekvieną rezultatyvią varžovų ataką turėjo savo atsaką.

Kauniečiai per mažiau nei 7 min. susmeigė penkis tolimus metimus, tačiau toli į priekį vis tiek nepabėgo – 17:14.

Pustuštėje „Žalgirio“ arenoje aktyviausių šeimininkų gerbėjų tribūna rungtynių pradžioje laikėsi tyliai ir tik įsibėgėjus pirmam kėliniui užtraukė įprastas skanduotes. Jų numylėtiniai per paskutines dvi ketvirčio minutes surengė spurtą 9:0 ir atitrūko 28:18.

„Šiauliai“ neleido oponentams pabėgti toli į priekį ir sumažino atsilikimą iki 5 taškų. Vis dėlto svečiai toliau nesugebėjo užkamšyti skylių savo gynyboje ties perimetru – dar du tritaškius pykštelėjo Artūras Milaknis.

Jei gynyba kišo koją, puolimu A. Sireikos auklėtiniai galėjo pasikliauti ir dar kartą stabilizavo situaciją, išlaikydami tarp komandų 5 taškų skirtumą.

Vis tik tokiu būdu atsilaikyti iki didžiosios pertraukos Saulės miesto atstovams nepavyko: 6 Manto Kalniečio taškai iš eilės, 5 T. Cavanaugh taškų serija ir jau ketvirtas A. Milaknio tritaškis leido „Žalgiriui“ susikrauti solidžią persvarą: 57:39.

Per pirmąją rungtynių dalį net 20 rezultatyvių perdavimų atlikusiems kauniečiams 14 taškų pelnė T. Cavanaugh, 12 – A. Milaknis. Šiauliečių gretose išsiskyrė Giedrius Staniulis (12 tšk.).

Po pertraukos vaizdas aikštėje nepasikeitė: jau pirma ataka baigėsi E. Ulanovo bomba iš trijų taškų zonos.

„Žalgirio“ persvara daugiau nebekėlė abejonių, o išretėjusi „Šiaulių“ rotacija neleido rimčiau kabintis į atlapus favoritams.

Tiesa, kėlinio pabaigoje svečiai užklupo prisnūdusius priešininkus spurtu 9:0. Likus paskutinei atkarpai K. Maksvyčio auklėtiniai buvo priekyje 71:58.

Nors skirtumas sumažėjo, šiauliečiai niekaip nepasimokė iš savo gynybos klaidų ir praleido du J. Strelnieko tritaškius iš eilės.

Įpusėjus ketvirtam kėliniui šeimininkai atkūrė beveik visą turėtą pranašumą ir užbaigė rungtynes pergale 92:75.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)