Itin nerezultatyviai vykusiose finalinėse rungtynėse pergalingai rankas į viršų galiausiai kėlė titulą apgynę Turkijos atstovai. Jie triumfavo 58:57 (14:15, 15:19, 11:8, 18:15).

Klampioje dvikovoje „Real“ trečio kėlinio viduryje pirmavo 40:31, tačiau gynybą pagerinusi „Anadolu Efes“ pristabdė Pablo Laso kariauną. Čempionus lėmė puskutinės sekundės, krepšinio didmeistrių partijoje galiausiai triumfavo E. Atamanas ir jo kariauna.

Abi ekipos siaubingai atakavo iš toli: „Real“ pataikė tik 6 tritaškius iš 33 bandymų (18 proc.), o „Anadolu Efes“ – 6 iš 24-ių (25 proc.). Beje, turkai, kuriems visus taškus sukaupė viso labo penki žaidėjai, per visą finalą atliko vos 7 rezultatyvius perdavimus.

Po pralaimėtos dvikovos P. Laso pripažino, jog paskutinės „Anadolu Efes“ atakos metu jo auklėtiniams reikėjo prasižengti.

„Komandas skyrė taškas, tad buvo sunku apsispręsti. Dabar aišku, jog turėjome prasižengti“, – apgailestavo P. Laso.

„Mums turėjo likti kiek daugiau nei trys sekundės, galėjome apsiginti ir turėti šansą paskutinei atakai. Neatkovojome kamuolio ir neturėjome galimybės atakuoti.

Tas paskutines kelias sekundes varžovai labai protingai sužaidė. Jei dabar manęs paklaustumėte, ar turėjome prasižengti, atsakymas teigiamas,tą reikėjo padaryti. Nežinia, kas tuomet būtų nutikę“, – kalbėjo P. Laso.

Strategas buvo paklaustas apie „Anadolu Efes“ dukart iš eilės iškovotus titulus ir ar ši komanda gali būti laikoma pati geriausia visų laikų Eurolygos komanda.

„Ne. „Anadolu Efes“ puiki ekipa, bet ne pati geriausia visų laikų Eurolygoje“, – kalbėjo „Real“ strategas.

Finalo rungtynių apžvalga:



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)