Eurolygos čempionai turi bene geriausias pozicijas transliuoti tai, kas svarbu.

Po Eurolygos finalo spaudos konferencijoje Delfi.lt klausė čempionų Stambulo „Anadolu Efes“ stratego Ergino Atamano ir finalo ketverto MVP Vasilije Micičiaus apie palaikymo žinutę Ukrainos krepšinio bendruomenei, kuriai bet kokia parama, ypač moralinė iš čempionų stovyklos, būtų psichologiškai svarbi ir brangi.

Po nuskambėjusio klausimo Eurolygos finalo MVP V. Micičius iškart pažvelgė į trenerį.

„Žinoma, taip. Aš manau, Vasilije jau yra labai pavargęs, jam laikas išeiti. Prašau, išeik, palik (spaudos konferenciją), aš atsakysiu į kitus klausimus“, – po trenerio raginimo be žodžių V. Micičius pakilo, čiupo rankšluostį ir paliko spaudos konferencijų salę.

Jam išėjus, E. Atamanas, atrodė, vietomis sunkiai rinko žodžius kalbėdamas apie Ukrainą.

„Žinoma, esame stipriai nusiminę. Pačią pirmą dieną, kai prasidėjo karas, aš tą pasakiau. Kartais mano žodžius iškerpa televizijoje, bet aš jau pirmą dieną kalbėjau apie karą.

Aš gyvenu Turkijoje, gyvenu su turkais ir visi esame labai nusiminę dėl karo. Senjorai, vaikai, kariai, sužeistieji – miršta. Neįtikėtina, kad tai vyksta šiame amžiuje, 2022-aisiais metais Ukrainoje.

Aš apgailestauju dėl mano draugų, kurie dirbo Ukrainoje. Tai politika, mėšlina politika. Galiausiai aš tikiuosi, jog žmogiškumas nugalės šią situacią, kaip nugalėjo koronavirusą per pastaruosius dvejus metus“, – vylėsi E. Atamanas.

Iki šio momento V. Micičius turėjo jėgų atsakyti į klausimus apie ryšį su N. Jokičiumi, požiūrį į veiksmus rungtynių metu ir darbą su strategu.

„Tarp manęs ir Nikola Jokičiaus bendro yra tai, kad mes abu didžiuojamės Serbija. Jis yra unikali asmenybė. Mūsų mažą šalį jis paverčia tokią matomą, tokią atpažįstamą, jis reprezentuoja mus.

Aš vertinu jo pasiekimus ir juo dodžiuojuosi“, – kalbėjo V. Micičius.

Spaudos konferenciją, kaip ir 2021-aisiais, nutraukė būrys „Anadolu Efes“ komandos narių, kurie vandeniu išprausė tiek E. Atamaną, tiek V. Micičių.

Po audringos, pergalingos skanduotės paženklintos pauzės krepšininkas teigė, jog dažnai ant parketo kliaujasi nuojauta, patirtimi, bet ne griežtu rungtynių planu.

„Galiu kalbėti tik apie save. Tiesiog per daug negalvoju lemiamais momentais, pataikysiu ar ne. Stengiuosi įvertinti situaciją.

E. Atamanas supranta, kaip reikia žaisti reikiamais momentais. Jei tu tuo tiki, tada tikrai mus sunku sustabdyti. Kartais gali rasti kelią į pergalę, tačiau per 40 minučių sunku nuspėti, kaip tu konkrečiai sužaisi.

Tiesiog stengiuosi suvokti, kas konkrečiu momentu vyksta, tada nusprendžiu, ar atakuoti, ar veržtis krepšio link, stengiuosi priimti geriausią sprendimą.

Tai viskas, tiesiog žaisti spontaniškai ir sunkiai dirbti už aikštelės ribų“, – kalbėjo Eurolygos finalo MVP.

„Tuos visus metimus, kuriuos atlieku, aš jau tiek daug kartų esu užfiksavęs savyje. Manęs niekas nestebina. Kai analizuoji, atrodo, kad darome kažką ypatingo, tačiau labiau panašu į tai, kad tame daug spontaniškumo, be to, tikime vienas kitu.

Į rungtynes žengiu be plano. Tai nereiškia, jog negerbiu rungtynių plano, mes ketverius metus dirbome ties tuo.

Bet visus sprendimus priimu konkrečią akimirką, tokiu būdu sukeliu varžovams problemų gynyboje. Jei turi konkretų pasiruošimą ir veiksmų planą, lengviau sustabdyti“, – teigė V. Micičius.

„Kalbant apie iškovotą titulą, tai didelis mūsų pasiekimas. Nenoriu atrodyti kažkaip ypatingai ar labai protingu, bet tai ypatingas pasiekimas mums. Ačiū sirgaliams iš Turkijos ir kiekvienam atvykusiam. Tikiuosi, privertėme juos didžiuotis“, – kalbėjo V. Micičius.



Primename, itin nerezultatyviai vykusiose Eurolygos finalinėse rungtynėse pergalingai rankas į viršų galiausiai kėlė titulą apgynę Turkijos atstovai. Jie prieš Madrido „Real“ triumfavo 58:57 (14:15, 15:19, 11:8, 18:15).

Netikėtu „Anadolu Efes“ herojumi tapo centras Tiboras Pleissas, sumetęs net 19 taškų (7/8 dvitaškiai, 1/2 tritaškis, 2/2 baudos), daugumą kurių – antroje pusėje.

23 taškus nugalėtojams surinko antrą iš eilės MVP prizą gavęs V. Micičius (4/8 dvitaškiai, 4/7 tritaškiai, 3/4 baudos). 10 taškų pridėjo Shane'as Larkinas (1/8 tritaškis).

Eurolygos finale darbavosi ir lietuvis. Gytis Vilius kartu su ukrainiečiu Borysu Ryžyku ir italu Luigi Lamonica teisėjavo titulinei dvikovai.

Pastarąjį kartą „Real“ Eurolygoje triumfavo 2018-aisiais su Luka Dončičiumi priešakyje, kai Finalo ketvertą taip pat priėmė Belgradas.

Tuo metu „Anadolu Efes“ nugalėtojų taurę į viršų kėlė pernai Kelne. Turkijos grandai lygoje dominavo ir užpernai, bet tada sezonas buvo nutrauktas dėl koronaviruso pandemijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)