Pusfinalyje skaudžiai kritusiai „Barcelonai“ menka paguoda tapo laimėtas mažasis finalas, kuriame kovoje dėl 3-ios vietos Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pranoko Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkus.

Nuo savaitės pradžios Belgradas pulsavo Eurolygos finalo ketverto ritmu. Į Serbijos sostinę atvyko keliolika tūkstančių krepšinio sirgalių, kurios didžiąją dalį sudarė taip saviškių pergalės ir neišvydę „Olympiakos“ aistruoliai.

Jų Belgrade galėjo būti apie 12 tūkstančių ir tą patvirtino abejos finalo ketverto rungtynės, kurių metu OLY sirgaliai užpildė apie 75-80 proc. arenos tribūnų, talpinusių 15 500 žiūrovų.

Pagal sirgalių pajėgas antroje vietoje rikiavosi „Barcelona“, Belgrade turėjusi apie 2000 savų aistruolių, kuklesnes pajėgas sutelkė „Anadolu Efes“ ir „Real“ stovyklos.

Pačiame mieste buvo sunku nepastebėti Eurolygos kovas reklamuojančių plakatų. Nuo milžiniškų stendų iki vėliavėlių ant apšvietimo stulpų, nuo oro uosto iki miesto užkampyje, per 10 kilometrų nuo centrinės sostinės dalies esančių mikrorajonų.

Užkalbinti „Anadolu Efes“ sirgaliai skundėsi į kosmosą šovusiomis nakvynės kainomis. Keturi turkai paklojo 2000 eurų už keturias nakvynes viename iš viešbučių.

Gegužės pradžioje nakvynės paieškomis užsiėmę du katalonai trynė rankomis radę apartamentus vos už porą šimtų eurų.

Apie Eurolygos finalo ketvertą bei sirgalių antplūdį žinojo ir taksi vairuotojai. Vos kelių kilometrų kelionė galėjo kainuoti 20-25 eurus.

Situaciją gelbėjo viešasis transportas, net ir naktį gerokai po vidurnakčio kursuojantys naktiniai autobusai, už 150 ar 210 dinarų (1.27-1.78 Eur, priklausomai nuo miesto zonos) vežantys iš sostinės centrinės dalies į gerokai nutolusius miegamuosius rajonus.

Penktadienį vakare centrinėje miesto dalyje buvo sunku rasti vietų kavinėse ar baruose. Gatvėse neretai galėjai išgirsti kalbant graikiškai ar ispaniškai, o svečius išduodavo palaikomos komandos atributika ir marškinėliai.

Turistų gausiai lankomose vietose gatvės prekeiviai siūlė įsigyti proginius Eurolygos finalo finalo ketverto marškinėlius, greta jų galėjai įsigyti magnetukų, vėliavų, puodukų, džemperių su Serbijos ar... Rusijos simbolika bei Putino atvaizdu.

500 dinarų už puodelį su Putino šypsena, 1200 dinarų – už marškinėlius su „Z“ raide ar Putino veidu.

„perka, taip pat kaip ir bet kuriuos kitus marškinėlius“, – neslėpė maždaug 25-erių pardavėjas.

Jo žodžius patvirtino penktadienį sutikti bent keli jaunuoliai, vilkėję „Z“ raide papuoštais marškinėliais.

Tokių miesto svečiams skirtų kioskų – ne vienas ir ne du. Gausiai lankomame Kalemegdano parke pagyvenęs turistinės atributikos pardavėjas aiškino, jog Putinas – „normalus vyras, ortodoksas, kaip mes“.

„Ar žinote, jog Putinas ir Rusija žudo žmones Ukrainoje“, – bandau tęsti pokalbį su pašnekovu.

Pagyvenęs vyriškis ranka numojo į mano kalbas. Išgirdau apie JAV ir NATO vykdomą puolimą, kažką apie tai, kad „patys ukrainiečiai dėl to kalti“ ir panašiai.

Pati Eurolyga nemato problemų rengiant finalo ketverto kovas Rusiją palaikančios Serbijos sostinėje.

„Negalime pamiršti, kad pirmą kartą per 22 metus kai kurios komandos, startavusios turnyre spalį, negalės jo užbaigti (...). Nepaisant šių iššūkių, Belgrade surengsime didžiausią Europos krepšinio šventę“, – žadėjo Eurolygos prezidentas.

Belgradas, grafiti su Vladimiru Putinu ir Serbijos vėliava
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)