R. Jokubaitis trečiąsias rungtynes aptarė su bičiuliu Dovydu Giedraičiu, kuris solidžiai prisideda versdamas „Žalgirį“ iš LKL sosto. Ketvirtose LKL pusfinalio rungtynėse Panevėžio „Lietkabelio“ gynėjas pelnė 14 taškų.

Pats R. Jokubaitis naktį po Eurolygos finalo ketverto dvikovos negalėjo pasigirti geru poilsiu: sunku buvo pamiršti apmaudžią nesėkmę principiniam varžovui.

– Kaip atrodė pirmasis komandos susirinkimas po ketvirtadienio rungtynių?, – prieš penktadienio treniruotę buvo paklaustas R. Jokubaitis.

– Nieko gero. Kitiems tai ne pirmas toks atvejis karjeroje, man – pirmas kartas ir pirma patirtis Eurolygos finalo ketverte.

Ir dar pralaimėti „Real“... Tikrai liūdna. Naktis nelengva, sunku buvo užmigti.

Turime šeštadienį rungtynes, privalome laimėti trečią vietą.

– Grįžtant mintimis prie ketvirtadienio rungtynių, kokios mintys pirmiausia ateina į galvą? Kokius savo ar komandos draugų epizodus prisimenate?

– Akimirkos, kai iššvaistėme persvarą. Treneris per ilgąją pertrauką minėjo, jog nežaidžiame gerai ir negalime užmigti dėl to, jog pirmaujame.

Jis buvo teisus. Neišnaudojome jų gynybos trūkumų, treneris dėl to turėjo daug priekaištų. Taip pat – rungtynių eigą lemiančios detalės, gynyboje paleidome varžovų lyderius.

Lemiamu metu to ir pritrūko. Esame patys kalti.

– Pusfinalyje žaidėte 10 minučių, Š. Jasikevičius po rungtynių minėjo, jog didesnės pagalbos iš jūsų tikėtis nebuvo galima, nes tokiose rungtynėse rungtyniauja patyrę krepšininkai.

– Faktas, kitas jausmas nei žaisti eilines Eurolygos rungtynes. Atrodo, ir kamuolys kitaip mušinėjasi, ir atmosfera neeilinė.

Iš trenerių priekaištų nebuvo, kiek žaidžiau, tiek, taip jau susidėliojo rungtynių planas. Atidaviau viską, ką galėjau. Tikėjome pergale, bet ją taip paleidome.

– Kaip penktadienį ryte atrodė pirmas komandos susirinkimas?

– Faktas, nuotaikos ne pačios geriausios. Mums rūpi rezultatai ir tai normalu, jog taip reaguojame į nesėkmę.

Yra, kaip yra, nieko daugiau negalime padaryti. Būtina telkti dėmesį į šeštadienio rungtynes, būtina gera nata užbaigti Eurolygos finalo ketvertą.

Dar šiame sezone neteko regėti tokių komandos draugų veidų, bet nėra laiko liūdėti.

– „Žalgiris“ pateko į sunkią situaciją LKL pusfinalyje, gal su kuo nors teko aptarti Kauno ekipos reikalus?

– Tik su „Lietkabelio“ gynėju Dovydu Giedraičiu, juk jis vienas „Žalgirio“ žudikų. Kiek girdėjau, bus parduoti visi bilietai į šeštadienio rungtynes.

Bet tikiu, „Žalgiris“ išsikapstys, o finale po tokios serijos jau bus lengviau. Neįsivaizduoju LKL finalo be „Žalgirio“. Stebėjau rezultatą, mačiau, kad po dviejų kėlinių „Žalgiris“ pirmavo 10-12 taškų, tačiau pralaimėjo.


Ketvirtadienis, pusfinaliai

19 val. Stambulo „Anadolu Efes“Pirėjo „Olympiakos“ 77:74

22 val. „Barcelona“ – Madrido „Real“ 83:86

Šeštadienis

17 val. Rungtynės dėl 3-ios vietos

„Barcelona“ Pirėjo „Olympiakos“

20 val. Finalas

Stambulo „Anadolu Efes“ – Madrido „Real“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją