Eurolygos finalo ketverto turnyro pradžia krepšinio gerbėjams suteikė didžiausią įmanomą malonumą su intriga iki pat rungtynių pabaigos.

Stambulo „Anadolu Efes“ tik paskutiniu šūviu įveikė Pirėjo „Olympiakos“ ir žengė į finalą, o Madrido „Real“ paskutinės minutės dramoje sugebėjo sustabdyti Šarūno Jasikevičiaus sukonstruotą „Barcelona“ puolimo mašiną.

„Manau, kad turiu čempioniško charakterio žaidėjus. Jiems patinka žaisti pagal mūsų sistemą. Mūsų sistema suteikia jiems galimybę būti produktyviems. Labiausiai ji tinka mūsų gynėjams. Shane'as Larkinas turėjo nedidelę traumą ir 3-4 min. nežaidė ketvirtame kėlinyje. Jaučiau, kad Vasilje Micičius yra labiau pasirengęs tam metimui. Jei atvirai, aš net nesakiau, kad būtent jis turi mesti. Pasakiau savo žaidėjams, kad visi turi būti pasirengę prisiimti atsakomybę“, – kalbėjo E. Atamanas.

Anot jo, kiekvienos rungtynės – skirtinga istorija: „Taigi, kiekvienos rungtynės skirtingos. Nemanau, kad vakarykštė dvikova kažkaip paveiks finalą. Abi komandos propaguoja skirtingą stilių, tačiau mūsų stilius bus toks, kaip visuomet.“

Vos prasidėjus pusfinalio dvikovai su „Barcelona“ traumą gavo „Real“ žaidėjas Nigelas Williams-Gossas. Kaip teigė „Real“ strategas, jo oficialiai nebus finalo rungtynėse.

„Turėsime prisitaikyti be Nigelo tiek puolime, tiek gynyboje“, – sakė jis.

Vienas iš „Barcelonos“ duobkasių Guerschonas Yabusele teigė, kad daro viską su energija ir stengiasi laimėti: „Esu laimingas, kad galiu su savo komandos draugais dalintis tokia patirtimi finalo ketverto turnyre. Kiekvienas finalas yra skirtinga patirtis, tačiau kartu ir didžiulė privilegija.“

„Barcelona“ Eurolygos finalo ketverto turnyrą baigs šeštadienį, kur dėl trečios vietos (17 val.) susigrums su Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkais. Didžiajame finale (20 val.) žais titulą ginanti Stambulo „Anadolu Efes“ ir Madrido „Real“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją