Belgradas tampa ryškių „Real“ pergalių miestu. 2018 metais Serbijos sostinėje Lablo Laso auklėtiniai į viršų kėlė Eurolygos taurę. Tai buvo jubiliejinis 10-asis Eurolygos titulas klubo istorijoje.

Praėjus ketveriems metams „Los Blancos“ Belgrade turi galimybę vėl iškovoti svarbiausią Senojo žemyno titulą.

Permainingoje Eurolygos pusfinalio kovoje Madrido klubas 86:83 pranoko Šarūno Jasikevičiaus auklėtinius bei nutraukė penkių pralaimėjimų seriją „El Clasico“ derbiuose.

Guerschonas Yabusele pirmoje dvikovos pusėje buvo tas „Real“ ramstis, kurio dėka Madrido klubas išlaikė kovinį atstumą nuo varžovų. Prancūzas iki pertraukos pelnė beveik trečdalį komandos taškų (11), antroje dvikovos pusėje pratęsė solidų pasirodymą ir tapo naudingiausiu savo komandoje surinkęs 18 taškų bei fiksavęs 24 naudingumo balus.

„Komandinės pastangos leido pasiekti šią pergalę. Intensyvus žaidimas abejose aikštės pusėse, demonstravome puikų charakterį aikštėje.

Nepaisant rungtynių eigos, išlikome vieningi. Kaip visada žaidžiant aikštėje neišvengi duobių ir vėl kili aukštyn.

Nepraradome koncentracijos, tikėjome vienas kitu, žinojome, jog antroje pusėje tai padės mums siekiant pergalių. Būtent tai ir nutiko“, – kalbėjo prancūzas.

„Dabar turime porą dienų pasiruošimui, analizuosime „Anadolu Efes“, bus vaizdo peržiūros ir stosime į finalą“, – pridūrė G. Yabusele.

Pakeliui į pusfinalio rungtynes prancūzas sekė „Anadolu Efes“ ir „Olympiakos“ rungtynių eigą bei matė pergalingą Vasilije Micičiaus metimą.

„Puikus metimas. Finale bus įdomu, vyraus kieta kova, tai bus lyg Antrasis pasaulinis karas. Dabar laikas pailsėti, atgauti jėgas ir galvoti apie finalą“, – kalbėjo prancūzas.

Vincentas Poirier po dvikovos abejojo, ar pavyks taip lengvai užmigti po tokios pergalės „El Clasico“ mūšyje.

„Tai tokio tipo rungtynės, po kurių lieka daug emocijų, puikus vakaras. Tačiau privalome pailsėti ir galvoti apie „Anadolu Efes“.

Taip, pagaliau įveikėme „Barceloną“, tačiau negalime sustoti, būsiu laimingas tik po pergalės šeštadienį“, – kalbėjo „Real“ aukštaūgis, per 17 minučių pelnęs 6 taškus bei atkovojęs 5 kamuolius.

Pirmoji rungtynių pusė nieko gero nežadėjo „Real“ aistruoliams, kurių į Belgradą galėjo atvykti iki pusės tūkstančio.

„Pablo per pertrauką teigė, jog rungtynės ilgos ir privalome antroje dvikovos pusėje išlikti kantrūs, užsiimti tinkamas pozicijas, tęsti savo žaidimą.

Tą ir matėte po pertraukos, nepraradome koncentracijos, žaidėme širdimi, tai padėjo mums iškovoti pergalę“, – kalbėjo V. Poirier.

Walteris Tavaresas po rungtynių pabrėžė komandos kovingumą, kuris tapo viena esminių pergalės priežasčių.

„Užsitarnavome sėkmę, kurios mums trūko ankstesnėse dvikovose su „Barcelona“. Manau, šįkart kovingumu, fizine jėga pranokome varžovus. Buvo svarbu nenusileisti varžovams fiziškumu“, – esmines pergalės recepto dalis vardino „Real“ bokštas.

Eurolygos finalo ketverto tvarkaraštis:

Ketvirtadienis, pusfinaliai

19 val. Stambulo „Anadolu Efes“ – Pirėjo „Olympiakos“ 77:74

22 val. „Barcelona“ – Madrido „Real“ 83:86

Šeštadienis

17 val. Rungtynės dėl 3-ios vietos

„Barcelona“ Pirėjo „Olympiakos“

20 val. Finalas

Stambulo „Anadolu Efes“ – Madrido „Real“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją