Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį savo arenoje 69:73 (21:18, 22:14, 10:16, 16:25) krito prieš Panevėžio „Lietkabelį“ ir pusfinalio serijoje iki 3 pergalių atsilieka 1-2. Kitas rungtynes komandos žais šeštadienį Panevėžyje.

„Gana neblogai žaidėme, susikūrėme persvarą. Trečiame kėlinyje pradėjome neblogai, gal pritrūko sėkmės, prametėme kelis metimus. Rungtynių lūžis įvyko ketvirto kėlinio pradžioje. Galima sakyti ir „Lietkabeliui“ sekėsi, varžovai sumetė sunkesnius metimus iš po krepšio.

Mes to nepadarėme. Blogiausia, kad mums nusviro rankos ypač po pramestų metimų ir klaidų. „Lietkabelis kelis kartus kontratakavo ir paleidome rungtynes, kurias turėjome „pasiimti“, – po dvikovos spaudos konferencijoje kalbėjo K. Maksvytis.

Jis teigė, kad sprendimas išleisti Janį Strelnieką į starto penketą pasiteisino: „Gaila, kad kiti žaidėjai nesužaidė, pritrūkome komandinių veiksmų, gal šiek tiek vienpusiški buvome ir rungtynių pabaigoje.“

„Žalgirio“ strategas teigė, kad yra nedideli šansai, jog šeštadienį aikštėje pasirodys kol kas traumą besigydantis Edgaras Ulanovas.

„Mums svarbu bus psichologija ir fizinis parengimas. Vieni kitus žinome, turime parodyti charakterį, reikia važiuoti ir laimėti. Serija dar nesibaigė. Jei neparodysime charakterio, reiškia esame neverti finalo. Nežinau, ar dėl nuovargio, ar dėl psichologinio krūvio priėmėme negerus sprendimus. Daug bangavimų. Aš tikiu savo komanda. Tikėsiu iki galo ir mėginsiu įkvėpti savo žaidėjus“, – sakė K. Maksvytis.

Savo ruožtu „Lietkabelio“ vedlys Nenadas Čanakas tvirtino, kad jo auklėtiniai dar nieko nenuveikė.

„Žalgiris“ turi vardą ir tikrai nepasiduos. Serija yra 2-1. Rungtynių pirmoje dalyje žaidėme nervingai ir per daug kalbėjome. Antroje dalyje susikoncentravome į žaidimą ir savo uždavinius aikštėje. Nepasidavėme lemiamais momentais ir laimėjome. Turime tai pamiršti ir pasiruošti šeštadieniui, – kalbėjo jis. – Rungtynės buvo itin intensyvios, to ir nusipelno Lietuvos krepšinis. Viskas atsirėmė į psichologiją, jokių taktinių sprendimų nekeitėme. Turime šeštadienį žaisti su tokiu pačiu agresyvumu, kaip antrose rungtynėse Panevėžyje.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)