Kazio Maksvyčio auklėtiniai dvikovą pradėjo sėkmingiau – 8:4, tačiau „Lietkabelis“ netrukus tolimais šūviais išlygino rezultatą, o po gimtadienį švenčiančio Vytenio Lipkevičiaus tritaškio ir Dovydo Giedraičio rezultatyvaus reido su pražanga išsiveržė į priekį 12:16.

Joffrey Lauvergne'as, Tai Websteris ir Mantas Kalnietis įpūtė ugnį į gęstantį aikštės šeimininkų puolimą ir „Žalgiris“ po pirmo kėlinio vėl pirmavo 21:18.

Sėkmingas veterano Artūro Milaknio žaidimas padėjo žalgiriečiams padidinti persvarą iki 28:20. Tačiau tuomet kovodamas dėl kamuolio galvą susitrenkė Jo Nebo, o svečiai dviem tritaškiais sustabdė pabėgti bandančius varžovus (28:26).

Po minutės pertraukėlės aktyviau gintis pradėję „Žalgirio“ krepšininkai vėjais paleido kelias panevėžiečių atakas, o patys įaudrino areną spurtu susikrovę dviženklę persvarą prieš pat didžiąją pertrauką– 43:32.

Didžiąją trečiojo kėlinio dalį „Žalgiris“ laikė varžovus saugiu dviženklio skirtumo atstumu, tačiau klaidos K. Maksvyčio auklėtiniams ėmė kišti koją, o „Lietkabelis“ suskubo tuo pasinaudoti, pelnęs 7 taškus be atsako. Aikštės šeimininkai prieš paskutines 10 sek. pirmavo jau tik 5 taškais – 53:48.

„Lietkabelis“ nemažino apsukų – po kelių rezultatyvių atakų ir žalgiriečių sąmyšio panevėžiečiai išlygino rezultatą ir persvėrė jį savo naudai – 55:60. Gelbėti Kauno ekipos kailį ėmėsi Janis Strelniekas, pataikęs du tritaškius iš eilės.

Svarbius metimus pataikė P. Kalaitzakis ir D. Gagičius – likus žaisti mažiau nei minutę „Žalgiris“ atsiliko 63:68. L. Lekavičius ėmėsi iniciatyvos ir pataikė dvitaškį su pražanga – 66:68. Paskutinių sekundžių trileryje svarbų tritaškį pataikė A. Milaknis, tačiau D. Giedraičio ranka nuo baudų metimo linijos nedrebėjo.

Panevėžiečiai turi istorinę galimybę eliminuoti Kauno klubą ir patys žengti į finalą.

Lemiamu metu kinkų nedrebinęs D. Giedraitis iš viso per 24 minutes pelnė 14 taškų (2/3 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 10/11 baudų metimų), atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, išprovokavo net 8 pražangas, pats 3 kartus pažeidė taisykles ir surinko 21 naudingumo balą.

„Žalgiris“ kovą dėl kamuolių pralaimėjo 32:42 ir teisę mesti baudų metimus pelnė gerokai rečiau nei varžovai (9/11 prieš 20/28).

Žalgiris“: Janis Strelniekas 15, Lukas Lekavičius 11, Tai Websteris 9, Artūras Milaknis ir Joffrey Lauvergne'as po 8, Nielsas Giffey 7, Joshua Nebo 6, Tyleris Cavanaugh 3, Mantas Kalnietis 2, Paulius Jankūnas ir Karolis Lukošiūnas po 0.

Lietkabelis“: Panagiotis Kalaitzakis 18, Gediminas Orelikas 16, Dovydas Giedraitis 14, Džordže Gagičius 8, Vytenis Lipkevičius ir Nikola Radiševičius po 5, Gabrielius Maldūnas 4, Kasparas Berzinis 3, Kristupas Žemaitis 0.

Pirmose tarpusavio rungtynėse Kazio Maksvyčio auklėtiniai namie laimėjo trapiu skirtumu 71:70, o antrosiose Panevėžyje patyrė triuškinantį pralaimėjimą 55:79.

Pusfinalio seriją užbaigti penktadienį turės galimybę Vilniaus „Ryto“ krepšininkai, kuriems pergalė prieš „Šiaulius“ išvykoje atvertų duris į finalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)