Turnyro organizatoriai dar gegužės pradžioje džiaugėsi, jog šįkart visi bilietai buvo išparduoti praėjus mažiau nei parai nuo ketvirtfinalių serijų pabaigos.

Tikėtina, jog paskutinius bilietus iššlavė „Olympiakos“ sirgaliai, po triumfo ketvirtfinalio serijoje ėmę galvoti apie komandos palaikymą Belgrade.

Skelbiama, jog finalo ketverto metu arena talpins apie 15 500 žiūrovų, apie 80 proc. vietų skirta krepšinio sirgaliams (apie 12 400 vietų), likusios vietos (apie 3100) skirtos rėmėjams, vietos valdžios atstovams, žiniasklaidai.

Oficialiais Eurolygos duomenimis, apie 7000 bilietų įsigijo „Olympiakos“ aistruoliai, kurie labai realu, jog perėmė ir Tel Avivo „Maccabi“ fanų rezervuotus 900 bilietų.

OLY sirgaliai svarbiausiose komandos kovose gausiai palaiko savo komandą, o šiuo atveju yra kelios priežastys, kodėl Belgrado centrinė miesto dalis, „Štark“ arenos prieigos bei jos tribūnos nusidažys raudonai.

Pirmas dalykas, žinoma, sėkmingas OLY finišas ketvirtfinalyje bei patekimas į finalo ketvertą, o tai kaip reikiant įpūtė optimizmo ir sukėlė „Olympiakos“ sirgalių lūkesčius.

Klubas į finalo ketvertą pateko po penkerių metų pertraukos, kuomet 2017 m. finale OLY nusileido Stambulo „Fenerbahče“.

Prieš tai OLY buvo etatinė finalo ketverto dalyvė – nuo 2009 m. iki 2017-ųjų varžėsi šešiuose finalo ketverto turnyruose iš devynių bei iškovojo du titulus (2012 m. ir 2013 m.).

Antras dalykas, nuo Atėnų iki Belgrado – mažiau nei 1100 km. Tad jokia staigmena greta Belgrado viešbučių pamatyti automobilius su graikiškais numeriais.

Antromis pagal dydį sirgalių gretomis galės pasigirti „Barcelona“. Anot klubo komunikacijos atstovo, jų „Štark“ arenos tribūnose galėtų būti apie 2000.

Pati „Barca“ dėjo nemažas pastangas, jog Belgrade sulauktų kuo didesnio palaikymo.

Dalį sirgalių išlaidų ant savo pečių perėmęs klubas siūlė tiesioginius skrydžius lėktuvu už 300 eurų bei apgyvendinimą Belgrade (nuo 415 iki 575 eurų, priklausomai nuo viešbučio kategorijos), be to, organizavo kelionę autobusais vos už 80 eurų.

Klubas taip norėjo paskatinti kuo daugiau savo aistruolių keliauti į Belgradą ir palaikyti saviškius svarbiausiose Eurolygos kovose.

„Anadolu Efes“ fanų, tikėtina, bus apie 800, mažiausią palaikymą turės Madrido „Real“, skelbiama, jog atvyks apie 500 „Los Blancos“ klubo gerbėjų.

Jei OLY sugebės pateikti staigmeną ir patekti į finalą, spėjama, jog Belgrade savaitgalį svečių iš Graikijos pajėgos gali išaugti iki 10 tūkstančių.

Eurolygos finalo ketverto tvarkaraštis:

Ketvirtadienis, pusfinaliai

19 val. Stambulo „Anadolu Efes“ – Pirėjo „Olympiakos“

22 val. „Barcelona“ – Madrido „Real“

Šeštadienis

17 val. Rungtynės dėl 3-ios vietos

20 val. Finalas




Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją