Dėl vietos finale ketvirtadienį (19 val.) E. Atamano auklėtiniai stos į kovą su Pirėjo „Olympiakos“.

Vasilije Micičius – jau etatinis finalo ketvertų dalyvis ir antrą kartą svarbiausiose Eurolygos kovose titulo sieks gimtinėje.

Rezultatyviausias 2022-ųjų reguliariojo sezono krepšininkas, skirtingai nei 2018 metais, lemiamas kovas pasitinka ramus.

„Puikus jausmas. Džiaugiuosi, kad vėl čia. Nėra daug žaidėjų, kurie savo mieste yra žaidę finalo ketvertą du kartus. Tai didelė privilegija.

Prisimenant 2018-ųjų finalo ketvertą, kai atstovavau Kauno „Žalgiriui“, buvau pernelyg susijaudinęs. Dabar esu daug ramesnis, labiau patyręs ir su nekantrumu laukiu artėjančio pusfinalio“, – kalbėjo V. Micičius.

Šiame sezone abi komandos tarpusavio kovose apsikeitė po pergale namuose. Pirmoje dvikovoje Stambule „Anadolu Efes“ neturėjo vargo su Georgo Bartzoko auklėtinais (88:69), „Taikos ir draugystės“ arenoje prireikė pratęsimo, po jo pergalę (87:85) iškovojo OLY.

„Įdomios akistatos. Abi komandos nusipelno būti čia. Taip pat kaip ir mes, antroje sezono pusėje OLY pagerino savo sportinę formą. Abi komandos finalo ketvertą pasiekė jausdamos pasitikėjimą savo jėgomis.

Krepšinio prasme laukia labai įdomi kova“, – prognozavo V. Micičius.

Čempionai finalo ketvertą pasitinka su nuostoliais – komandai dėl traumos nepadės Krunoslavas Simonas, kuriam sezonas jau baigtas.

Krepšininkas neturės galimybės padėti savo žaidimu ant parketo, tačiau į Belgradą atvyko kartu su komanda ir ją palaikys nuo atsarginių suolo.


Walkupas – pasirengęs čempionų blokadai

Nežinia, ar dėl to, jog komandą į Belgradą atlydėjo apie 10 tūkstančių graikų, „Olympiakos“, panašu, į finalo ketverto kovas atvyko be didelės įtampos.

Žiniasklaidos „Mix“ zonoje krepšininkai jautėsi atsipalaidavę, bendraujant su žurnalistais jų laisvumą išduodavo šypsenos ir juokas.

Vienas tokių – Thomasas Walpukas, kantriai dalinęs interviu gausiai atvykusiems Graikijos žurnalistams, o vėliau kiek nustebo sutikęs ir būrį atvykusių iš Lietuvos.

„Žalgiris“ amerikiečiui suteikė progą žaisti aukščiausiame lygyje, o „Olympiakos“ – galimybę kovoti Eurolygos finalo ketverte.

„Jau turėdamas patirties Eurolygoje suprantu, kaip sunku čia patekti. Man malonu čia būti. Tai ypatinga patirtis“, – džiaugėsi finalo ketvertu Belgrade.

Buvęs „Žalgirio“ legionierius Eurolygos ketvirtfinalio serijoje gynyboje sėkmingai stabdė „Monaco“ lyderį Mike’ą Jamesą, tačiau pusfinalyje „Olympiakos“ komandos laukia du tokie „jamesai“. Tai „Anadolu Efes“ lyderiai Shane'as Larkinas bei V. Micičius.

„Taip, mūsų laukia iššūkis gynyboje, bet mes tam būsime pasiruošę“, – įsitikinęs Thomas Walkupas.

„Tai ne spaudimas, tai mano darbas. Žaidžiu greta Kosto Slouko ir mano atsakomybė yra gynyba. Aš pasiruošęs su jais susidurti.

Trenerių štabas puikiai atliko savo darbą, turiu omeny parengtą informaciją, vaizdo įrašų peržiūras. Niekada neabejojau savimi. Aikštėje praleidau valandas, bet visada darau viską, kas geriausiai tinka mano komandai“, – teigė amerikietis.

Gynėjas negailėjo pagyrų buvusiam komandos draugui Rokui Jokubaičiui, kuris Belgrade atsiėmė Eurolygos kylančios žvaigždės apdovanojimą.

„Visiškai nenustebau sužinojęs tai. Yra krepšininkų, kurie neįtikėtinai sunkiai dirba, o tu nori, kad jiems pasisektų. Rokas – vienas tokių. Jis šiame sezone dėjo didžiulį žingsnį į priekį, per paskutinius metus žaidė nuostabiai, tad šiemet penytai iškovojo šį apdovanojimą“, – sakė T. Walkupas.

„Olympiakos“ nėra favoritė kovoje prieš „Anadolu Efes“, tačiau Pirėjo klubo sirgaliai arenoje gali tapti rimta OLY jėga.

„Žinoma, tai svarbus pranašumas. Mūsų fanai kuria ypatingą atmosferą. Tai gera žinia mums“, – kalbėjo T. Walkupas, turėdamas omeny tūkstantines klubo sirgalių gretas.

Eurolygos finalo ketverto tvarkaraštis

Ketvirtadienis, pusfinaliai

19 val. Stambulo „Anadolu Efes“ – Pirėjo „Olympiakos“

22 val. „Barcelona“ – Madrido „Real“

Šeštadienis

17 val. Rungtynės dėl 3-ios vietos

20 val. Finalas




Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją