Pusfinalio serijoje iki trijų pergalių vilniečiai pirmauja 2:1.

Jie užtikrintai laimėjo pirmąjį mačą namuose (97:75), bet turėjo pripažinti varžovų pranašumą svečiuose (72:84).

Ketvirtoji ir galbūt jau lemiama komandų dvikova vyks penktadienį Saulės mieste.

„Ryto“ krepšininkai ir vėl smaginosi toliašaude artilerija: keturiais iš eilės taikliais metimais iš toli startavę juodai-balti-raudoni iš viso įskraidino 13 tritaškių, iš jų net 12 – per pirmus tris kėlinius.

Šiauliečiams sostinėje negalėjo padėti Martynas Varnas, Paulius Danusevičius ir Nemanja Bezbradica.

Rungtynių eiga:

Šeimininkai rungtynes pradėjo keturiais taikliais tritaškiais iš eilės: du smeigė Gytis Radzevičius, po vieną – Arnas Butkevičius ir Margiris Normantas. Po tokio šalto dušo Antanui Sireikai nebeliko nieko kito, kaip tik prašyti ankstyvos minutės pertraukėlės – 12:3. Ji pasiteisino ir svečiai labai greitai atstatė status quo – 14:14. Tolimais metimais keitėsi Speedy Smithas ir Jonathanas Elmore'as, o minimalų pranašumą „Rytui“ suteikė Ivanas Buva – 28:27.

Šiauliečiai ir toliau laikėsi: po sudėtingo nugara žaidusio Donato Sabeckio metimo aukšta trajektorija – 30:33. Rytiečius timptelėjo iš toli prapliupęs M. Normantas, bet nedrebėjo ir D. Sabeckio rankos – 38:38. Antro kėlinio pabaigoje vilniečiai padidino savo apsukas ir prieš didžiąją pertrauką įgijo kiek apčiuopiamesnę persvarą – 47:38.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai neatsipalaidavo: po įspūdingo G. Radzevičiaus dėjimo ir tritaškio iš krašto – jau 58:43. Taškų pasiūlius ir S. Smithui bei Mindaugui Girdžiūnui skirtumas tik augo – 68:48. Trečio ketvirčio pabaigoje du tolimais šūviais padėtį šiek tiek sušvelnino J. Elmore'as – 73:56.

Paskutinis kėlinys intrigos nebežadėjo – 82:59. Savo asmeninę statistiką gerinosi Isaiah Armwoodas – 86:69. Per likusį laiką klausimų dėl nugalėtojų nebekilo – 94:79.

„Rytas“: Speedy Smithas (4/7 tritaškiai, 5 atk. kam., 8 rez. perd.) ir Gytis Radzevičius (4/5 tritaškiai) – po 17, Ivanas Buva 15, Margiris Normantas 13 (3/6 tritaškiai), Arnas Butkevičius 9 taškai (6 atk. kam.).

„Šiauliai-7bet“: Isaiah Armwoodas 23 (5 atk. kam.), Jonathanas Elmore’as (4/7 tritaškiai, 5 rez. perd.) ir Donatas Sabeckis (8 atk. kam.) po 14, Eimantas Stankevičius 10, Issufas Sanonas 9 taškai.

„2:1, bet nieko dar nenuveikėme. Nenorime mes šnekėti, norime laimėti. Turime kontroliuoti savo emocijas. Jos yra gerai ir labai gerbiu kiekvieno žaidėjo norą laimėti, kurio kartais atrodo, kad yra begalė, bet reikia tas emocijas suvaldyti, nes paskui puolime pritrūksta kantrybės, o gynyboje pamirštame paprastus dalykus. Po antrųjų rungtynių rūbinėje nebuvo jokios panikos. Tai mane, kaip trenerį, labai padrąsino. Ir ką, judame toliau“, – po pergalės sakė G. Žibėnas.

„Mums pritrūko tikėjimo. Mačiau jau prieš rungtynes, kad visi buvo tokios nekokios nuotaikos. Na, ir mūsų lyderiai, organizatoriai nelabai susitvarkė su pareigomis, labiau norėjo po vieną pramušti. Nevykusios rungtynės ir tiek“, – spaudos konferencijoje sakė A. Sireika.

Kitame pusfinalyje tarp LKL čempiono titulą ginančio Kauno „Žalgirio“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ kol kas lygybė – 1:1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją