Tie patys šiauliečiai iki šiol tęsia savo pasirodymą ir lygiame pusfinalyje galynėjasi su Vilniaus „Rytu“.

Tuo metu neptūniečiai, šiemet likę per plauką nuo Karaliaus Mindaugo taurės Finalo ketverto, LKL ketvirtfinalyje kėsinosi pateikti bene didžiausią visų laikų sensaciją – paskandinti Kauno „Žalgirį“.

Mėlynai-balti nutempė seriją iki lemiamų, penktųjų, rungtynių, bet jose svečių teritorijoje jau nebeišplaukė. Tiek „Neptūno“ žaidėjams, tiek ir gerbėjams vis dar sunku pamiršti pirmojo mačo pabaigą, kai svarbiausiu metu teisėjai padarė klaidą, kurią vėliau ir patys pripažino.

Nepaisant galutinės nesėkmės 2:3 ir sezono pabaigtuvių, Klaipėdos komanda, kuri serijos metu prarado pagrindinį įžaidėją Žygimantą Janavičių ir kurią į vieną iš pergalių prieš žalgiriečius vedė klubo jaunuoliai 21-erių metų Nojus Mineikis ir 23-ejų metų Matas Jogėla, sulaukė daugybės pagiriamųjų žodžių.

Savo akcijas nebe pirmą kartą į aukštumas pakėlė ir D. Adomaitis. Treneris, su „Neptūnu“ tebeturintis metus galiojančią sutartį, tapo dar labiau geidžiama preke krepšinio turguje.

„Manau, pagarbos nusipelnė visa komanda – ne apie mane čia kalba. Yra žaidėjai, medicininis personalas ir mūsų sirgaliai. Jie buvo tas dopingas, kuris mums davė papildomų jėgų. Atmosfera „Švyturio“ arenoje tikrai buvo fantastiška, norisi ją matyti tokią visada – su tokiu palaikymu ir emocijomis“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ kalbėjo 48-erių metų specialistas.

Pats strategas, kurio pavardė yra siejama ir su naujuoju Gedimino Žiemelio kuriamu klubu, priimti vienokio ar kitokio sprendimo neskuba, nors delsti iki vasaros pabaigos irgi neketina.

„Jūs daugiau žinote nei aš (šypsosi). Aš turiu sutartį su „Neptūnu“, bet, jeigu atsirastų kitas pasiūlymas, yra galimybė už išpirką išeiti. Vyksta pokalbiai su klubais iš užsienio. Tikiuosi, viskas ilgai neužtruks. Bet prieš priimant kokį nors sprendimą, pirmiausiam, noriu pasikalbėti su „Neptūno“ vadovybe ir išsiaiškinti finansines sąlygas bei planuojamą biudžetą. O tuomet ateis diena, kada reikės spręsti.

Terminas – iki liepos mėnesio, bet nesiruošiu tiek laukti. Man svarbiausia – pats procesas: kai yra vizija į priekį, o treneris turi teisę rinktis žaidėjus ir dalyvauti jaunų talentų ugdyme“, – akcentavo jis.

D. Adomaitis nesiryžta spėti, kaip kitą sezoną atrodys „Neptūnas“, bet neslepia, kad vienas iš siekių – žaisti ir tarptautiniame fronte.

„Dabar labai sunku kažką prognozuoti ir planuoti. Reikia žinoti, koks bus biudžetas ir ar bus galimybė dalyvauti europiniuose turnyruose, nes tokių minčių klubas turi. Kol kas yra daugiau klausimų nei atsakymų.

Apie biudžetą nenoriu spekuliuoti. Buvo kalbų, kad jis gali kažkiek padidėti. Žinote, daug kas priklauso nuo rėmėjų, o ta geopolitinė situacija daro nemažą įtaką jiems. Palaukime, kol viskas paaiškės“, – sakė į šimto Lietuvos krepšinio legendų sąrašą įtrauktas treneris.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)