„Tai – mūsų troškimas, bet vien norų, žinoma, nepakanka. Tai lems daug faktorių, pirmiausia, politinių“, – interviu eurohoops.net teigė CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas.

Nors anksčiau buvo pasigirdę gandų apie Rusijos ekipų ketinimus kurti savą turnyrą kaip atsvarą Eurolygai, A. Vatutinas žiūri visiškai priešinga kryptimi – kaip kuo greičiau būti priimtiems atgal.

„Rusijos sportas atsidūrė bėdoje. Kalbant atvirai, išgyventi tokiomis aplinkybėmis galima, bet vystytis – labai, labai sunku. Todėl išsiuntėme prašymą Eurolygos vadovybei ir kitiems klubams leisti mums žaisti kitame sezone. Esame pasirengę padaryti viską, kad saugumas Eurolygos dalyviams Rusijoje būtų užtikrintas, o susisiekimas – įmanomas per Belgradą ar Stambulą.

Mes niekad nebuvome sustabdę bendravimo su savo kolegomis iš Eurolygos akcininkų valdybos, mes vykdome visus savo įsipareigojimus ir toliau dalyvaujame susirinkimuose, kuriuose sprendžiami strateginiai klausimai. Tikime, kad, nepaisant visų aplinkybių, reikia išsaugoti turnyro integralumą, stabilumą ir tradicijas“, – kalbėjo CSKA prezidentas.

Kartu jis pripažino, jog šiuo metu komandos komplektacijos procesas yra „įšaldytas“, o tai neišvengiamai atsilieps ekipos pajėgumui.

A. Vatutinas taip pat pakomentavo atskirų žaidėjų, nepratęsusių sezono Maskvoje, situaciją.

Tarp jų yra ir lietuvis Marius Grigonis, kuriam klubas grasina teismais ir reikalauja sumokėti daugiamilijoninę kompensaciją dėl nevykdomo kontrakto.

CSKA vadovo žodžiais, „teisinių procesų tikimybė nėra atmestina“.

„Kaip žinote, Gabrielius Lundbergas, Danielis Hackettas ir Tornikė Šengelija surado naujas komandas ir susitarė su mumis dėl išpirkų. Deja, su visais žaidėjais susitarti nebuvo įmanoma, taigi, teisinių procesų galimybė nėra atmestina.

Kevinas Pangosas? Dėl neįtikėtino sutapimo, pasirašėme sutartį su juo vasario 23 d. (po dienos Rusija įsiveržė į Ukrainos teritoriją – Delfi). Paskui jis ilgai galvojo, ką daryti, galiausiai nusprendė likti Kanadoje. Dabar diskutuojame dėl mūsų ateities. Svarbus faktorius kaip tik ir bus tai, ar žaisime Eurolygoje“, – dėstė A. Vatutinas, nepakomentavęs pranešimų, jog K. Pangosas jau susitarė su Milano „Olimpia“ dėl kito sezono.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją