Trečiasis serijos mačas vyks ketvirtadienį, 18.30 val., Kaune.

Rungtynių pradžia žadėjo lygią kovą, antrame ketvirtyje dominavęs „Lietkabelis“ įgijo solidią persvarą, kurios neiššvaistė antroje rungtynių pusėje.

Paskutinės dvikovos minutės virto formalumu: triuškinanti šeimininkų persvara leido tiek Kaziui Maksvyčiui, tiek Nenadui Čanakui pataupyti lyderius ir į aikštę išleisti mažiau rungtyniaujančius krepšininkus.

„Žalgiris“ rungtynes baigė su 1 tritaškiu iš 17 (6 proc.) ir 19 klaidų. Karolis Lukošiūnas sugebėjo surinkti net -11 naudingumo balų per 18 minučių, kadangi prametė 5 metimus, kartą klydo, 5 – prasižengė.

Šį vakarą apie krepšinį nėra ką kalbėti, visais aspektais nusileidome.
Kazys Maksvytis

Po dvikovos „Žalgirio“ strategas K. Maksvytis pripažino – „Lietkabelis“ nusipelnė pergalės.

„Varžovai žaidė ta pačia energija kaip Kaune, gal net ji kiek didesnė. Mūsų energija – visai kitokia. Ypač prastai – gynyboje, varžovai lengvai susitvarkydavo kovoje vienas prieš vieną, energijos užteko pirmoms penkioms minutėms.

Bandėme ją keisti, bandėme keisti gynybos sistemas antroje dvikovos pusėje, bet kaip matėte, tai neveikė. Pralaimėjome, o paskutinėmis minutėmis jau ruošėmės kitoms rungtynėms“, – kalbėjo „Žalgirio“ vedlys.

„Galbūt jie jaunesni, gal daugiau jėgų išsaugojo. Jei pastebėjote, mūsų komanda visai kitaip žaidžia namie, ir visai kitaip – svečiuose.

Visai kita energija, kiti žaidėjai. Tikiuosi, ta tendencija pasikartos Kaune“, – pridūrė K. Maksvytis.

Tai jau antroji skaudi „Žalgirio“ nesėkmė Panevėžyje, pirmą K. Maksvyčio auklėtiniai patyrė reguliariojo sezono finiše.

„Nereikia žodžių vynioti į vatą, mus sutriuškino. Grįžtame į Kauną, ruošimės, bandysime atkeršyti kitose rungtynėse“, – teigė K. Maksvytis.

Strategas tik vieninteliam Joshui Nebo neturėjo priekaištų.

„Gera jo energija, kovėsi, visi kiti, pradedant aukštaūgiais, turėtų žaisti geriau. Kalbant apie Tylerį Cavanaugh, galbūt jam neparankus yra Gediminas Orelikas, jam antra mikrodvikova nepalankiai susiklostė.

Joffrey Lauvergne'as, jei pastebėjote, geriau žaidžia namuose nei išvykoje. Kalbant apie „mažiukus“, visa energija priklauso nuo jų, nespaudėm varžovų, labai blogai „išeidavome“ į taip vadinamas „close out“ situacijas.

Paprasčiausiai mus pramušinėjo ir susikurdavo penki prieš keturis situacijas. Toks čia ir krepšinis, kai vienas prieš vieną neapsigini. Reikia kažką kitą daryti. Iš esmės reikia apsiginti kovoje vienas prieš vieną“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Jis paaiškino, kodėl Mareko Blaževičiaus nebuvo matyti nė ant atsarginių suolo.

„Tai – trenerių sprendimu, turime Joffrey (Lauvergne'ą), turime Joshą, kažkas turi nežaisti, tad atkrintamosiose nežaidžia Marekas“, – paaiškino K. Maksvytis.

„Žalgirio“ vairininkas priminė, jog kovojant su „Lietkabeliu“ būtina kieta, fizinė kova, o to Aukštaitijos sostinėje žalgiriečiai nedemonstravo.

„Kaune to fiziškumo užteko, o čia to nebuvo. Žaidžiant su „Lietkabeliu“ turi būti fiziškumas, azartas, charakteris, kova, o tada prasideda krepšinis. Šį vakarą apie krepšinį nėra ką kalbėti, visais aspektais nusileidome“, – pripažino strategas.

Čanakas: čia kaip teniso partijoje, laimėtas antras setas

„Darėme gerą darbą gynyboje, o po to geresnius sprendimus ir puolime. Serijoje dabar 1:1, varžovai laimėjo pirmą setą, mes – antrąjį, nesvarbu, kokiais skirtumais. Žiūrėsime, kas bus trečiame mače“, – sakė Nenadas Čanakas.

Trenerių komentarai:

Ketvirtoje dvikovoje serija šeštadienį grįš į Panevėžį, maksimaliai ilgos serijos atveju finalo dalyvis paaiškėtų po savaitės Kaune.

Rungtynių apžvalga:

Pirmoje akistatoje po nepaprastai atkaklios ir permainingos kovos pergalę 71:70 (16:19, 18:17, 21:20, 16:14) išplėšė lemiamomis akimirkomis solidžiau žaidę žalgiriečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją