Pasak stratego, po pralaimėjimo pirmajame mače pavyko sėkmingai identifikuoti pagrindines komandos problemas ir jas išspręsti.

„Varžovai ne veltui reguliariajame sezone užėmė pirmą vietą. Pirmajame mače turėjome problemų stabdydami greitą jų puolimą, o dabar padarėme išvadas. Džiaugiuosi, kad vyrai supranta – prie bet kokios gynybos ar puolimo turi būti sunkus juodas darbas. Vyrai ir nukrito dėl kamuolio, ir daug geriau pasistumdė, ir kovojo“, – džiaugėsi A. Sireika.

Pasak Šiaulių klubo vairininko, jo auklėtiniai dar turi neišnaudoto potencialo, o pamokanti buvo ir antrojo serijos mačo pabaiga, kai per kiek daugiau nei pusę kėlinio A. Sireikos kariauna iššvaistė 19 taškų deficitą.

„Mačo pabaigoje pirmaujant apie 20 taškų jėgos apleidžia, o ir psichologiškai atrodo – gal nereikės tiek bėgti, nereikės tiek daryti. Tuomet labai greitai baudžiamas esi, „Rytas“ juk labai pajėgi komanda. Atsipalaiduoti negali“, – teigė A. Sireika.

Tuo metu skaudų smūgį sugėręs „Ryto“ vairininkas Giedrius Žibėnas pabrėžė, kad dabar laikas daryti išvadas atėjo jo auklėtiniams.

„Šiandien nebuvome stiprūs su kamuoliu. Labai daug praradome kamuolių, leidome jiems bėgti. Turime žaisti 40 minučių, jei galvojame apie aukštesnius tikslus. Mes šiandien turėjome gerą atkarpą, bet atkarpų neužteks. Žaidžiame 40 minučių arba ne.

Pelnyta šiauliečių pergalė, pagarba jiems. Mūsų negali apstumdyti, nemanau, kad varžovai yra fiziškesni už mus. Mus tiesiog paspaudė ir apstumdė, vienas prieš vieną geriau žaidė šiauliečiai. Turime darytis išvadas“, – kalbėjo sostinės klubo strategas.

Trečiasis serijos mačas trečiadienį bus žaidžiamas Šiauliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją