Po susitikimo kauniečių vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis džiaugėsi pirmąja pergale ir samprotavo, kad kitose rungtynėse jėgų balansas bus lygesnis. „Sunki, negraži, bet pergalė, taškas namie. Mums šiek tiek trūko šviežumo. Galbūt atsiliepė tai, kad Panevėžio krepšininkai turėjo ilgesnę pertrauką. Buvo momentų, kur mes vėlavome pusę žingsnio. Džiaugiuosi, kad komanda kovojo iki galo, nebuvo lengva, krepšinis buvo sunkus ir klampus. Lyg galėjome rungtynes užbaigti ir lengviau, bet paskutinė ataka vos nelėmė pralaimėjimo. Bet mes atsilaikėme, pasiėmėme pergalę. O kontakto lygis šiose rungtynėse buvo nemažas, tad tikiuosi, kad kitose rungtynėse jėgų santykis turėtų būti apsilyginęs“, – teigė K.Maksvytis.

– Kaip pavyko per trumpą laiką taip pakeisti Tay Websterį?

– Man imponuoja jo fiziškumas. Jis gali gintis šiame lygyje. Kaip visi užsieniečiai jis geriau spaudžia kamuolį kamuolį turintį varžovą, be to, jis ir yra atletiškas. „Lietkabelis“ žaidžia atletiškai ir sukuriame situacijas, kur jis turėtų laisvės ir Websteris tuo naudojasi. Jis mums duoda tai ko trūko – gereni gynybą ir duoda lengvų taškų prasiveržimuose.

– Ar Nielse'as Giffey ir Edragas Ulanovas jau galės žaisti Panevėžyje?

– N. Giffey jau bus – jis turėjo rimtų asmeninių priežasčių ir jau artmiausiu metu prisijungs prie komandos. Be jo ir Edgaro gynyboje turėjome mažesnį pasirinkimą, kai turime Giffey galime pridėti ūgio ir kelias opcijas gynyboje. Dabar turėjome mažesnį pasirinkimą. O E. Ulanovas sėkmingai sveiksta ir galbūt pasijungs po savaitės.

– Joffrey Lauvergne’as pirmoje rungtynių dalyje aikštėje praleido tik 3 minutes, bet antroje atsigavo. Kas čia nutiko?

– Žiūrėjome, su kuo jam būtų patogiau žaisti. Panevėžiečiai irgi darė savo darbą ir kur atakovome pirmoje pusėje, tam tikros situacijos neveikė. Lauvergne’as įnešė energijos puolime, vargino Kasparą Bėrzinį ir įmetė taškų, kai mūsų puolimas strigo. Gal atrodėme statiški, bet mes kantriai rinkome po taškelį ir jis buvo vienas iš to spurto iniciatorių.

– Varžovų priekinės linijos žaidėjai, Džordže Gagičius ir Gediminas Orelikas, kartu pelnė 38 taškus. Kas nepavyko prieš juos?

– Mes bandėme atakuoti Oreliką, jis bandė mus, ir gavosi, kad jis šį vakarą labiau pasižymėjo. Taip pat ir Gagičius. Bet pažiūrėsime, ar kitose rungtynėse jie turės tokią pačią energiją, nes abu žaidė po 30 minučių. Be abejo, mes irgi darysime kažkokias išvadas.

– Ką reikia pakeisti, kad būtų kitas vaizdas ir Panevėžyje būtų lengviau?

– Man vaizdas patinka, mes laimėjome. Aišku, norėtųsi lengviau laimėti. Buvo tam tikrų situacijų, kur jie mus baudė, daugiausia gynyboje du prieš du. Ir patys puolime įsivėlėme į statišką žaidimą, bandėme žaisti arčiau krepšio, bet iš to gavome mažai taškų. Tad tai ir reikėgtų pakeisti.

– Kaip jums atrodė paskutinė „Lietkabelio“ ataka, kai Orelikas su Gagičium pabėgo prieš vieną L. Lekavičių?

– Atrodė prastai. Praradome kamuolį lygioje vietoje, Orelikas rizikavo ir perėmė kamuolį. Išėjo Orelikas ir Gagičius prieš vieną Luką. Aišku, turėjome galimybę prasižengti, paimti minutės pertraukėlę. Bet Lukas didvyriškai apsigynė, pasimaišė varžovams, o ar buvo ten pražanga – reikės pažiūrėti vaizdo įrašą.

Tuo metu „Lietkabelio“ vyriausias treneris Nenadas Čanakas akcentavo ekipos klaidas gynyboje. „Atsiliekame serijoje 0-1, klydome gynyboje ir už tai sumokėjome. Pirmadienį turėsime būti geresni“, – po rungtynių lakoniškas buvo serbas.

Pasak N. Čanako, nesėkminga serijos pradžia nekeičia komandos tikslų. „Mes žaidžiame, kad laimetume šią seriją. Turime žaisti taip kaip visą sezoną – laikytis plano, žaisti kiečiau, be to, šį kartą mūsų žaidime buvo per daug klaidų. Be to, pabaigoje turėjome ataką du prieš vieną, bet kažkaip nepavyko pelnyti taškų. Manau, kad ten buvo pražanga, bet teisėjai taip nemanė ir jos nefiksavo.

Bet net ir po to mes turėjome galimybę surengti paskutinę ataką, privertėme žalgiriečius atlikti prastą metimą, bet likus 6 sek. nesugebėjome atkovoti kamuolio. Tai ir buvo paskutinis lašas“, – konstatavo „Lietkabelio“ strategas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)