Panevėžio „Lietkabelis“ pusfinalio seriją pasitiko neblogai pailsėjęs, nes panevėžiečiams ketvirtfinalyje užteko trijų rungtynių, kad nugalėtų Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ ekipą.

Tuo metu „Žalgiris“ dėl vietos pusfinalyje turėjo rimtai paplušėti, o Klaipėdos „Neptūną“ žalgiriečiai palaužė tik po penkių rungtynių serijos. Be to, ketvirtfinalyje iš rikiuotės dėl traumos iškrito ir vienas svarbiausių čempionų ekipos žaidėjų – Edgaras Ulanovas.

Rungtynes kiek sėkmingiau pradėjo panevėžiečiai ir 6 min. po dviejų sėkmingų Džorde Gagičiaus atakų panevėžiečiai išsiveržė į priekį 14:8.

Bet žalgiriečiai atsakė savo sėkmingai serija, Tay Websteris pelnė dvitaškį, Janis Strelnieks pridėjo tolimą metimą ir skirtumas ištirpo iki minimumo - 13:14.

Visgi paskutinis žodis pirmame kėlinyje priklausė panevėžiečiams, kurie po Gabrieliaus Maldūno metimo iš po krepšio pirmavo 19:16.

Antrą kėlinį „Lietkabelis“ pradėjo kaip iš natų ir po G. Maldūno dvitaškio bei Nikolos Radičevičiaus tritaškio išsiveržė į priekį 24:16.

Žalgiriečius iš sąstingio išjudino Artūras Milaknis ir T. Websteris. Po jų tritaškių panevėžiečių persvara ištirpo iki 4 taškų (22:26).

Padidinę apsukas gynyboje žalgiriečiai po Tylerio Cavanaugh ir Manto Kalniečio pataikymų išsiveržė į priekį 31:30, tačiau Panagiotis Kalaitzakis atsakė dvitaškiu ir „Lietkabelis“ vėl susigrąžino persvarą - 32:31.

Paskutinėmis antro kėlinio sekundėmis gynyboje primigusius žalgiriečius tritaškiu nubaudė Gediminas Orelikas, o po dviejų kėlinių Panevėžio „Lietkabelis“ pirmavo 36:34.

Trečią kėlinį abiejų komandų krepšininkai pradėjo rezultatyviomis atakomis. Įpusėjus kėliniui „Lietkabelis“ surengė minispurtą N. Radičevičius smeigė tritaškį, P. Kalaitzakis greitoje atakoje pridėjo dvitaškį ir svečiai padidino savo pranašumą iki 4 taškų (49:45).

Po minutės pertraukėlės Vytenis Lipkevičius pataikė iš tolimos distancijos ir „Lietkabelis“ džiaugėsi jau 7 taškų persvara (52:45).

Visgi po dar vienos pertraukėlės į aikštę sugrįžę žalgiriečiai atsakė savo 4 taškų serija ir neleido nutolti svečiams (49:52). O 28 min. savo pirmą tritaškį pataikęs Paulius Jankūnas vėl išlygino rezultatą - 54:54.

Žalgiriečiai tęsė savo spurtą ir po L. Lekavičiaus baudų metimų pirmavo 55:54. Panevėžio ekipos sausrą savo baudų metimais nutraukė Kaspars Berzins, tad po trijų kėlinių svečiai pirmavo 56:55.

Ketvirtą kėlinį tritaškiu atidaręs L. Lekavičius vėl išvedė Žalgirio“ arenos šeimininkus į priekį - 58:56. Tačiau po to Karolis Lukošiūnas ir A. Milaknis savo šansais nepasinaudojo, o pirmuosius panevėžiečių taškus ketvirtame kėlinyje pelnęs G. Orelikas rezultatą išlygino.

Ketvirtame kėlinyje abi komandos sunkiai rinko taškus: per pirmas 4 minutes žalgiriečiai pelnė 6, o panevėžiečiai - vos 2 taškus. Įpusėjus ketvirtam kėliniui J. Lauvergne'as įstūmė dvitaškį iš po krepšio ir kauniečiai pirmavo 63:58.

Bet Panevėžio kova dar nebuvo baigta. Iš krašto tritaškį pasiuntęs V. Lipkevičius vėl atkūrė intrigą - 63:61. Netrukus du baudų metimus realizavo L. Lekavičius, bet likus 3 minutėms iki kėlinio pabaigos D. Gagičius sumažino svečių atsilikimą iki 2 taškų, o po keliolikos sekundžių dviem baudų metimais rezultatą išlygino (65:65.

Mačui artėjant prie pabaigos iniciatyvos ėmėsi rezultatyviausiai Kauno ekipos gretose žaidęs T. Websteris. Po jo prasiveržimo žalgiriečiai vėl buvo priekyje (67:65), o Josho Nebo dėjimo LKL čempionai turėjo 4 taškų persvarą.

D. Gagičius atsakė dvitaškiu su bauda ir intriga pakilo iki maksimumo (69:68). Bet atsakomojoje atakoje L. Lekavičius atsakė savo dvitaškiu ir likus minutei iki ketvirto kėlinio pabaigos „Žalgiris“ pirmavo 71:68.

Nors prasidėjus paskutiniai minutei G. Orelikas dar pelnė 2 taškus, bet per likusį laiką komandos keitėsi nerezultatyviomis atakomis, o finalinė sirena užfiksavo sunkią „Žalgirio“ pergalę 71:70.

Antrasis pusfinalio serijos mačas pirmadienį vyks Panevėžio „Cido“ arenoje.

„Žalgiris“: T. Websteris 14, L. Lekavičius 11, J. Lauvergne‘as 10, A. Milaknis 8, T. Cavanaugh 7, J. Nebo 6 (7 atk. kam.).

„Lietkabelis“: G. Orelikas (7 atk. kam., 4 rez. perd.) ir Džordže Gagičius po 19, Panagiotis Kalaitzakis 9 (6 atk. kam.), Gabrielius Maldūnas 7.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)