Kauno „Žalgiriui“ prireikė visų penkerių rungtynių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalyje, kol uostamiesčio atstovai galiausiai buvo išsiųsti atostogų.

Tiesa, paskutinis mačas jau buvo gerokai lengvesnis nei ankstesni – per pustrečio kėlinio reikalus namuose sutvarkę čempionai laimėjo 89:60.

„Gaila, kad serijos neužbaigėme anksčiau, bet šiandien ėjosi supergerai. Visai kitaip planas veikia, kai komanda žaidžia energingai. Kaip pavyko ją mobilizuoti? Sumuštinio principu: pirma pabarėme, paskui pagyrėme, bandėme įlįsti į žaidėjų vidų, prieš lemiamą mačą suteikti daugiau pozityvo nei negatyvo.

Žinau „Neptūno“ vedlius, jie – kovotojai, gal ir prieš buvusį savo trenerį norėjo pasirodyti. Tikrai nusipelno pagarbos ir aukštesnės vietos nei septinta. Kalbant apie mus, komanda – nestabili, patys matote. Trejos neblogos rungtynės, bet kitos dvejos – visiškai prastos. Bangavimas yra, neverta vynioti į vatą. Bet tikiuosi, jog per šią seriją geriau susipažinome su žaidėjais ir tapome šiek tiek geresni, šiek tiek užsigrūdinę“, – komentavo K. Maksvytis.

Trečiadienį jam patiko vaizdas ne tik aikštėje, bet ir tribūnose.

„Pirmą kartą man čia dirbant atmosfera salėje buvo tikrai nebloga, dėl to noriu padėkoti fanams. Sirgaliai turi išlikti su komanda ir tada, kai jai nesiseka. Pats esu „Manchester United“ gerbėjas – stengiuosi nenusisukti nuo ekipos nepaisant to, jog keleri metai jai prasti. Net ketinau gegužę skristi į Angliją gyvai pasižiūrėti rungtynių, bet „Žalgirio“ darbo pasiūlymas pakeitė planus“, – kalbėjo specialistas.

Remiantis rungtynių protokolu, ketvirtfinalio kulminaciją „Žalgirio“ arenoje stebėjo 3,8 tūkst. žiūrovų.

Toliau kauniečių kelyje – jau senokai pusfinalio varžovų laukęs „Lietkabelis“, kuris su Utenos „Juventus“ susitvarkė 3-0.

K. Maksvytis viliasi, kad tiek vargti „Žalgiriui“ nebereikės.

„Lietkabelis“ – kitokia komanda: labiau fiziška, gynybinė. Talento ten kaip ir nėra daug, bet jie gerai susižaidę, manau, bus dar daugiau fizinės kovos. Bet taip pat manau, kad jai būsime pasiruošę. Einame atkrintamųjų varžybų ritmu, tik reikia sveikesnės Tai Websterio kojos ir Edgaro Ulanovo, kuris jaučiasi vis geriau, netrukus pradės treniruotis su kontaktu. Turėsime savo pusėje gerą ritmą, namų aikštės pranašumą – tikiuosi, bus lengvesnė serija“, – dėstė „Žalgirio“ vairininkas.

Šeimininkai trečiadienį toliau vertėsi be blauzdos traumą besigydančio puolėjo E. Ulanovo, svečiams trūko pagrindinio atakų organizatoriaus Žygimanto Janavičiaus.

Ketvirtfinalio intriga į penktąsias serijos rungtynes nusikėlė ik trečią kartą turnyro istorijoje.

Abusyk namuose laimėjęs „Žalgiris“ du kartus pirmavo, bet „Neptūnas“ taip pat rado atsakymų savoje aikštėje. Pirmadienį klaipėdiečiai nugalėjo 87:78.

„Žalgiris“ per visą istoriją dar niekad nebuvo iškritęs pakeliui į „Betsafe-LKL“ finalą, „Neptūnas“ į stipriausių ketvertą nepateko antrą sezoną iš eilės.

Kitame pusfinalyje „Šiauliai“ mes iššūkį reguliariojo sezono nugalėtojui Vilniaus „Rytui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją