Klaipėdos „Neptūnas“ ketvirtfinalio ketvirtosiose rungtynėse pirmadienį nukovė „Žalgirį“ ir dar kartą išlygino serijos rezultatą.

Nugalėtojas paaiškės šį vakarą Kaune vyksiančiame žūtbūtiniame mūšyje.

Po pergalės Klaipėdoje D. Adomaitis sulaukė klausimo apie lemiamų ketvirtfinalio rungtynių tendenciją: LKL istorijoje buvo tik dvi serijos, kuriose prireikė penkerių rungtynių ir jose galiausiai triumfavo svečiuose žaidusi komanda.

Po klausimo D. Adomaitis akimirkai nutilo.

„Geras klausimas... O gal jūs galite man patarti? Pasikartosiu, viskas priklauso nuo „Žalgirio“. Mes turime maksimaliai atsiduoti ir padaryti savo darbą“, – atsakė „Neptūno“ strategas.

Iš tiesų D. Adomaitis jau žino, ką reiškia žaisti lemiamas ketvirtfinalio rungtynes svečiuose ir iškovoti pergalę.

Lygos istorijoje – dvi tokios serijos

Tad kokios tai dvi serijos, kuriose šeimininkams namų sienos nepadėjo ir triumfavo svečiai?

Pirmoji penkerių rungtynių serija fiksuota 2014/2015 sezone. Manto Šerniaus vadovaujama Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipa po reguliaraus sezono užėmė 4-ą vietą, Utenos „Juventus“ liko penktas.

Ketvirtfinalyje iškart Pasvalio ekipa prarado aikštės pranašumą, pirmame mače 71:77 nusileidusi D. Adomaičio vadovaujamai Utenos komandai.

Utenoje šeimininkai nepasinaudojo proga padidinti pranašumo, „Pieno žvaigždės“ išlygino serijos rezultatą (84:74, 1-1).

Trečiosios ir ketvirtosios rungtynės klostėsi analogiškai: Pasvalyje pergalę iškovojo svečiai, o Utenoje – pasvaliečiai.

Penktosios rungtynės vyko Pasvalyje. Čia ir vėl aikštės pranašumas nepadėjo: D. Adomaičio diriguojama „Juventus“ iškovojo pergalę 69:61 bei žengė į pusfinalį.

Dar viena tokia penkerių rungtynių ketvirtfinalio serija klostėsi prieš šešerius metus, 2015/2016 sezone. Tuometinis Prienų-Birštono „Vytautas“ reguliariajame sezone finišavo 4-as, Utenos „Juventus“ liko 5-as.

Ketvirtfinalyje aikštės pranašumą turėję Virginijaus Šeškaus auklėtiniai pirmieji dėjo žingsnį pusfinalio link (98:91).

Antano Sireikos vadovaujama „Juventus“ atsakė dviem pergalėmis (93:88, 66:65) ir išsiveržė serijoje į priekį (2-1). Utenos ekipa galėjo „uždaryti“ seriją namuose, tačiau „Vytautas“ atstatė pusiausvyrą (78:73).

Lemiamas mačas vyko Prienuose, tačiau aikštės pranašumas šeimininkams nepadėjo – 83:79 triumfavo svečiai iš Utenos, iškopę į pusfinalį.

Pergalinguose mačuose – „Neptūno“ taiklumas ir gera kova po „lenta“

Tačiau šie pavyzdžiai netinka kalbant apie „Žalgirio“ ir „Neptūno“ seriją, kurioje dėl bilieto į pusfinalį kovoja reguliariajame sezone antrą vietą užėmęs Kauno klubas ir 7-as likęs „Neptūnas“.

„Žalgiris“ apskritai ketvirtfinalyje iki šios serijos nebuvo patyręs pralaimėjimo, ką jau kalbėti apie lemiamas rungtynes šioje atkrintamųjų stadijoje.

Žvelgiant į statistiką, laimėtose dvikovose (70:68; 87:78) „Neptūnas“ lenkė „Žalgirį“ pagal taiklumą iš žaidimo, abejuose pergalinguose mačuose tiksliau atakavo iš toli, nenusileido kovoje „po lenta“, geriau dalinosi kamuoliu ir priversdavo oponentus beveik taip pat dažnai klysti.

Ar pavyks „Neptūnui“ sukurti didžiausią sensaciją lygos istorijoje, sužinosime šį vakarą, rungtynių pradžia – 18:50 val.

Serijos rezultatai:

„Žalgiris“ – „Neptūnas“ 92:88

„Neptūnas“ – „Žalgiris“ 70:68

„Žalgiris“ – „Neptūnas“ 87:71

„Neptūnas“ – „Žalgiris“ 87:78

Serijos laimėtojas pusfinalyje susitiks su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Kitame pusfinalyje Šiaulių klubas mes iššūkį reguliariojo sezono nugalėtojui Vilniaus „Rytui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją