K. Maksvytis neslepia – šiuo metu labiau nei vasaros iššūkiai rūpi čia pat „deganti“ Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio serija tarp jo vadovaujamo Kauno „Žalgirio“ ir „Neptūno“, kurios rezultatas išvakarėse vėl tapo lygus (2-2).

Vis dėlto 44-erių specialistui gyvenimą palengvina tai, jog rinktinė vasarą turės apsčiai progų styguoti savo žaidimą – laukia net 9 kontroliniai mačai ir dar ketverios oficialios rungtynės pasaulio čempionato atrankoje.

Ramiau K. Maksvyčiui ir dėl to, jog visi pagrindiniai rinktinės ramsčiai pažadėjo prisidėti prie ekipos – nors ir nevienodu laiku.

Trenerio žodžiais, vienintelis klaustukas kybo virš jo paties auklėtinio „Žalgiryje“ Edgaro Ulanovo, šiuo metu besigydančio traumą.

– Ar NBA žaidėjai turėtų padėti rinktinei ir pasaulio čempionato atrankos varžybose, ar jie prisijungs vėliau nei kiti?Delfi pasiteiravo K. Maksvyčio

– Gali būti, kad NBA žaidėjai atvyks tik prieš Europos čempionatą – vien dėl NBA taisyklių, kurios leidžia dalyvauti rinktinių stovyklose ne daugiau kaip 28 dienas. Jeigu tuos krepšininkus pasitelktume ir atrankos „lange“, jiems liktų mažiau laiko pasirengti pagrindiniam čempionatui. Tikslus planas dar derinamas, dar turime laiko, bet faktas, kad prieš Europos pirmenybes turėsime beveik visus geriausius.

– Tai liečia tik NBA atstovus, ar buvo ir daugiau žaidėjų, kurie norėtų atvykti vėliau?

Lukas Lekavičius paprašė leisti prisijungti vėliau, nes laukia vestuvės ir medaus mėnuo. Vienintelis žaidėjas, kuris apskritai dar nežino, ar padės rinktinei, yra Edgaras Ulanovas – dėl sveikatos. Bet griežto „ne“ dar nepasakė ir jis. O visi kiti, jei tik bus sveiki, pareiškė norą atstovauti rinktinei. Pavyzdžiui, Mariaus Grigonio situacija pasikeitė radikaliai, jis dabar turi daug laisvo laiko ir šimtu procentų padės mums tiek „lange“, tiek Europos čempionate.

– Anksčiau skelbta, jog E. Ulanovas dėl blauzdos traumos iškrito iš rikiuotės trims savaitėms. Ar prognozės keičiasi?

– Nemanau, šita trauma neturėtų daryti įtakos vasaros planams.

Edgaras Ulanovas

– Kokia yra potencialaus debiutanto Igno Brazdeikio situacija?

– Tokia pati. Prieš rinktinę dar reikia iki galo išspręsti jo reikalus su FIBA (gauti specialų leidimą atstovauti Lietuvai – Delfi). Situaciją apsunkina tai, kad Ignas neturi sutarties, tai atsiliepia draudimo reikalams. Bet norą jis yra išreiškęs, palaikome su juo ryšį.

– Ar planuojate kviesti į rinktinę NBA slenkstį minančius lietuvius: Arnoldą Kulboką, Deividą Sirvydį?

– Planuojame, tik ne visus.

– Kaip arti esate to, kad suburtumėte idealios sudėties rinktinę?

– Labai arti – jeigu tik nieko nenutiks, nepasipainios traumų, ligų ar kažkokių pašalinių veiksnių.

– Ar stipriai pasikeitė rinktinės planavimas stojus prie Kauno „Žalgirio“ vairo?

– Ne, nepasikeitė. Dar nebuvo taip, kad vienu metu vyktų ir rinktinės, ir klubo varžybos.

Kazys Maksvytis

– Tapęs „Žalgirio“ vairininku sakėte, kad esate pasiruošęs užimti du postus. Bet kiek dabar mintimis esate rinktinėje – turint omenyje netikėtus sunkumus LKL atkrintamosiose?

– Planai kažkiek keičiasi. Šiandien turėjau skirti dieną rinktinės kandidatams, bet teko perkelti šitus reikalus į ketvirtadienį. Nieko, susidėliosime.

– Kaip buvo pasirinkti varžovai draugiškoms rungtynėms, ar esate patenkintas repeticijų grafiku?

– Pirmas tikslas buvo pasirinkti kuo stipresnius varžovus, aišku, atsižvelgiant į logistiką ir panašiai: buvo pandemija, atsirado dar ir karas. Latviai – visada mūsų pirminiai varžovai, labai džiaugiamės, kad federacija surado galimybę sužaisti su pasaulio čempionais ispanais. Po to rinkomės tuos, su kuriais palaikome ryšį.

– Kaip vertinate tai, kad prieš čempionatą teks žaisti ne tik kontrolines, bet ir oficialias atrankos rungtynes?

– Manau, gal net ir gerai – tuo pačiu tai bus ir galimybė geriau pasiruošti pagrindiniam turnyrui. Gal tik šiek tiek nepatogu, jog tarp liepos ir rugpjūčio „langų“ bus pertrauka, kai kuriems žaidėjams reikės iš naujo ruoštis.

Kazys Maksvytis

Primename, kad Europos čempionatas vyks rugsėjo 1-18 d. keturiose šalyse. Lietuvos rinktinė jį pradės Vokietijos mieste Kelne B grupės varžybomis kartu su titulą ginsiančia Slovėnija, Prancūzija, Vengrija, Bosnija ir Hercegovina bei šeimininke Vokietija.

Prieš tai lietuviai vasarą sužais ketverias planetos pirmenybių atrankos rungtynes. Pirmasis pasirengimo ciklas prasidės birželio 16 d. ir tęsis iki liepos 4 d. Antrą kartą komanda rinksis liepos 25 d., o į Europos pirmenybes iškeliaus rugpjūčio 30 d.

Rinktinės vasaros rungtynių tvarkaraštis:

Birželio 22 d. (Ryga, Latvija) Lietuva – Latvija

Birželio 26 d. (Šiauliai) Lietuva – Latvija

Liepos 1 d. (Samokov, Bulgarija) Lietuva – Bulgarija (FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybų langas)

Liepos 4 d. (Klaipėda) Lietuva – Čekija (FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybų langas)

Rugpjūčio 4 d. (Panevėžys) Lietuva – Estija

Rugpjūčio 8 d. (Kaunas) Lietuva – Šiaurės Makedonija

Rugpjūčio 9 d. (Alytus) Lietuva – Šiaurės Makedonija

Rugpjūčio 11 d. (Vilnius) Lietuva – Suomija

Rugpjūčio 16 d. (Gran Kanarija, Ispanija) Lietuva – Ispanija

Rugpjūčio 18 d. (Vilnius) Lietuva – Ispanija

Rugpjūčio 19 d. (Vilnius) Lietuva – Nyderlandai

Rugpjūčio 24 d. (Išvyka) Lietuva – Varžovai paaiškės vėliau (FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybų langas)

Rugpjūčio 27 d. (Miestas paaiškės vėliau) Lietuva – Varžovai paaiškės vėliau (FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybų langas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją