„Turėsime įtemptą ir, sakyčiau, labai unikalią vyrų rinktinės vasarą. Dar iki Europos čempionato sužaisime devynerias draugiškas ir ketverias oficialias rungtynes“, – antradienį teigė rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

„Todėl labai svarbu, kad susirinktų visi geriausi krepšininkai ir tinkamai paskirstytume krūvius. Džiaugiuosi, kad dauguma žaidėjų davė sutikimą dėl vasaros, taip pat džiaugiuosi, kad turėsime stiprių varžovų kontrolinėse rungtynėse. Neabejoju, kad sukursime įsimintinų akimirkų ir sirgaliams prie ekranų“, – pažymėjo jis.

Pirmasis vasaros varžybų ciklas prasidės birželio 16 d. ir baigsis liepos 4 d. Jo metu vyrų rinktinė sužais dvejas draugiškas ir dvejas oficialias pasaulio čempionato atrankos turnyro rungtynes.

Antrasis vasaros varžybų ciklas prasidės liepos 25 d. ir baigsis rugpjūčio 30 d., kuomet komanda išvyks į Europos vyrų krepšinio čempionatą. Šio ciklo metu vyrų rinktinė sužais septynerias draugiškas ir dvejas oficialias pasaulio čempionato atrankos turnyro rungtynes.

„Šią vasarą ypatingai laukiame krepšinio sirgalių palaikymo, nes į Lietuvą atvyks pajėgiausios Europos rinktinės. Taip pat, švęsdami Lietuvos krepšinio šimtmetį, su Lietuvos rinktine lankysimės visose didžiausiose šalies arenose, tad visi fanai tikrai turės galimybę gyvai pamatyti geriausius Lietuvos krepšininkus“, – sakė LKF prezidentas V. Gedvilas.

Didžiąją dalį kontrolinių mačų lietuviai žais namie, tačiau lauks ir viena intriguojanti išvyka. Rugpjūčio 16-ąją Gran Kanarijoje K. Maksvyčio treniruojama komanda susirems su pasaulio čempione Ispanija.

Vyrų krepšinio rinktinės vasaros rungtynių tvarkaraštis:

Birželio 22 d. (Ryga, Latvija) Lietuva – Latvija

Birželio 26 d. (Šiauliai) Lietuva – Latvija

Liepos 1 d. (Samokov, Bulgarija) Lietuva – Bulgarija (FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybų langas)

Liepos 4 d. (Klaipėda) Lietuva – Čekija (FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybų langas)

Rugpjūčio 4 d. (Panevėžys) Lietuva – Estija

Rugpjūčio 8 d. (Kaunas) Lietuva – Šiaurės Makedonija

Rugpjūčio 9 d. (Alytus) Lietuva – Šiaurės Makedonija

Rugpjūčio 11 d. (Vilnius) Lietuva – Suomija

Rugpjūčio 16 d. (Gran Kanarija, Ispanija) Lietuva – Ispanija

Rugpjūčio 18 d. (Vilnius) Lietuva – Ispanija

Rugpjūčio 19 d. (Vilnius) Lietuva – Nyderlandai

Rugpjūčio 24 d. (Išvyka) Lietuva – Varžovai paaiškės vėliau (FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybų langas)

Rugpjūčio 27 d. (Miestas paaiškės vėliau) Lietuva – Varžovai paaiškės vėliau (FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybų langas)

Bilietų prekyba į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės namų rungtynes prasidės netrukus. Daugiau informacijos rasite Lietuvos krepšinio federacijos internetiniame puslapyje.

Visas rinktinės rungtynes rodys naujos kartos televiziją „Go3“, kuri tapo pagrindine LKF rėmėja.

Europos čempionatas prasidės rugsėjo 1 d. Lietuvos rinktinė grupės varžybas žais Vokietijos mieste Kelne, kur susirems su šeimininkais vokiečiais, prancūzais, slovėnais, vengrais bei Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją