Pirmąsyk nuo 2014-ųjų reguliariojo sezono nugalėtojais netapę žalgiriečiai pastarąjį kartą du mačus per vieną atkrintamųjų varžybų seriją buvo prapylę taip pat prieš aštuonerius metus ir prieš tą patį Klaipėdos „Neptūną“ (tiesa, tuomet LKL finale – 4:2), su kuriuo dabar vargsta pirmame etape.

Savo biudžetu visas kitas dešimt lygos komandų kartu sudėjus pranokstantis „Žalgiris“ – įvarytas į kampą. Lemiamas ketvirtfinalio serijos (2:2) mūšis vyks trečiadienį Kaune, bet žaliai-baltų nebebijo ne tik buvęs rinktinės treneris Dainius Adomaitis ar patyręs vilkas Deividas Gailius, bet ir uostamiesčio klubo jaunuoliai 21-erių metų Nojus Mineikis ir 23-ejų metų Matas Jogėla, ketvirtame susitikime varžovų krepšį kartu užlieję net 42 taškais.

Pergalė 87:78 ir tik septintą vietą LKL lentelėje užėmę neptūniečiai atsidūrė per vieną žingsnį nuo to, kad nuskandintų 11 kartų iš eilės LKL čempionus.

„Iš skęstančio laivo nebėgame ir renkamės palaikyti komandos. Turime sunkiausią sezoną per pastaruosius n metų ir turime likti su savo klubu net ir tada, kai jis pralaimi antros turnyrinės lentelės pusės komandoms. Po darganoto ryto vis tiek išauš graži diena“, – viliasi „Green White Boys“.

Ištikimiausieji ekipos fanai po saviškių nesėkmių prieš Berlyno Albatrosus ir Vilniaus „Rytą“ sezono pradžioje „Žalgirio“ arenos koridoriuje pasitiko iš aikštės nuleistomis galvomis traukusius kauniečius. Pašaukti savo sirgalių žaidėjai sustojo ir senbuviai Mantas Kalnietis ir Artūras Milaknis ėmėsi gesinti gaisro – pažadėjo, kad darys viską, ką gali, jog žaidimas pagerėtų.

Ir iš tiesų toks iškvietimas ant kilimėlio padėjo stabilizuoti padėtį: žalgiriečiai ne tik paėmė šluotkotį į rankas vietiniame fronte, bet ir iškovojo porą pergalių iš eilės Eurolygoje.

Galbūt dabar pats tas metas pakartoti tą patį? Bent jau tokios nuomonės laikosi vienas LKL treneris.

„Žalgirio“ žaidėjai stovi treneriams už nugaros ir rodo jiems, kad tas blogai, anas blogai. Dabar jau laikas jiems patiems, matyt, ateiti ir duoti tą žaidimą, nes jie yra Eurolygos žaidėjai ir visi imti žaisti ten. Ir jei Lietuvoje jie nelaimės pirmos vietos, tada nežinau, tai būtų tragiškas rezultatas. Šita sudėtis, kuri dabar yra, paprasčiausiai turi laimėti. Aš jiems nematau konkurentų.

Bet Kazys Maksvytis žaidėjų nesirinko, jis tik atėjo į komandą. Atėjo neseniai ir sakau – žaidėjams užtenka slėptis už trenerio nugaros. Turėtų dar kartą susirinkti sirgaliai, nepatingėti ir ištempti tuos, kas nenori ar negali. Aš nežinau, kaip jie gali negalėti kažko Lietuvoje, kai yra paimti į Eurolygos komandą. Jeigu jiems tai nedaeina, turi sirgaliai ištempti juos dar kartą, nes ateity bus vėlu“, – įsitikinęs Alytaus „Dzūkijos“ strategas Ramūnas Cvirka.

Kiek kitokios pozicijos laikosi kitas lygos veidas.

„Aš manau, kad tokie drastiški fanų įsikišimai vienaip ar kitaip vargiai ką keičia, nes tiek žaidėjai, tiek treneriai, tiek visa komanda puikiai supranta, kur jie yra ir už kurią vėliavą žaidžia. Tai jie tikrai atsiduoda ir stengiasi“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ sakė Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ sporto direktorius Žydrūnas Urbonas.

Jo teigimu, meškos paslaugą LKL favoritams galėjo padaryti ir pasikeitusi atkrintamųjų varžybų sistema.

„Šiais metais yra naujas formatas, kai ketvirtfinalio etapas vyksta iki trijų pergalių. Nori nenori aukščiausio meistriškumo žaidėjai kažkur pasąmonėje atsipalaiduoja ir pagalvoja, kad pabandys rungtynes laimėti šiek tiek taupydamiesi. Bet taip nebūna. Jeigu serijos būtų iki dviejų pergalių, būtų kitaip. Nemanau, kad būtų įvykusios tos 1:1 situacijos.

Aišku, „Žalgirio“ atveju galėjo būti ir 0:2 (šypsosi), bet manau, kad jie būtų žengę į aikštelę kitaip nusiteikę, jei viskas vyktų iki dviejų pergalių. Čia niekaip neatima „Neptūno“ ir D. Adomaičio nuopelnų. Klaipėdiečiai rodo savo stabilumą“, – kalbėjo Ž. Urbonas.

Buvęs „Juventus“ vairininkas akcentavo ir jėgų pusiausvyrą aplyginančią vieną žalgiriečių netektį.

„Reikia pripažinti, kad „Žalgiris“ prarado vieną iš svarbiausių savo žaidėjų – Edgarą Ulanovą. Natūralu, kad Klaipėdai atsiranda šiokia tokia galimybė kabintis.

Tas „Žalgiris“, sakykime, savo mentalitetu nebėra jau tokia stipresnė komanda ir dabar visi jaučia, kad gali jį nugalėti. Tačiau vienaip ar kitaip „Žalgirio“ potencialas yra nesulyginamas su „Neptūno“, – pabrėžė jis.

Kad ir kaip ten būtų, „Žalgiris“ išlieka tvirtu serijos su „Neptūnu“ favoritu. Bet net jeigu ir perplauks klaipėdiečių barjerą, kauniečiai bus išeikvoję itin daug jėgų, kai būsimų oponentų pusfinalyje jau kurį laiką laukiantis Panevėžio „Lietkabelis“ ramiai dėlioja savo taktinį planą. Tas pats „Lietkabelis“, kuris prieš gerą mėnesį LKL čempionus triuškino 25 taškų skirtumu, o galiausiai laimėjo 85:67.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)