„Žalgiriui“ nepadėjo Edgaras Ulanovas, tuo metu „Neptūnas“ taip pat vertėsi be vieno iš lyderių Žygimanto Janavičiaus.

Po pergalės „Neptūno“ strategas Dainius Adomaitis atskleidė, jog dar rungtynių dienos ryte buvo gerų ženklų belaukiant mūšio Klaipėdoje.

„Sveikinimai vyrams. Kalbėjau dar prieš rungtynes, energija – dalykas, galintis mus išgelbėti kovoje su „Žalgiriu“.

Antras dalykas – mūsų žaidimo organizavimas, čia buvo didelis klaustukas. Adomas Sidarevičius prieš tai nebuvo gavęs daug žaidimo minučių. Buvo klaustukas, kaip be Ž. Janavičiaus?

Matas Jogėla ir Deividas Gailius kuo puikiausiai susidorojo su savo užduotimis. Trečias dalykas – sena, gera atmosfera Klaipėdos arenoje. Galiu pasikartoti, tai be galo svarbu, ypač žaidėjams.

Tuščioje arenoje kartais treneriui nusvyra rankos reikalauti tos energijos. Čia sirgaliai tą energiją perdavė žaidėjams, tai sporte yra labai svarbu. Labai džiaugiuosi tuo. Klaipėda nusipelnė tokios atmosferos“, – po dvikovos spaudos konferencijoje kalbėjo D. Adomaitis.

– Ar prieš dvikovą buvo ženklų, jog žaidėjai bus tokie užsivedę?, – po dvikovos spaudos konferencijoje buvo paklaustas D. Adomaitis.

– Rytinėje treniruotėje jie geriausiai pataikė metimus lyginant su ankstesnėmis tokio pobūdžio treniruotėmis. Tai buvo pirmas ženklas.

Bet pasikartosiu, galime džiaugtis ir panašiai, nors taip, tai pergalė prieš „Žalgirį“. Ir žaidėjai, ir sirgaliai gali džiaugtis tuo, bet iš kitos pusės serijoje 2-2.

Mes turime padaryti maksimaliai, ką galime iš savo pusės. Kaune reikia dviejų, trijų žaidėjų faktorių, kurie sužaistų geriausias sezono, o gal karjeros rungtynes. Ir vėl, tada viskas priklausys nuo „Žalgirio“.

Tai komanda su penkiais Lietuvos rinktinės žaidėjais bei kitų šalių nacionalinių komandų krepšininkais. Jie yra aibę tokių rungtynių sužaidę, bus labai sunku.

– Ar dvikovos pabaigoje nebuvo baisu, jog jūsų auklėtiniai gali ir pavargti, ir išsigąsti, jog laimės šias rungtynes?

– Dėl jėgų – taip. Vienu metu „Žalgiris“ buvo pačiupęs už gerklės, tapo sunku rasti tas situacijas, kurios virstų taškais.

Nojus mus gerai truktelėjo, po to – protingai Deividas. Viskas buvo paremta pergale, tu turi tikėti.

– Ar trečiadienį Ž. Janavičius žais?

– Didžiulis klaustukas. Manau, ir dėl Adomo klaustukas (rungtynių pabaigoje turėjo problemų su koja), reikės man prisiimti atsakomybę. Jis jau teoriškai nebegalėjo žaisti. Klausiau jo, ar gali dar grįžti į aikštę, jis – „taip, treneri, galiu“.

Išeina, po 30 sekundžių komandos draugai padeda jam grįžti ant suolo. Tai parodo tą dvasią, kovingumą, atsidavimą.

Jaučiamės kaip bokso ringe sumušti kovotojai, kurie kažkaip laimėjo. Besk pirštu į kokį krepšininką, ir jis turės kažkokių bėdų.

– LKL istorijoje buvo tik dvi ketvirtfinalio serijos, kuriose prireikė penkerių rungtynių. Abi galiausiai laimėjo lemiamą mačą svečiuose žaidusi komanda. Kaip tos istorijos nesugadinti?

– Geras klausimas... O gal jūs galite man patarti? Pasikartosiu, viskas priklauso nuo „Žalgirio“. Mes turime maksimaliai atsiduoti ir padaryti savo darbą.

Suprantame, į kokią situaciją įstūmėme „Žalgirį“, ir kur patys atsidūrėme. Įsistūmėme į situaciją, kuri mums yra fantastiška.

Mes neturime jokio spaudimo, važiuosime ten kovoti, bet negalime apsiriboti 40 minučių, o viena ataka mūsų, viena gynyba prieš varžovus, ir vėl – viena ataka, viena gynyba.

Bus labai sunku, laukia ilgos 40 minučių, bet turėdami gerą koncentraciją, gerą energiją, tikėdami tuo, ką darome... Galiausiai aikštelėje žaidžiama penki prieš penkis.

Rungtynių apžvalga:

Serijos rezultatai:

„Žalgiris“ – „Neptūnas“ 92:88

„Neptūnas“ – „Žalgiris“ 70:68

„Žalgiris“ – „Neptūnas“ 87:71

„Neptūnas“ – „Žalgiris“ 87:78

Serijos laimėtojas pusfinalyje susitiks su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Kitame pusfinalyje Šiaulių klubas mes iššūkį reguliariojo sezono nugalėtojui Vilniaus „Rytui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją