Jei pernai Mantas Šernius su Prienų klubu užsiropštė net iki penktos LKL vietos, tai šiemet su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ (9-21) liko pirmi už brūkšnio – devinti.

Tiesa, be M. Šerniaus žemyn nugarmėjo ir prieniškiai, kurie per tris ratus tesukrapštė tris pergales (3-27) ir apskritai liko paskutiniai, 11-i.

Tuo metu pasvaliečiai bent jau galingai finišavo – vienu metu paskutiniame rate laimėjo net 6 iš 7 rungtynių. Visgi šis spurtas buvo atliktas per vėlai ir nebeišjudino aštuntoje pozicijoje įsitaisiusios Alytaus „Dzūkijos“.

„Priežasčių yra daug – tiek objektyvių, tiek subjektyvių. Viena pagrindinių – tai sudėtis, kuri buvo planuota vienokia, o išėjo kitokia. Atėjus sezono galui ir jau praktiškai susiformavus komandai, atėjo ir pergalės.

Kertinis dalykas, kad nuo sezono pradžios tai buvo nauja komanda. Ne visus pavyko prisikviesti ir pasirašyti. Sezono eigoje turėjau būti ir skautas, ir treneris, o tai buvo nelengva“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ aiškino 38-erių metų specialistas.

Jis prasitarė, kad antros LKL turnyro lentelės pusės komandoms, ypač, kai sezonas jau įsibėgėja, yra sunku rasti tinkamą papildymą.

„Kai konkuruojame su Europos turnyruose žaidžiančiomis komandomis, žaidėjai pradeda žiūrėti ir rinktis, ar jiems važiuoti į kokį Vokietijos, Lenkijos, Rumunijos klubą, dalyvaujantį tarptautinėse varžybose, ar atvykti į Pasvalį, kur jiems bus mokama tiek pat. Ir tikrai reikia įdėti pastangų norint čia atsivežti aukštesnio lygio žaidėją“, – pripažino strategas.

M. Šernius dar nežino, kas jo paties laukia kitą sezoną – gali būti ir taip, kad vyriausiojo trenerio pareigas jis iškeis į asistento vaidmenį kokioje nors Europos ekipoje.

„Kol kas su Pasvalio komanda apie kitą sezoną dar nekalbėjome, dar reikia galutinai išsispręsti visus finansinius reikalus. Bet ir sezono metu turėjau pasiūlymų, ir jo pabaigoje pradėjo kiti klubai šiek tiek domėtis. Manau, kad sprendimą reikės padaryti per artimiausią mėnesį.

Turiu agentą Obradą Fimičių, kuris dirba ne su vienu Eurolygos treneriu, tai buvo iš jo pusės užklausimų, ar važiuočiau dirbti asistentu. Atsakiau, kad priklauso nuo to, šalia ko turėčiau dirbti, iš ko mokintis ir ką pats galėčiau duoti. Norėčiau būti asistentas, kuris padeda komandai, o ne tik sėdi šalia ir stebi rungtynes iš geriausių vietų“, – kalbėjo jis.

Vertindamas, kas šiemet labiausiai nusipelnė geriausiojo LKL stratego vardo, M. Šernius įvardijo tris kandidatus.

„Tas išrinkimas labiau dėl žiūrovų. Visi supranta, kad kiekvienas treneris yra priklausomas nuo komandos. Aš manau, kad yra trys kandidatai. Tai: Nenadas Čanakas, Virginijus Šeškus ir Giedrius Žibėnas. Jie labiausiai nusipelnė šio titulo, o ką rinktis iš jų – čia jau pagal kiekvieno simpatijas“, – pareiškė buvęs Lietuvos moterų rinktinės vedlys.

Tuo metu paklaustas, kuri komanda jį patį nustebino šį sezoną, M. Šernius išskyrė Panevėžio krepšininkus.

„Galbūt „Lietkabelio“ sudėtis prieš sezoną neatrodė labai grėsminga, bet jie tikrai žaidžia kaip komanda ir viršija lūkesčius. Manau, kad jų komandos neįvertinimas užgavo kai kurių žaidėjų ambicijas.

Taip pat man labai patinka „Ryto“ komandiškumas, kovojimas vienas už kitą, atsidavimas, greitis, atletizmas. O Kauno „Žalgiriui“ visą šį sezoną nėra lengva žaisti LKL“, – pastebėjo jis.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją