Kazio Maksvyčio auklėtiniai Garliavoje 87:71 (20:11, 31:22, 23:19, 13:19) susitvarkė su Klaipėdos „Neptūnu“ ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 2:1.

Įspūdingą karjeros mačą žaidė Lukas Lekavičius, kurio sąskaitoje – 26 taškai (4/5 dvit., 4/4 trit., 6/6 baud.), 3 rezultatyvūs perdavimai ir 34 naudingumo balai vos per 17 minučių.

Ketvirtasis serijos mačas Klaipėdoje vyks gegužės 9 dieną.

Pačioje rungtynių pradžioje kova buvo lygi ir „Neptūnas“ nepaleido žalgiriečių pirmyn – 7:7. Vis tik jau netrukus kauniečiai, vedami legionierių, surengė spurtą bei įgavo dviženklę persvarą – 17:7.

Iniciatyvą savo rankose „Žalgiris“ laikė toliau, tuo tarpu Deivido Gailiaus indėlio „Neptūnui“ nepakako – skirtumas tik augo ir tapo triuškinamu – 49:30. Prieš didžiąją pertrauką kauniečiai buvo priekyje 51:33.

Mato Jogėlos dėka „Neptūnas“ didino intrigą (43:55), tačiau Lukas Lekavičius toliau žaidė puikų susitikimą ir vėl leido „Žalgiriui“ jaustis ramiau – 65:47.

Gerą „Žalgirio“ nuotaiką gadino Joffrey Lauvergne’o rankos traumą – jis bent laikinai paliko aikštelę. Tuo tarpu ant parketo situacija beveik nekito – prieš ketvirtą kėlinį žalgiriečiai buvo priekyje 74:52.

Kaip paaiškėjo vėliau, J. Lauvergne’ui nieko rimto nenutiko – jis vėl galėjo žaisti, o „Žalgiris“ nepaleido iniciatyvos iš rankų bei pergalę pasiekė be didesnio vargo.

Žalgiris“: Lukas Lekavičius 26 (4/5 dvit., 4/4 trit., 6/6 baud., 34 n.b.), Joffrey Lauvergne’as 20 (5 atk. kam.), Tyleris Cavanaugh 8 (6 atk. kam.), Artūras Milaknis, Karolis Lukošiūnas ir Tai’us Websteris (5 rez. perd.) – po 6.

Neptūnas“: Benas Griciūnas 14 (7 atk. kam.), Nojus Mineikis 12, Deividas Gailius 11 (0/4 trit.), Julius Jucikas 10, Matas Jogėla 7.

„Gal geriausios rungtynės man esant komandoje. Geras pergalė. Daug ką lėmė gynyba. Pasikrovėme energijos nuo gynybos, tuomet lengvesnis buvo ir puolimas. Gana gerai neutralizavome jų lyderis Janavičių ir Gailių, ko nepadarėme per pirmąsias dvejas rungtynes. Darbas nepabaigtas, važiuosime į Klaipėdą pabaigti seriją“, – po pergalės kalbėjo „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis.

„Mano kaltė, gal nemokėjimas pasakyti, kas lauks. „Žalgirio“ spaudimas ir agresija mus išmušė iš visur. Su „Žalgiriu“ sudėtinga žaisti. Vieną kartą pasimokę jie tų pačių klaidų nedarys. Norint įveikti „Žalgirį“ mes turime žaisti geriausią savo įmanomą žaidimą. Tuomet viskas priklausys nuo „Žalgirio“. Pirmas ketvirtis šiandien buvo mums labai blogas. Jie suprato, kad su tuo spaudimu jie gali mus nužudyti. Ką ir padarė“, – sakė „Neptūno“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.

Jis išskyrė įspūdingai žaidusį L. Lekavičių: „Jis yra tas žaidėjas, kuris daro mums daugiausiai problemų. Žinome, kad jo visiškai nesustabdysime. Jo įtaka komandai yra didžiulė.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)