Turnyro nugalėtojais tapo Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga, atkakliose rungtynėse rezultatu 42:35 nugalėjusi Liberalų demokratų partiją. Bronza atiteko Naujosios sąjungos penketui, rezultatu 29:21 nugalėjusiam Lietuvos lenkų rinkimų akcijos komandą.

Pasak organizatorių, laimėjusi politikų komanda visus metus gali vadintis stipriausia Lietuvos partija krepšinio aikštelėje.

Vilniuje, Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje, vykusiose varžybose dalyvavo aštuonios Lietuvos politinių partijų komandos. Savo atstovus į varžybas delegavo varžybų organizatorė LiCS, Liberalų demokratų partija (LDP), Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga (LVLS), Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA), pernykščių varžybų nugalėtoja Darbo partija (DP), Naujoji sąjunga (NS) bei žaidėjų marškinėlius užrašu „Suk į dešinę“ papuošusi Tėvynės sąjunga (TS).

Atidarymo ceremonijoje LDP lyderis Rolandas Paksas sakė, tikįs jog nugalės stipriausi. Jam pritarė ir LiCS lyderis Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, tačiau nei vienas, nei kitas partijos lyderis grumtis su varžovais į krepšinio aikštelę neišbėgo.

Darbo partijos narys Antanas Bosas pakeitė pernai iškovotą pereinamąją taurę į jos dublikatą ir stojo ginti čempionų titulo, šįkart jie liko septinti. Tryliktuoju numeriu pažymėtus marškinėlius pasirinkęs darbietis ne tik „sirgo“ už partiečių žaidimą, bet ir pats kovojo aikštelėje.

Politikų penketai varžėsi po dvidešimt minučių vykstančiose varžybose, kurias sudarė du dešimties minučių kėlinukai.

Pasak varžybų organizatoriaus Algio Čapliko, sekmadienio varžybose dalyvavo vos keli buvę profesionalūs sportininkai bei nemažai ryškių politikos figūrų.

LiCS atstovavo Seimo frakcijos seniūnas Algis Čaplikas, Vilniaus miesto tarybos sekretorius Žilvinas Šilgalis bei Plungės meras Algirdas Pečiulis. Turnyre opozicijos garbę gynė dar dvi komandos: TS atstovavo Seimo narys Vidmantas Žiemelis, „Taikliosios rankos“ rungtyje baudas mėtė ir Arvydas Vidžiūnas. Liberaldemokratams atstovavo Seimo Liberalų demokratų frakcijos seniūnas Valentinas Mazūronis ir Seimo narys Vytautas Galvonas.

Turnyre savo krepšininkų talentą bandė ir visos valdančiąją koaliciją sudarančių partijų komandos. Varžėsi darbiečiai Saulius Bucevičius bei europarlamentaras Šarūnas Birutis. Tarp socialdemokratų komandos narių buvo Seimo LSDP frakcijos seniūnas Juozas Olekas bei Algirdas Butkevičius. Naujajai sąjungai kovoti padėjo Krašto apsaugos viceministras Gintautas Šivickas ir Kauno rajono savivaldybės tarybos narys Artūras Orlauskas. Valstiečių liaudininkų komandoje žaidė Žemės ūkio rūmų pirmininkas Bronius Markauskas.

Baudų metimo rungtį „Taikliausia ranka 2006“ laimėjo Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga, kurios narys Gintas Drūlia sumetė visas dešimt komandai sėkmę atnešusias baudas.

„Taikliausios rankos“ nugalėtojams teko butelis brendžio, o pasak A.Čapliko, kiekviena dalyvaujanti partija įsteigė savo prizą, taigi, be apdovanojimų neliko nė viena komanda. Išdalinta pora krepšinio kamuolių, kurių vienas su V.Landsbergio autografu, krepšelis vaisių, verba ar knyga.

Nuo praėjusių metų galioja taisyklė, jog varžybose gali dalyvauti tik vyresni nei 35 metų partijos nariai, taip siekiama apsisaugoti nuo profesionalių krepšininkų, o ne profesionalių politikų dalyvavimo.

Žaidėjų ambicijos tikros

Vyriausiasis varžybų teisėjas Arūnas Umbrasas DELFI teigė, jog nelengva teisėjauti politikams, pasitaiko ir pretenzijų.

„Kadangi kiekvienas Lietuvoje yra krepšinio specialistas, tai kiek žaidėjų, tiek ir nuomonių. Lietuva yra krepšinio šalis“, - sakė teisėjas.

Jis teigė, kad traumų tokiose varžybose taip pat pasitaiko, ypač dažnai jos būna varžyboms besibaigiant, nes ne visi dalyviai yra pratę daug sportuoti.

Turnyre pirmą kartą žaidėjus bei sirgalius linksmino profesionalios šokėjos.

Nors politikai ir ne profesionalūs krepšininkai, o turnyras draugiškas, tačiau atmosfera įkaitusi taip, tarsi tai būtų lemiamos rungtynės. Žaidėjai energingai puolė bei emocingai gynėsi, kaip tikrame vyriškame žaidime išsprūsdavo ir keiksmų. Emocijas politikai demonstravo diskutuodami su teisėjais dėl neva nepastebėtos pražangos. Tačiau pasigirdus rungtynių pabaigą skelbiančiam švilpukui, politikai draugiškai spaudė ranką priešininkui ir nevengė prisėsti bei varžybas aptarti ant suoliuko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją