Po dvikovos spaudos konferencijoje savo nusivylimo neslėpė Utenos ekipos Nedas Pacevičius, kurį stebino Rokui Gusčiui skirta techhinė pražanga už emocijas.

Po ilgosios pertraukos „Lietkabelis“ atitrūko dviženkle persvara (54:44), o tuo metu svečių gretos retėjo – netikėtai mačas baigėsi R. Gusčiui.

Aukštaūgis po dėjimo riktelėjo į veidą varžovui, už ką buvo nubaustas technine pražanga.

Prieš tai jis buvo gavęs nesportinę pražangą, tad likusias rungtynes jis stebėjo iš rūbines. Techninės pražangos tuo nesibaigė – ją gavo ir Gintautas Matulis, o „Lietkabelis“ pirmavo 73:65.

Nepaisant nuostolių, svečiai nepalūžo ir pagrindinio laiko pabaigoje buvo arčiau pergalės, o „Lietkbeliui“ pratęsimą išplėšė Dovydo Giedraičio baudų metimai (87:87).

Pratęsime Utenos ekipa diktavo tempą, pirmavo 93:89, 95:90, tačiau visą mačą tylėjęs Panagiotis Kalaitzakis pataikė tritaškį, dvitaškį su pražanga ir leido „Lietkabeliui“ pavyti svečius.

Paskutinių sekundžių trileryje sėkmingiau sužaidė „Lietkabelis“, iškovojęs pergalę 102:101.

„Tai tik pirmos serijos rungtynės, žaidėme išvykoje, tad mes nieko nelaimėjome, nieko ir nepralaimėjome. Viskas keliasi į Uteną, žaisime namie.

Kalbant apie dvikovą, mes jas daugiau, mažiau kontroliavome. Džiugina tai, kad net ir sunkiais momentais mes sugebėjome grįžti į rungtynes.

Pamečiau skaičių, kiek mes žaidėjų jau praradome. Man keista, juk kuriame reginį žiūrovams, lygai – produktą.

Jei žaidėjas po dėjimo už emocijas išvejamas iš aikštės... Taip, tai techninė pražanga, o prieš tai buvo užsidirbęs nesportinę, bet aš vis tiek nesuprantu. Savame rate apie tai jau kalbame daugybę metų.

Aš esu jaunas treneris, man pirmos atkrintamosios, bet vien dėl to, jog nesame favoritai su jaunu treneriu išvyti žaidėją tokiu momentu, tokiame lygyje vidury rungtynių... man tai buvo kosmosas.

Čia bus baudos ir visa kita, bet tylėti negalime. Pasakysiu tik tiek, kad po dviejų dienų namuose būsime tik dar stipresni“, – po dvikovos emocingai kalbėjo Utenos ekipos strategas Nedas Pacevičius.

Anot stratego, netekus R. Gusčio, teko peržiūrėti rungtynių planą.

„Pasikartosiu, tokioje situacijoje išimti žaidėją yra virš visko. Tai atkrintamųjų rungtynės. Aš neturiu paaiškinimų, tikiuosi, juos turės arbitrai. Taškas atimtas, tikiu, kad vyrai po 48 val. grįš dar stipresni ir sužais dar geresnes rungtynes“, – teigė N. Pacevičius.

Utenos komanda gali graužtis dėl pramestų 11-os baudos metimų (23/34 baud.).

„Kai pralaimi rungtynes vienu tašku, žinoma, apmaudu dėl „pigių“ varžovų taškų, dėl techninių, dėl pramestų baudų...

Turėjome paimti ir „uždaryti“ tas rungtynes“, – kalbėjo N. Pacevičius, neturėjęs konkrečių naujienų dėl mačo pradžioje akį susižeidusio Igno Vaitkaus ar traumą besigydančio Martyno Gecevičiaus.

LKL atkrintamųjų poros:

„Rytas“ (1) – „Dzūkija“ (8) 76:63 (serija 1-0)

„Žalgiris“ (2) – „Neptūnas“ (7) 92:88 (serija 1-0)

„Lietkabelis“ (3) – „UniClub Casino–Juventus“ (6) 102:101 (serija 1-0)

„CBet“ (4) – „Šiauliai-7Bet“ (5) 82:79 (serija 1-0)

LKL atkrintamųjų medis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją