Didžiausiai intrigos nusimato tarp ekipų, kurios reguliarųjį sezoną baigė 4–5 pozicijose – Jonavos „CBet“ ir „Šiaulių-7bet“.

Jei Jonavos komanda yra daugiau nei patenkinta, kad debiutas lygoje yra toks sėkmingas, tai „Šiaulių-7bet“ klubas savo pozicija turnyro lentelėje taip pat ganėtinai džiaugiasi.

Virginijus Šeškus lkl.lt svetainei atskleidė, kad geriausiai jį nuteikia pastaroji „CBet“ atkarpa, kuomet per septynis mačus pasiektos buvo šešios pergalės. Pralaimėta buvo tik Utenos ekipai.

„Kur čia nebūsi patenkintas? Negalima sakyti, kad čia stebuklų stebuklas, bet mažytį sukūrėme. Pastaruoju metu žaidėme su komandomis, kurios nėra iš paties galo – ir su „Uniclub Casino – Juventus“, ir „Žalgiriu“, ir „Neptūnu“. Dabar matome, ką reiškia tas auksinis taškas – jį paėmėme prieš „Žalgirį“. Manau, jo nusipelnėme“, – kone skambiausią „CBet“ sezono pergalę minėjo strategas.

Tuo tarpu „Šiaulių-7bet“ strategas Antanas Sireika išskiria du sudėtingesnius sezono etapus, su kuriais jo auklėtiniai susitvarkė ir dabar gali optimistiškai žvelgti į reguliaraus sezono pasiekimą.

„Šiaip sakyčiau, kad situacija patenkinama. Pradžia buvo normali, nauji žaidėjai turėjo įsibėgėti, bet turėjome du smūgius. Pirmą, kuomet visus išguldė pandemija, turėjome žaisti be treniruočių. Ir antrą, kai pagrindiniai žaidėjai užsidėjo gipsus. Be šitų atkarpų, sezonas buvo geras. Penkta vieta taip pat patenkinama – labiau su pliusu nei minusu“, – šyptelėjo strategas.

A. Sireika taip pat atiduoda duoklę V.Šeškui, kuris, versdamasis su neįspūdingu biudžetu, eilinį kartą įrodo, jog gali kažką skambaus nuveikti „Betsafe-LKL“. Tą jis daug metų yra daręs su Prienų komanda.

Paklaustas, ar V. Šeškui atiduotų ir geriausio „Betsafe-LKL“ metų trenerio titulą, A.Sireika ilgai nedvejojo.

„Taip, apdovanojimą duočiau Virgiui, jis man artimesnis žmogus ir gerai pažįstamas (juokiasi). Nesakyčiau, kad tai debiutantų komanda. Čia surinkti patyrę žaidėjai – ne debiutantai. Taip, yra Ramanauskas, Kozys, bet kiti žmonės matę visko. Kad ši komanda pirmais metais žaidžia „Betsafe-LKL“, nereiškia, jog jie jaunikliai ir debiutantai.

Eurolygoje „AS Monaco“ irgi debiutuoja, bet taikosi į ketvertą ir gal net ten pateks. Nieko tame nuostabaus, jie surinko gerus žaidėjus, yra solidi komanda su protingu treneriu“, – sakė A.Sireika.

Pats V. Šeškus sutinka, kad ankstesnė patirtis Prienuose jam gerokai praverčia, nes situacijos abejose ekipose būdavo panašios.

„Manau, labai panaši situacija, nes, kur būnu, darau panašiai. Tų dalykų negalėtumei padaryti „Ryte“ ar „Žalgiryje“, nes ten viskas kitaip, o čia kartu užsiimame ir marketingu, ir viskuo. Viskas vyksta kaip Prienuose. Ir VIP’as pas mus veikia (juokiasi). Tik Prienų VIP’as jau turėjo didelės patirties, ten turėjome ir Bartušką, kuris išėjo Anapilin – jis tai prižiūrėdavo. Tam reikalingas ir žmogus, ir patirtis. Jonavai dar viskas ateityje“, – šyptelėjo strategas.

V. Šeškus išskiria žmogų, kurio žaidimas pastaruoju metu nuteikia itin pozityviai – tai po traumos su dviguba energija grįžęs ir balandžio mėnesio MVP tapęs Juanas Palaciosas.

„Juanas po traumos mane apskritai stebina. Kai per „langą“ mes pradėjome sportuoti, pamačiau, su kokia energija jis tai daro. Aš galvojau, jog jis po traumos nori parodyti, kad dar gali, bet jis tikrai turėjo norą, kuris truko ne 1–2 dienas. Jis buvo vyriausias žaidėjas, kuris mums atnešė daugiausiai naudos. Čia vau. Jis tą ir įrodinėja. Gal Juanas norėjo baigti karjerą, bet dabar pats sako, kad kodėl nežaisti, jei galiu „Žalgiriui“ įmesti 30 taškų.

Mes neturime stebėtis. Galima matyti, kaip žaidžia Lukauskis, Delininkaitis, kurie save prisižiūri ir solidžiai atrodo. Dabar jau niekas nesako, jog 35 metų žaidėjas būtinai turi baigti karjerą. Jei jis save prižiūri, neturi traumelių, tai kodėl nežaisti? Tie patyrę žaidėjai vis tiek duoda savo naudos“, – pasakoja V. Šeškus.

Tuo metu A. Sireika neseniai sulaukė grįžusio Johnathano Elmore’o. Strategas taip pat neslepia, jog jo indėlis atkrintamųjų serijoje gali būti lemtingas.

„Man, kaip treneriui, daug lengviau, sakau tiesiai šviesiai. Įžaidėjas yra trenerio dalis aikštėje ir viskas puiku, kad jis grįžo“, – sako A.S ireika.

„Šiaulių-7bet“ strategas po paslapties šydu laiko savo komandos rezervus.

„Aš manau, kad turėtų pasirodyti tokių, dabar negaliu pasakyti kas, neperšokęs griovio, nesakyk op. Paslaptingai viduje iš kažko tikiuosi, jei taip atsitiks, džiaugsiuosi“, – šypsojosi treneris.

Vienu iš tokių žmonių galėtų būti kol kas banguojantis Issufas Sanonas. Debiutinėse „Betsafe-LKL“ rungtynėse jis pelnė 30 taškų, vėliau kiek nublanko, tačiau tapo pergalės kalviu mače su Alytaus „Dzūkija“.

„Įspūdis apie jį dvejopas, bet labiau teigiamas. Po trejų rungtynių matėsi, kad žmogui reikia daug dirbti, nors pirmas mačas buvo labai optimistinis. Jis individualiai stiprus, ko mums ir reikėjo, kai iškrito Elmore’as. Susitikus su „Žalgiriu“ reikėjo pamatyti, kaip jis skaito situacijas. Viskas natūralu, jis buvo turėjęs tik kelias treniruotes ir jam buvo sunku.

Dabar jame atrandame kitų gerų dalykų. Mane džiugina, jog jis sakė: treneri, viską, ką sakote, padarysiu, man maloniausia, jog manimi pasitikite“, – pasakojo A.Sireika.

Savo ruožtu V. Šeškus neslepia žaidėjų, iš kurių tikisi daugiau pagalbos ketvirtfinalio serijos metu.

„Aš norėčiau, kad daugiau naudos duotų Lachlanas. Jis turi duomenis, bet gal nerandame bendros kalbos. Iš pradžių jis norėjo žaisti, mes suteikėme galimybę, nes turėjome mažesnę rotaciją, bet jis neįrodė, kad yra geresnis už kitus, tą patį Kozį. Dar vienas žmogus, kuris turi padėti daugiau, yra Kahlilas. Juanui vienam žaisti yra labai sunku“, – vardino V. Šeškus.

Reguliaraus sezono metu Jonavos komanda net tris kartus nusileido šiauliečiams. Nepaisant to, A. Sireika šio fakto nesureikšmina.

„Tai nesako nieko, atkrintamosios yra kitas dalykas, čia didesnis psichologinis faktorius. Visai kita kova, kur pasirodys žmonių charakteriai, sugebėjimas prisitaikyti prie įtampos“, – sako jis.

V. Šeškus neslepia savo ambicingo nusiteikimo jau netrukus pralaimėjimų prieš šiauliečius atkarpą nutraukti.

„Visada būna pirmas kartas (juokiasi). Tikėkimės, kad jis ateis dabar. Čia ir jiems, ir mums reikės tiek sėkmės, tiek susikaupimo. Manau, jog galime kautis su „Šiauliai-7bet“, nors tai ir nėra mums labai palanki komanda. Nei Utena, nei Klaipėda nebūtų lengvas pasivaikščiojimas. Reikės žaisti, svarbiausia, kad vyrai nesustotų ir nepagalvotų, kad jau viską padarė“, – sako jis.

Strategai yra vieningi – būtent šioje poroje nusimato daugiausiai intrigos ir galimai ilgiausia ketvirtfinalio serija.

„Galvoju, kad mūsų komandos labai lygios. Jie turi universalų didelį žmogų Palaciosą, kuris ir meta, ir kovoja dėl kamuolių, ir vienas prieš vieną žaidžia. Taip pat gerai žaidžia Lecomte’as, Šaulys, Šeškus, grįžęs Kisielius, pažangą padaręs Kozys. Nesitikiu nieko lengvo, nė vieno apžaisti lengva nebus. Kova bus lygi ir nugalės tie, kas sugebės susitvarkyti su nervais ir fiziniu krūviu“, – mano A. Sireika.

„Betsafe-LKL“ ketvirtfinalio startas tarp Jonavos ir Šiaulių ekipų vyks sekmadienį, 18.30 val.